Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Oι 4 «σωματοφύλακες» είναι έτοιμοι να βγουν μπροστά!

Oι 4 «σωματοφύλακες» είναι έτοιμοι να βγουν μπροστά!
Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2024 - 11:33

Γράφει ο Αντώνης Αντωνίου

Ο Ολυμπιακός έχει στις τάξεις του ορισμένους πραγματικά σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Δεν λέμε μόνο από άποψη ποιότητας, αλλά μιλάμε φυσικά και για τις παραστάσεις, τις οποίες έχουν. Και αυτοί οι παίκτες, με αυτές τις παραστάσεις, εγγυώνται ότι η ομάδα δεν θα… χάσει την αυτοσυγκέντρωσή της, αλλά θα πάει ήρεμη, στο μεγάλο ματς της Πέμπτης κόντρα στην Φερεντσβάρος.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον ερυθρόλευκο πάγκο δίνει κι ένα άλλο ενδιαφέρον. Ο Ολυμπιακός θέλει να γυρίσει σελίδα κάνοντας αρχή με την αναμέτρηση απέναντι στην Φερεντσβάρος και έχει καταστήσει σαφείς οδηγίες στους τέσσερις παίκτες «κλειδιά» του ματς. Ο λόγος για τους Φορτούνη, Ποντένσε, Κάρμο και Τσικίνιο.

Από τον αρχηγό του Θρύλου περιμένει να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα. Να απλοποιήσει τον τρόπο ανάπτυξης στην επίθεση, να βοηθήσει στο άμεσο παιχνίδι και να μη διστάσει να παίρνει πρωτοβουλίες, στον ελεύθερο ρόλο που σκοπεύει να του αναθέσει πίσω από τον σέντερ φορ. Επίσης, ο Ποντένσε, ο οποίος δεν ήταν και στα καλύτερα του με τον Καρβαλιάλ, ο Βάσκος τεχνικός περιμένει πολλά από εκείνον και ποντάρει στην ταχύτητα και την τεχνική του κατάρτιση, ενώ υπογράμμισε ότι θέλει να έχει μεγαλύτερη συμμετοχή στον αγώνα.

Στη συνέχεια, η βασική οδηγία προς τον «βράχο» Νταβίντ Κάρμο είναι να ηγηθεί της αμυντικής τετράδας και να μιλάει στους γύρω του με στόχο την καλύτερη δυνατή οργάνωση και συνεργασία.

Τέλος για τον Τσικίνιο, θέλει να βοηθάει τον Εσε στο σκέλος του πρέσινγκ και ποντάρει στη γρήγορη σκέψη του προκειμένου να δει τους κενούς χώρους προς την επίθεση και την πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Όλοι είδαμε πόσο πολύ να συνεισφέρει σε άμυνα και επίθεση.

Δεν είναι… πρωτάρηδες σε πίεση, σε τέτοια σημαντικά ματς οι παίκτες του Θρύλου… Έχουν παραστάσεις, έχουν εμπειρία, ξέρουν και δεν… αγχώνονται. Ξέρουν πως να το διαχειριστούν. Και την ατμόσφαιρα ενός ντέρμπι. Και την πίεση. Και το κοινό που θα είναι έξαψη. Όλα αυτά θα τα πάρουν και θα τα κάνουν… καύσιμη ύλη, για να παίξουν όπως πρέπει.

Διαβάστε επίσης