Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Ντόη των ντέρμπι και ο Παναθηναϊκός!

Ο Ντόη των ντέρμπι και ο Παναθηναϊκός!
Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2024 - 14:55

Στο «αιώνιο» ντέρμπι της Λεωφόρου για το κύπελλο, οι Έλληνες ποδοσφαιριστές ήταν αυτοί που «κουβάλησαν» τον Ολυμπιακό. Και ένας από τους παίκτες που στάθηκαν πολύ καλά απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο, ήταν ο Ανδρέας Ντόη. Ο 20χρονος σέντερ μπακ (που θα είναι βασικός και στη ρεβάνς, με τον Ρέτσο να απουσιάζει) κατάφερε να περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τον Ιωαννίδη, ο οποίος μπορεί να σκόραρε ένα γκολ που προήλθε από στατική φάση, αλλά έγινε και σε άλλες φορές επικίνδυνος. Ο Ντόη όμως ήταν εκεί για να τον… φρενάρει, έχοντας δίπλα του και έναν πολύ αξιόπιστο Ρέτσο. Εξάλλου, ο Ανδρέας έδιωξε με το κεφάλι πάνω στη γραμμή και στη φάση των καθυστερήσεων, όπου οι «πράσινοι» έφτασαν μια… ανάσα από το 2-1.

Ο Ντόη, πραγματοποίησε ένα από τα καλύτερα του παιχνίδια στο λιμάνι και απέδειξε για ακόμα μια φορά πως του… πάνε τα δύσκολα. Ο Κάρλος Καρβαλιάλ πάντως, δε σταμάτησε να δίνει οδηγίες στον νεαρό. Του φώναζε συνεχώς πως δεν πρέπει να κρατάει πολύ τη μπάλα και αν δεν έχει εύκολη πάσα κοντά του, να επιχειρεί να «γεμίσει» προς την επίθεση.

Εξάλλου, από πέρυσι στα μεγάλα ντέρμπι με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, έχει βγάλει ένα πολύ «μαχητικό» πνεύμα και οι «ερυθρόλευκοι» έχουν γνωρίσει μόλις μια φορά την ήττα – και μάλιστα σε αγώνα κυπέλλου- με τον Ντόη στην ενδεκάδα. Με τον Ανδρέα να έχει τον τίτλο του «εξολοθρευτή» των μεγάλων ντέρμπι. Αναλυτικότερα, απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο, κατάφερε πέρυσι να «χτίσει» ένα πολύ καλό σερί, αφού έπαιξε στο 1-1 της Λεωφόρου, όπου ο Σπόραρ σκόραρε με το… γνωστό πέναλτι του Άβιλα, στο τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού, ενώ ήταν «παρών» και στον αγώνα των play off, όπου οι «ερυθρόλευκοι» στέρησαν τον τίτλο από τους «πράσινους», χάρη στο τέρμα του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ. Με το τελικό σκορ να είναι το 1-0 υπέρ των Πειραιωτών. Φέτος, έπαιξε και για… πενήντα λεπτά στο ντέρμπι του… Χουάνκαρ στο Φάληρο. Όταν ο ρέφερι σταμάτησε το παιχνίδι, το σκορ ήταν 1-1 αφού ο Μαντί Καμαρά είχε καταφέρει να φέρει το ντέρμπι στα… ίσια. Μπορεί ο αγώνας να κρίθηκε υπέρ των φιλοξενούμενων, στα… χαρτιά, αλλά στο γήπεδο, ο Ντόη είναι αήττητος και με θετικό απολογισμό στο «παθητικό» απέναντι στον Παναθηναϊκό. Σε ό,τι αφορά τα ντέρμπι με την ΑΕΚ, εφέτος δεν έπαιξε ούτε στον πρώτο, ούτε στο δεύτερο γύρο. Αλλά υπάρχει δείγμα από πέρυσι, όπου ο Ολυμπιακός ήρθε δύο φορές ισόπαλος με «λευκή» ισοπαλία απέναντι στην «Ένωση» (μια εντός και μια εκτός έδρας), ενώ έφυγε μια φορά νικητής από την «Opap Arena» με 1-3 για το πρωτάθλημα και «πληγώθηκε» μόνο στο κύπελλο, όπου οι Πειραιώτες γνώρισαν την ήττα με 3-0 και ο Ντόη είχε περάσει ένα δύσκολο βράδυ, με αρκετά λάθη.

Διαβάστε επίσης