Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι ασίστ του Ολυμπιακού, οι χαμένες ευκαιρίες και η ξεκάθαρη εντολή του Μεντιλίμπαρ

Οι ασίστ του Ολυμπιακού, οι χαμένες ευκαιρίες και η ξεκάθαρη εντολή του Μεντιλίμπαρ
Σάββατο, 9 Μαρτίου 2024 - 11:53

Το καμπανάκι που έκρουσε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αναφορικά με τη συνολική αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού δεν είναι το μοναδικό στοιχείο που θέλει να διορθώσει. Ο Βάσκος τεχνικός έχει αναφερθεί και στην ευστοχία των παικτών του, καθώς τους βλέπει να δημιουργούν φάσεις, όχι όμως και να τις μετατρέπουν σε γκολ με τη συχνότητα που θα ήθελε.

Με τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί να είναι σε τρομερή κατάσταση και να σκοράρει κατά ριπάς, ο Βάσκος τεχνικός έχει μια δικλείδα ασφαλείας πως στον Θρύλο υπάρχει ένας killer στην κορυφή της επίθεσης. Αυτή η ασφάλεια όμως δεν τον αφήνει να επαναπαυθεί.

Στην εποχή Μεντιλίμπαρ, στο δημιουργικό κομμάτι ο Θρύλος, προσπαθεί να έχει τη μπάλα στην κατοχή του και φτιάχνει ευκαιρίες, αλλά και με ασφυκτικό πρέσινγκ ψηλά να ανακτά την κατοχή στο τρίτο μισό του γηπέδου ώστε να βγαίνει πιο εύκολα σε θέση βολής.

Βέβαια, αυτό δεν αρκεί, αφού απαιτείται εγρήγορση από όλους τους μεσοεπιθετικούς ώστε και να τροφοδοτήσουν σωστά, αλλά και να όταν τροφοδοτηθούν ή δημιουργήσουν μόνοι τους την ευκαιρία να είναι εύστοχοι.

Ο Μεντιλίμπαρ, δεν θέλει να πηγαίνει καμία ευκαιρία χαμένη, ώστε κατά τη διάρκεια των αγώνων να μη δημιουργείται έξτρα πίεση και άγχος,

Είναι χαρακτηριστικό πως στο Conference League έχει συνολικά 56 τελικές προσπάθειες, από τις οποίες οι 17 ήταν στο τέρμα, 14 τις μπλόκαρε η αντίπαλη άμυνα και 25 ήταν εκτός εστίας, με συνολικό απολογισμό σε 3 ματς ισάριθμα γκολ.

Στο ελληνικό πρωτάθλημα, στους αγώνες με τον Βάσκο στον πάγκο, ο Ολυμπιακός μετράει 77 τελικές με 11 γκολ.

Τα συνολικά 14 γκολ έχουν προέλθει από 7 ασίστ: δύο από τον Φορτούνη, δύο από τον Ποντένσε (συν ένα κερδισμένο πέναλτι), δύο από τον Όρτα και μία από τον Ροντινέι.

Αναλυτικά οι τελικές και οι ασίστ του Ολυμπιακού επί Μεντιλίμπαρ:

15/2 Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 1-0, 16 τελικές, 1 ασίστ: Ροντινέι.

18/2 ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-4, 11 τελικές, 2 ασίστ: Φορτούνης, Ποντένσε.

22/2 Φερεντσβάρος; - Ολυμπιακός 0-1, 20 τελικές, 0 ασίστ.

25/2 Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 2-1, 25 τελικές, 2 ασίστ: Πομντένσε, Όρτα.

28/2 Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 1-2, 13 τελικές, 0 ασίστ.

3/3 Ολυμπιακός – Βόλος 3-0, 28 τελικές, 2 ασίστ: Όρτα, Ελ Αραμπί.

7-3 Ολυμπιακός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 1-4, 20 τελικές, 1 ασίστ: Φορτούνης.

Διαβάστε επίσης