Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μεντιλίμπαρ: Ένας Κυπελλούχος Ευρώπης στο Λιμάνι! (videos)

Μεντιλίμπαρ: Ένας Κυπελλούχος Ευρώπης στο Λιμάνι! (videos)
Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2024 - 15:56

Και το όνομα αυτού Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ! Αυτός είναι ο εκλεκτός του Ολυμπιακού για τον πάγκο του, γι’ αυτό έδωσε μάχη τις τελευταίες ώρες ο ηγέτης της ομάδας Βαγγέλης Μαρινάκης και εν τέλει τον έπεισε και έρχεται άμεσα στην χώρα μας για αναλάβει αυτό το δύσκολο έργο.

Ο Μεντιλίμπαρ, με τον οποίο έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις στο διάστημα που βρέθηκε στη χώρα μας για το μεγάλο παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Σίτι, έχει πάρει γεύση και από το γήπεδο του Ολυμπιακού και από το αθλητικό κέντρο, αλλά και από την Ελλάδα. Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κανείς ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης βλέπει στο πρόσωπό του μια περίπτωση… Βαλβέρδε, ο οποίος μάλιστα είναι και καλός φίλος του Ερνέστο με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ο 62χρονος Βάσκος έχει ως σημαντικότερη στιγμή στο πλούσιο ισπανικό βιογραφικό του την κατάκτηση του πέμπτου Europa League της Σεβίλλης τα τελευταία 10 χρόνια και συνάμα πρώτο δικό του τίτλο.

Το επίτευγμα παίρνει μεγαλύτερη διάσταση εάν αναλογιστεί κανείς ότι για να επιτευχθεί χρειάστηκε η Σεβίλλη υπό τις οδηγίες του Μπεντιλίμπαρ να υποτάξει μεγαθήρια του ποδοσφαιρικού στερεώματος.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (5-2 συνολικό σκορ) στους "8", Γιουβέντους (3-2) στα ημιτελικά και Ρόμα στον τελικό είχε το "μενού" του Βάσκου στον δρόμο προς τον θρίαμβο.

Για να το επιτύχει, ωστόσο, αυτό χρειάστηκε να υποχρεώσει τον Ζοζέ Μουρίνιο στην πρώτη του ήττα (4-1 στα πέναλτι, 1-1 παράταση και κανονική διάρκεια) σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από πέντε σερί κατακτήσεις με Πόρτο, Ίντερ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Διαβάστε επίσης