Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Φωτιάς και Ζαμπαλάς: Ο ένας χειρότερος από τον άλλον

Φωτιάς και Ζαμπαλάς: Ο ένας χειρότερος από τον άλλον
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024 - 16:03

Οι ορισμοί της 24ης αγωνιστικής είναι απόδειξη για το τι έρχεται! Διαιτησία 100-0 κατά του Ολυμπιακού και 100-0 υπέρ των άλλων... Απόδειξη ότι στο ματς Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης διαιτητής (Φωτιάς της ΕΠΣ Πέλλας) και VAR (Ζαμπαλάς της ΕΠΣ Ηπείρου) είναι ο ένας χειρότερος από τον άλλον.

Ο Φωτιάς έχει να σφυρίξει τον Ολυμπιακός από τις 15/12/22, από το εντός έδρας ματς (4-1) Κυπέλλου με τον Ατρόμητο. Τον είχε... παγωμένο η «εξυγίανση», χωρίς σημαντικούς ορισμούς μετά τα παράπονα της ΑΕΚ ότι ως VAR δεν έδωσε πέναλτι στο εκτός έδρας παιχνίδι της με την Κηφισιά. Ετσι τον έβαλαν στο Καραϊσκάκη με την αίσθηση ότι αυτό γίνεται για να περάσει από ...εξετάσεις.

Στο ματς Ολυμπιακός-Βόλος 1-1, για την 4η αγωνιστική της Super League 2022-23, ο διεθνής Φωτιάς προκάλεσε την έκρηξη του Ολυμπιακού. Με ανακοίνωσή του έκανε καταγγελίες για παρασκήνιο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ζητώντας να μην σφυρίξει ξανά Ελληνας διαιτητής. Σε αυτό το παιχνίδι, με τον Βόλο οι τρεις από τις τέσσερις κίτρινες κάρτες σε βάρος του Ολυμπιακού ήταν ανύπαρκτες, ανέχθηκε τις καθυστερήσεις των παικτών του Βόλου, δήθεν για τραυματισμούς, και δεν έβγαλε μια κίτρινη. Οσο για τα φάουλ; Επτά υπέρ του Ολυμπιακού και 12 υπέρ του Βόλου.

Ο Φωτιάς είναι γνωστός από το... έπος στο ματς Βόλος-Ολυμπιακός 0-0 στις 22 Δεκεμβρίου 2019, όταν με VAR τον Ευαγγέλου (Αθηνών) και με βοηθό τον Φίλο (Βοιωτίας) δεν μέτρησαν γκολ του Σουντανί στο 17' ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου δεν έδωσε πέναλτι που έβγαζε μάτια σε διαδοχικές παραβάσεις σε βάρος των Μπα και Ελ Αραμπί. Να θυμίσουμε ότι ο τότε τοποτηρητής των FIFA, UEFA Χέρμπερτ Χούμπελ είχε χαρακτηρίσει «μη αποδεκτή» τη συγκεκριμένη διαιτησία.

Επίσης, ο διεθνής ρέφερι σφύριξε Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-0 ( για την 9η αγωνιστική των πλέι οφ της σεζόν 2020-21), όπου και πάλι έκανε λάθη κατά του Ολυμπιακού: 1) Σε ματς με κατοχή μπάλας υπέρ του Ολυμπιακού τα φάουλ είναι μόνο 14-12 υπέρ του, 2) Στο 74' ο Σφιντέρφσκι έριξε αγκωνιά στον Ρέαμτσουκ, «γαργάρα» η κάρτα από τον Φωτιά, 3) Στο 83' έκαναν διαδοχικό φάουλ στον Βαλμπουενά οι Μιχαϊ, Αουγκούστο αλλά την κάρτα... έφαγε ο Βαλμπουενά επειδή εκνευρίστηκε!

Μια ακόμη πρόκληση ήταν η διαιτησία του Φωτιά και στο ματς Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 1-2 (Σεζόν 2021-22, 8η αγωνιστική). Στο 68' έγινε πέναλτι-μαρς του τερματοφύλακα Μελίσσα στον Βαλμπουενά αλλά για να το δώσει χρειάστηκε να τον φωνάξει στο VAR ο Ολλανδός Ρούπερτι. Σημειώνουμε ότι ο Γάλλος είχε τραυματιστεί, συγκεκριμένα μάτωσε, από τη γροθιά του αντιπάλου του!

Οσο για τον Ζαμπαλά; Ο ρέφερι της ΕΠΣ Ηπείρου, ο οποίος θα είναι στο VAR του αγώνα Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης, «έσφαξε» τον Ολυμπιακό ως διαιτητής στο φετινός εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ατρόμητο (0-0 τη 15η αγωνιστική). Δεν έδωσε τρία πέναλτι, ενώ έπρεπε να αφήσει τον Ατρόμητο με δέκα παίκτες.

Αναλυτικά τα λάθη: Στο 64' υπάρχει πέναλτι του Ντε Μποκ στον Ελ Κααμπί, το δεύτερο πέναλτι είναι στο 70' από τον Κουέν στον Ροντινέι και το τρίτο στο 73', του Τζαβέλλα στον Ποντένσε που είναι η πιο κραυγαλέα περίπτωση. Επίσης, ο Ζαμπαλάς στο 72' έπρεπε να αποβάλλει τον Αθανασίου με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ο Αλαφούζος τα «έχωσε» στον Ζαμπαλά για τη διαιτησία του τον αγώνα με τη Λαμία. Και οι Φρόιντφελντ, Μάνταλος όχι μόνο του έδωσαν σερί ορισμό αλλά τον έβαλαν στον Ολυμπιακό. Αυτό δείχνει και τη φιλοσοφία τους.

Διαβάστε επίσης

Όλα για το 44ο διπλό στην ιστορία του! (vids)

Όλα για το 44ο διπλό στην ιστορία του! (vids)

Ο Ολυμπιακός απόψε θα αντιμετωπίσει την Φερεντσβάρος στην Ουγγαρία και είναι πανέτοιμος να πάρει την πρόκριση στους «16» του Conference League. Το gavros.gr σας θυμίζει όλα τα μεγάλα διπλά του Θρύλου στην Ευρώπη.