Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η... ξεχαρβαλωμένη λειτουργία της ΚΕΔ: Αλλού η σφυρίχτρα, αλλού το στραγάλι

Η... ξεχαρβαλωμένη λειτουργία της ΚΕΔ: Αλλού η σφυρίχτρα, αλλού το στραγάλι
Σάββατο, 9 Μαρτίου 2024 - 20:37

«Ο πρόεδρος της ΚΕΔ θα ορίσει τις αρμοδιότητες του κ. Λίντμπεργκ (άρθρο 4 παρ. 3 του εν ισχύ Κανονισμού Διαιτησίας)», ανακοίνωσε η ΕΠΟ στις 22 Ιανουαρίου όταν προσέλαβε τον Σουηδό, ενώ στην ίδια ανακοίνωση ανέφερε ότι η ΕΕ της ομοσπονδίας αποφάσισε «τη λύση της σύμβασης με τον κ. Φριτς Στούχλικ, σε συνέχεια και της σχετικής πρότασης του προέδρου της ΚΕΔ, κ. Πίτερ Φρόιντφελντ».

Όμως, από τότε ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Είναι η απόδειξη για το μαύρο σκοτάδι που επικρατεί στην ΚΕΔ, όπου με τρεις λέξεις «χάθηκε η... σφυρίχτρα»! Κανείς δεν ξέρει ποιος ορίζει και σε ποια κατηγορία, καθώς ο αρχιδιαιτητής Πίτερ Φρόιντφελντ δεν έχει ανακοινώσει αρμοδιότητες. Επίσης, κανείς δεν είναι πιστοποιημένος για το VAR!

Δεν μας έχουν πει ότι ο Λίντμπεργκ προσελήφθη για υπεύθυνος VAR. Όμως, πως να το ανακοινώσουν όταν δεν είναι πιστοποιημένος από την UEFA, άρα δεν δικαιούται να καταλάβει τη θέση; Γιατί ανακατεύονται όλοι σε θέματα VAR, όπως προέκυψε από το πρόσφατο σεμινάριο;

Ο Αυστριακός Φριτς Στούχλικ υποτίθεται ότι ήταν υπεύθυνος ορισμού των παρατηρητών. Ποιος υποτίθεται ότι τους ορίζει μετά την αποπομπή του;

Όλα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η ΚΕΔ λειτουργεί παράτυπα. Δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα. Όπως όταν ανέλαβε ο Μπένετ ανακοίνωσαν τις αρμοδιότητες του καθενός, αν και στην πορεία έκρυψαν ότι ο Μάνταλος έγινε αναπληρωτής πρόεδρος, τον έλεγαν και αντιπρόεδρο αλλά... ανακάλεσαν όταν αποκαλύψαμε ότι τέτοια αρμοδιότητα δεν προβλέπεται από τον κανονισμό διαιτησίας.

Για την ΚΕΔ του Φρόιντφελντ δεν είναι στραβός ο γιαλός αλλά στραβά αρμενίζουν. Εθαψαν και απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου να δημοσιοποιούν τους διαλόγους του VAR, τις βαθμολογίες των διαιτητών, αλλά και να παίρνουν θέση για τις επίμαχες φάσεις. Νομίζουν ότι η διαιτησία είναι τσιφλίκι τους.

Διαβάστε επίσης