Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ό,τι είπε ο Πασχάλακης: Τα ντέρμπι δεν τα παίζεις, τα ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!

Ό,τι είπε ο Πασχάλακης: Τα ντέρμπι δεν τα παίζεις, τα ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ!
Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2024 - 11:38

Τη διαφορά στα μεγάλα ντέρμπι κάνει όχι τόσο η ποιότητα, η αξία του ρόστερ, η χημεία, οι αυτοματισμοί… Αλλά η θέληση, το πάθος και η συγκέντρωση. Τα τρία τελευταία στοιχεία είναι εκείνα, τα οποία πρέπει ο Ολυμπιακός να έχει απόψε, για να πάρε τη νίκη-πρόκριση. Να βάλει τον ‘αιώνιο’ αντίπαλό του… από κάτω και να πανηγυρίσει μια σπουδαία νίκη-πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Τα λόγια του Αλέξανδρου Πασχαλάκη, παραμονές του ματς, ηχούν ως η απόλυτη λογική, την οποία ο Ολυμπιακός οφείλει να έχει, ενόψει του αποψινού ντέρμπι. Θυμίζουμε την ατάκα του γκολκίπερ του Θρύλου , η οποία περιγράφει πλήρως το τι χρειάζεται να κάνει απόψε ο Θρύλος, στην έδρα του ‘αιωνίου’ αντιπάλου του. «Προφανώς, το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είναι πολύ σημαντικό. Έχουμε προετοιμαστεί καλά. Έχουμε μιλήσει για αυτό και για το κομμάτι της τακτικής, αλλά και για να είμαστε προετοιμασμένοι στην περίπτωση που στραβώσει το ματς. Αυτά τα παιχνίδια δεν τα παίζεις, τα κερδίζεις. Δεν με απασχολεί καθόλου αν θα παίξουμε καλά. Το μόνο που μετράει είναι η πρόκριση».

Ό,τι λέει. Ακριβώς ό,τι λέει ο «Πάσχα»… Είναι ένας πολύπειρος παίκτης, έχει παίξει μεγάλα ματς Και ξέρει τη δίψα του κόσμου… Ξέρει τι σημαίνει για όλους μας, αυτό το ντέρμπι…

Πάμε να το πάρουμε…

Διαβάστε επίσης