Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Κάρμο και… οι γνώριμοι του στο Λιμάνι!

Ο Κάρμο και… οι γνώριμοι του στο Λιμάνι!
Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2024 - 12:07

Δεν θα δυσκολευτεί να μπει στο… κλίμα της ομάδας, ο Νταβίντ Κάρμο. Με τον Πορτογάλο σέντερ μπακ να έχει πολλούς γνωστούς στα «ερυθρόλευκα» αποδυτήρια. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στον Κάρλος Καρβαλιάλ, με τον οποίο και συνεργάστηκε κατά την παρουσία του στην Μπράγκα, αλλά και δύο πρώην συμπαίκτες του. Ο ένας εξ αυτών, έριξε πρόσφατα άγκυρα στο μεγάλο λιμάνι και έχουν παίξει πολλές φορές «παρέα». Ο λόγος για τον Αντρέ Όρτα, με τον οποίο και ήταν μαζί στην Μπράγκα.

Και μάλιστα σε τρεις σεζόν. Από τη σεζόν 2019-20, ακολούθησε αυτή του 2020-21 και τέλος του 2021-22. Ο απολογισμός των δύο ποδοσφαιριστών; 2.317 λεπτά και 44 αναμετρήσεις. Με τα γκολ να είναι υπέρ των «Αρσεναλίστας» στο 74-42. Τόσο σε σχηματισμούς με τρεις αμυντικούς, όπως και με τέσσερις, ο υψηλόσωμος στόπερ είχε τον Όρτα μπροστά του στα χαφ και η επικοινωνία τους στο γήπεδο ήταν άριστη. Αξιοσημείωτο πως ένας στόπερ με τον οποίο «μοιράστηκε» το κέντρο της άμυνας ο Κάρμο, είναι επίσης ένα παιδί που πέρασε από τον Ολυμπιακό. Ο λόγος για τον Μπρούνο Βιάνα, που πλέον έχει αλλάξει… ήπειρο, παίζοντας στην Αραβία.

Πιο… φρέσκια πάντως είναι η συνύπαρξη του Νταβίντ Κάρμο με τον Φραν Ναβάρο. Οι δύο παίκτες βέβαια δεν είχαν πολλές κοινές εμφανίσεις στον αγωνιστικό χώρο, αλλά πιο πρόσφατες, μιας και ο Σέρτζιο Κονσεισάο τους είχε κάτω από τις οδηγίες του, στην Πόρτο. Έπαιξαν μαζί σε τρεις αγώνες και 135 λεπτά και μπορεί να αγωνίζονται σε δύο εντελώς διαφορετικές θέσεις, αλλά η «χημεία» τους στο γήπεδο θα είναι δεδομένη.

Να σημειωθεί πως ο Κάρμο, έγινε… είδηση για κακό σκοπό, το προηγούμενο διάστημα. Στον αγώνα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στην Πόρτο και την Μπαρτσελόνα (νίκη των «μπλαουγκράνα» με 0-1), στο «Ντραγκάο», ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, τραυματίστηκε μετά από ένα δυνατό μαρκάρισμα του Πορτογάλου στόπερ. Φυσικά στην Βαρκελώνη, δεν… άρεσε καθόλου το μαρκάρισμα του νέου σέντερ μπακ του Ολυμπιακού, αφού κόστισε στον «Λέβα» και την παρουσία του στο μεγάλο ντέρμπι με την Ρεάλ Μαδρίτης που ακολουθούσε.

Διαβάστε επίσης