Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η… ιστορία του Τσικίνιο με τον Καρβαλιάλ

Η… ιστορία του Τσικίνιο με τον Καρβαλιάλ
Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2024 - 23:19

Σε ό,τι αφορά τον Τσικίνιο, η αλήθεια είναι πως δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί εύκολα από τη «μετάβαση» του από την Μπενφίκα προς την Μπράγκα με δανεισμό. Ο Καρβαλιάλ όμως πάντα τον υπερασπιζόταν και μιλούσε για τον επαγγελματισμό του.

Μάλιστα, ο προπονητής του Ολυμπιακού είχε παραδεχτεί τότε πως: «Ναι, στην Μπράγκα δεν είδαμε τον καλύτερο του επίπεδο. Εκτός από ένα παιχνίδι ως δεύτερος μέσος, στο οποίο τα πήγε καλά, δεν ήταν χαρούμενος που έπαιξε πιο μπροστά. Είναι εξαιρετικός επαγγελματίας, γνωρίζει ότι πρέπει να παίξει σε πολύ υψηλότερο επίπεδο. Περιμένουμε τον πραγματικό Τσικίνιο να αναδειχθεί, αλλά πρέπει να κερδίζουμε και παιχνίδια. Αυτό περνάει κυρίως από το κεφάλι και το σώμα του παίκτη, πρέπει να κάνει κλικ, ψάχνει απεγνωσμένα το καλύτερο του εαυτό». Όταν ο Τσικίνιο είχε δεχτεί κριτική από τον κόσμο της Μπράγκα, είχε βάλει… ασπίδα, τονίζοντας: «Δεν έχω ποτέ αφήσει κανέναν από τους παίκτες μου. Αν δεν περνάει καλά, είναι στο χέρι μου να τον βοηθήσω ώστε οι οπαδοί να απολαύσουν την παρουσία του στο γήπεδο».

Όταν αποχώρησε από τους «πολεμιστές», ο Καρβαλιάλ είχε μιλήσει πάλι με καλά λόγια για τον ποδοσφαιριστή του. «Η περίπτωση της αποχώρησης του Τσικίνιο ήταν διαφορετική από άλλες. Μιλάμε για μια ξεκάθαρη κατάσταση που δεν έχει να κάνει με την αξία του παίκτη, αλλά με την μη προσαρμογή σε έναν σύλλογο. Είναι κάτι που συμβαίνει. Είχαμε μιλήσει και ήταν καλύτερο γι αυτόν, να πάει σε έναν άλλο σύλλογο».

Διαβάστε επίσης