Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι «στρατιώτες» του Μεντιλίμπαρ

Οι «στρατιώτες» του Μεντιλίμπαρ
Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2024 - 15:00

Κάθε μέρα που περνάει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ φροντίζει να περνάει τη φιλοσοφία του στους παίκτες του Θρύλου και αυτό αποτυπώνεται ολοένα και περισσότερο στο χορτάρι. Η ομάδα δείχνει να αφομοιώνει παιχνίδι με παιχνίδι τα «θέλω» του Βάσκου τεχνικού ο οποίος επίσης φροντίζει να δείχνει με τον τρόπο που διαχειρίζεται το «ερυθρόλευκο» ρόστερ πως δεν θεωρεί κανένα παίκτη αναλώσιμος και ότι τους υπολογίζει όλους.

Και αυτό το δεδομένο φρόντισε να το αποσαφηνίσει μια στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη επί του Βόλου σε ερώτηση αν θα μειώσει το ροτέισον στα play offs.

«Αυτό θα το δούμε κατά τη διάρκεια των αγώνων. Πρέπει όμως να αγωνίζονται όλοι για να ξεκουράζονται οι ποδοσφαιριστές, είναι δύσκολο να παίζουν οι ίδιοι κάθε τρεις ημέρες που έχουμε αγώνες. Δεν μπορώ να σας πω αν θα χρησιμοποιήσω 26 ή 27 παίκτες στα play offs, αλλά θα χρησιμοποιήσω αρκετούς απ’ αυτούς γιατί θα πρέπει να δίνουμε ανάσες στους ποδοσφαιριστές μας» σχολίασε ο 63χρονος προπονητής του Θρύλου.

Βέβαια, κάποια συμπεράσματα – συνυπολογίζοντας πως υπήρξαν παίκτες που αναγκαστικά απουσίασαν λόγω τραυματισμών ή τιμωρίας – μπορούν να βγουν από την παρουσία του Μεντιλίμπαρ στον πάγκο του Ολυμπιακού σε έξι αγώνες.

Έχει χρησιμοποιήσει 27 από τους 31 παίκτες που διαθέτει το «ερυθρόλευκο» ρόστερ και οι 25 από αυτούς; Έχουν ξεκινήσει βασικοί, εκτός των Ελ Αραμπί, ο οποίος προέρχεται από τραυματισμό, και Γιόβετιτς, με τον Μαυροβούνιο να έρχεται από τον πάγκο και να δίνει λύσεις.

Πάντως, και για τη χρησιμοποίηση των επιθετικών είχε απαντήσεις ο Μεντιλίμπαρ: «Βρήκα την ευκαιρία να τους χρησιμοποιήσω όλους αλλάζοντας και στους παίκτες θέσεις όπως σε Γιόβετιτς και Φραν Ναβάρο. Χωρίς όμως να χαλάσουμε την ισορροπία στην ομάδα, συνεχίσαμε να παίζουμε καλά και θεωρώ πως μας βγήκε αυτό που κάναμε μέσα στο γήπεδο».

Δείτε στον πίνακα τα λεπτά συμμετοχής όλων των παικτών του Ολυμπιακού στα έξι παιχνίδια με τον Μεντιλίμπαρ στον πάγκο:

Ο Μεντιλίμπαρ έχει ήδη δώσει το μήνυμα της «ερυθρόλευκης» αντεπίθεσης με πράξεις και όχι με μεγαλοστομίες. «Το πρωτάθλημα τώρα ξεκινάει» τόνισε και με την έναρξη των play offs κανένας δεν περισσεύει στην προσπάθεια για την κατάκτηση του 48ου τίτλου, ειδικά από τη στιγμή που είναι πασιφανές ότι άπαντες κυνηγούν τον Θρύλο. Και αυτό το κυνήγι, το πολεμικό κλίμα που επικρατεί δεν επιτρέπει εφησυχασμό σε κανένα επίπεδο. Ειδικά στον αγωνιστικό χώρο.

Διαβάστε επίσης