Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το… σημάδεμα του Ρέτσου αλλάζει την άμυνα

Το… σημάδεμα του Ρέτσου αλλάζει την άμυνα
Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2024 - 22:24

Ο μεγάλος απών για τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα των play offs στο «Γ. Καραϊσκάκης» κόντρα στον Παναθηναϊκό θα είναι ο τιμωρημένος Παναγιώτης Ρέτσος. Ο 25χρονος στόπερ είχε αντικρίσει την κίτρινη κάρτα στο ματς με τον Βόλο (σαν να ήταν… σημαδεμένος) στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Super League, δευτερόλεπτα πριν γίνει αλλαγή. Αφορμή ήταν το ανύπαρκτο επιθετικό φάουλ με το οποίο χρεώθηκε από τον Τσαγκαράκη μετά από έλεγχο του VAR και είχε στερήσει το γκολ από τον Γιώργο Μασούρα.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ καλείται να βρει ποιος θα πλαισιώσει τον Νταβίντ Κάρμο στο κέντρο της άμυνας του Θρύλου. Ο 24χρονος Πορτογάλος αποτελεί τη μια σταθερά στα στόπερ, έχοντας μέχρι στιγμής παίξει βασικός στα πέντε από τα επτά παιχνίδια του Βάσκου τεχνικού στον «ερυθρόλευκο» πάγκο.

Σε αυτές είχε τρεις φορές παρτενέρ τον Ρέτσο, μία τον Ντόη και άλλη μία τον Μπιανκόν.

Συγκεκριμένα:

15/2 Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 1-0: Κάρμο – Ντόη.

18/2 ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-4: Κάρμο – Μπιανκόν (87’ Ρέτσος)

22/2 Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός 0-1: Κάρμο – Ρέτσος.

25/2 Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 2-1: Κάρμο – Μπιανκόν (46’ Βέζο).

28/2 Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 1-2: Ρέτσος – Βέζο (90’ Ντόη).

3/3 Ολυμπιακός – Βόλος 3-0: Άμπι – Ρέτσος (60’ Μπιανκόν).

7/3 Ολυμπιακός – Μακάμπι Τελ Αβίβ: Κάρμο – Ρέτσος.

* Βέζο, Άμπι, Μπιανκόν δεν είναι δηλωμένοι στην ευρωπαϊκή λίστα.

Ο Μεντιλίμπαρ μέχρι στιγμής έχει χρησιμοποιήσει - για εύλογο χρονικό διάστημα – 7 διαφορετικά δίδυμα στα στόπερ και είχε δείξει ότι θα βασιστεί στον Κάρμο και τον Ρέτσο, με τον Μπιανκόν να είναι η τρίτη επιλογή εντός συνόρων, αφού στην Ευρώπη δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Ίσως αυτό να είναι και μια ένδειξη ότι ο Γάλλος – με 162 λεπτά συμμετοχής στην Super League επί Μεντιλίμπαρ θα αποτελέσει τον παρτενέρ του Πορτογάλου την Κυριακή (10/3) κόντρα στον Παναθηναϊκό. Από κοντά σε λεπτά συμμετοχής ακολουθεί και ο Βέζο με 135’ (για το ίδιο χρονικό διάστημα), ενώ ο Ντόη, εκτός από το 90λεπτο που πήρε κόντρα στη Φερεντσβάρος, δεν έπαιξε σε άλλο ματς, εκτός από την ολιγόλεπτη είσοδό του στο 90’ με τον Παναιτωλικό. Τον ίδιο χρόνο συμμετοχής έχει και ο Άμπι, που έδειξε καλά στοιχεία, όμως έπαιξε σε ένα ματς (με Βόλο) στο οποίο ο Θρύλος δεν πιέστηκε.

Διαβάστε επίσης

Τον «αδειάζουν» και οι 43!

Τον «αδειάζουν» και οι 43!

Ο Φρόιντφελντ δεν έχει τις κατάλληλες δημόσιες σχέσεις και άρχισαν την... καραμέλα, ότι δεν τους αφήνει η UEFA.