Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σαν τρελός ήθελε το γκολ ο Ποντένσε

Σαν τρελός ήθελε το γκολ ο Ποντένσε
Τρίτη, 5 Μαρτίου 2024 - 00:15

Ο Ντανιέλ Ποντένσε από τη μέρα που πάτησε το πόδι του στις εγκαταστάσεις του Ρέντη ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ παρουσιάζει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Με εμφανώς καλύτερη ψυχολογία και με τρομερή αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι του, έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του και μοιάζει απελευθερωμένος από όσα έμοιαζαν να τον απασχολούν όσο ήταν στον πάγκο ο Κάρλος Καρβαλιάλ.

Κόντρα στον Βόλο, ο Πορτογάλος άσος του Θρύλου, ήταν από τους καλύτερους παίκτες του γηπέδου και το μόνο που του έλειψε ήταν το γκολ για να γιορτάσει με τον καλύτερο τρόπο τη συμπλήρωση 100 συμμετοχών με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Μόλις στο 10’ απείλησε με σουτ που δεν είχε την κατάληξη που θα ήθελε.

Στο 18' ο 29χρονος εξτρέμ απείλησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ με τη μπάλα να βρίσκει το εξωτερικό μέρος των διχτύων.

Στο 49’ η κεφαλιά του μετά από σέντρα του Ροντινέι έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κόνακς.

Στο 70’ ο Ποντένσε πλάσαρε αλλά ο Κόβακς σταμάτησε το σουτ.

Στο 89’ ο Θρύλος απείλησε ξανά, με τον Ελ Αραμπί να σκάβει τη μπάλα προς τον Ναβάρο στην περιοχή, η άμυνα του Βόλου δεν μπόρεσε να διώξει και ο Ποντένσε με τη μία έκανε το σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Γκολ το οποίο μάλιστα ο Ποντένσε πανηγύρισε με την ψυχή του, θεωρώντας ότι η εξαιρετική του παρουσία στο ματς θα επισφραγιζόταν με αυτό τον τρόπο, για να έρθει στη συνέχεια η πλήρης απογοήτευση, αφού το VAR πήρε πίσω το τέρμα, θεωρώντας ότι είχε προηγηθεί χέρι του Ναβάρο πριν φτάσει η μπάλα στον Πορτογάλο.

Βέβαια, τη μεγαλύτερη ευκαιρία να σκοράρει την είχε ο Πορτογάλος στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο Τσαγκαράκης δεν υπέδειξε στη ροή του αγώνα το πέναλτι που έγινε πάνω στον άσο του Ολυμπιακού, αλλά χρειάστηκε να δει το VAR ώστε να διαπιστώσει το αντικανονικό μαρκάρισμα του Μύγα.

Ο Ποντένσε ήθελε να εκτελέσει την «εσχάτη» των ποινών, αλλά τελικά υποχώρησε ιπποτικά μπροστά στο Ελ Κααμπί που κυνηγάει τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στο πρωτάθλημα και φυσιολογικά ζήτησε να αναλάβει ο ίδιος το χτύπημα από την άσπρη βούλα. Ο Μαροκινός ευστόχησε και ο Ποντένσε ήταν από τους ο πρώτους που έτρεξαν να πανηγυρίσουν μαζί με τον σκόρερ.

Μπορεί, ο 29χρονος εξτρέμ να μην σκόραρε κόντρα στο Βόλο, όμως κράτησε «κάβα» για τα play offs, αρχής γενομένης από το εντός ματς έδρας του Θρύλου με τον Παναθηναϊκό.

Διαβάστε επίσης