Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το σεμινάριο των διαιτητών έβγαλε στη σέντρα το... αίσχος του VAR

Το σεμινάριο των διαιτητών έβγαλε στη σέντρα το... αίσχος του VAR
Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024 - 21:51

Την Πέμπτη (22/2) και την Παρασκευή (23/2) έγινε σεμινάριo διαιτητών και βοηθών της Super League στη Θεσσαλονίκη, όπου μια φάση από διεθνή αγώνα μεταξύ ομάδων γυναικών κατέδειξε το μπάχαλο με το VAR! Ισως αυτό να εξηγεί και τα λάθη που γίνονται τελευταία ακόμη και με τη χρήση του, επειδή ο καθένας κάνει και λέει ό,τι θέλει!

Κανείς από τους παράγοντες της ΚΕΔ δεν είναι πιστοποιημένος και σα να μην έφτανε αυτό πετάγονταν όλοι και μιλούσαν (ο Μάνταλος, μέχρι και ο Καρατζίκας) για το πρωτόκολλο του VAR. Ετσι, με τον τρόπο αυτό... κατάργησαν τον Σουηδό Λιφ Λίντμπεργκ που υποτίθεται ότι είναι υπεύθυνος για το VAR!

Η φάση είχε να κάνει με ένα χέρι μέσα στην περιοχή και οι διαιτητές θεώρησαν ότι είναι πέναλτι και έπρεπε να παρέμβει ο VAR για να καταλογιστεί. Η όλη κουβέντα αφορούσε στο ότι «δεν είναι όλα τα χέρια παραβάσεις» και «δεν έπρεπε να παρέμβει το VAR επειδή δεν είναι κραυγαλέα περίπτωση». Όμως, οι διαιτητές δεν πείθονταν και μιλούσε ο Λίντμπεργκ, μιλούσε ο Μάνταλος μέχρι και ο Καρατζίκας ο οποίος είναι υπεύθυνος για τους βοηθούς! Αυτό έδειξε ότι δεν υπάρχει ενιαία γραμμή, παρότι το πρωτόκολλο είναι ένα και η... περίπτωση κάθε άλλο παρά μάθημα δεν ήταν.

Γενικά, στη Θεσσαλονίκη ήταν ένα «νερόβραστο» σεμινάριο. Ο λόγος που κάλεσαν τους διαιτητές και τους βοηθούς ήταν για να τους γνωρίσει από κοντά ο αρχιδιαιτητής Πίτερ Φρόιντφελντ. Ο Σουηδός ανέλαβε μέσα Οκτωβρίου και μίλησε μαζί τους δια ζώσης μετά από τέσσερις μήνες ενώ έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι! Απόδειξη της προχειρότητας είναι ότι δεν προγραμμάτισαν ούτε αγωνιστικά τεστ, δεν τους ενδιέφερε να διαπιστώσουν το επίπεδο φυσικής κατάστασης των διαιτητών ενόψει των πλέι οφ!

Θυμήθηκε μετά από 40 μέρες

Στο σεμινάριο των διαιτητών στη Θεσσαλονίκη υπήρξαν παρεμβάσεις από τον Μάνταλο σχετικά με λάθη που έχουν γίνει με τη χρήση του VAR. Τώρα θυμήθηκε ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ ότι στον αγώνα Κηφισιά-Ολυμπιακός 2-3 μπήκαν λάθος οι γραμμές με συνέπεια να ακυρωθεί γκολ του Ελ Αραμπί και ζήτησε συνεργασία VAR και AVAR.

Επίσης, χρειάστηκε να περάσουν 40 μέρες από τότε που έγινε ο αγώνας για να θυμηθεί ότι έπρεπε να δοθεί πέναλτι στον Ροντινέι και ζήτησαν να μην παρεμβαίνουν τα υπόλοιπα μέλη της διαιτητικής ομάδας, με αποτέλεσμα να μπερδεύουν τον διαιτητή (εννοούσε τον Μανούχο) και το VAR.

Στο ματς Κηφισιά-Ολυμπιακός στο VAR ήταν οι Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) και Ψάρρης (Ζακύνθου). Αν ο Μάνταλος εννοούσε αυτά που είπε τότε γιατί δεν τους πέταξε εκτός πινάκων; Μάλλον, τους έβαλε στην... κολυμβήθρα για να τους βγάλει καλούς! Σα να έγιναν φυσιολογικά λάθη! Συμπέρασμα: Και μόνο με βάση όλα αυτά που είπε ο Μάνταλος, έγιναν... εγκλήματα!

Διαβάστε επίσης