Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έκπληξη και ντεμπούτο για Άμπι

Έκπληξη και ντεμπούτο για Άμπι
Κυριακή, 3 Μαρτίου 2024 - 19:16

Η έκπληξη στην αρχική ενδεκάδα από τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το ματς κόντρα στον Βόλο για την 26η αγωνιστική ήρθε στο κέντρο της άμυνας. Ο 63χρονος Βάσκος τεχνικός επέλεξε τον Νέλσον Άμπι για παρτενέρ του Ρέτσου.

Ο 20χρονος Άγγλος κεντρικός αμυντικός είχε βρεθεί δύο φορές στις επιλογές του Κάρλος Καρβαλιάλ, στα ματς με ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκό, για τα παιχνίδια της Super League, χωρίς όμως να αγωνιστεί.

Ο γεννημένος στις 28 Αυγούστου 2003 στόπερ, ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής της Ρέντινγκ και πραγματοποίησε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα το Σεπτέμβριο του 2020, σε ηλικία 17 ετών.

Την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 έκανε τρεις συμμετοχές στην Championship, ενώ μέχρι να κάνει τη μεταγραφή στον Θρύλο, ήταν βασικό μέλος και αρχηγός της βρετανικής ομάδας στη Ligue One, με 23 συμμετοχές.

Το Φεβρουάριο του 2020 κλήθηκε και αγωνίστηκε στην εθνική Αγγλίας U17 και τον Οκτώβριο του 2023 αγωνίστηκε με την U20 σε τρία παιχνίδια για το «Elite League».

Τώρα, έχει την ευκαιρία να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του και να γίνει μέρος της ιστορίας του Θρύλου βοηθώντας στην κατάκτηση του 48ου πρωταθλήματος.

Διαβάστε επίσης