Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όσες φορές και αν πέσει, οφείλει να σηκωθεί...

Όσες φορές και αν πέσει, οφείλει να σηκωθεί...
Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2024 - 17:57

Φαρμάκι, πίκρα, απογοήτευση... Ανήμερα (10/3) των 99ων γενεθλίων του, ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να κόψει την τούρτα που αξίζει σε μια τέτοια περίσταση και έστειλε σπίτι απογοητευμένους τους χιλιάδες ΓΑΥΡΟΥΣ, που έκαναν δεύτερο σερί sold out, ελπίζοντας πως θα γευτούν ροδόσταμο.

Το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι πλέον να σηκωθεί. Δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτει, αλλά ούτε και η τελευταία. Ο κόσμος το γνωρίζει και το περιμένει με προσμονή. Θέλει να δει τον Θρύλο που ονειρεύεται, τον Θρύλο που θα σκορπίζει τρόμο στο πέρασμά του. Αποδεδειγμένα, δεν είναι κάτι ακατόρθωτο. Χρειάζεται όμως υπομονή. Το κλισέ «η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα» αποτυπώνει τη δυσκολία του εγχειρήματος και την υπομονή που απαιτείται. Μια υπομονή που σαφώς δεν είναι ανεξάντλητη. Γιατί, ο Θρύλος της καρδιάς μας μοιάζει αυτή τη στιγμή με το γιοφύρι της Άρτας, που ολημερίς το έχτιζαν, το βράδυ γκρεμιζόταν.

Οι βάσεις έχουν μπει. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης προχώρησε σε προφορική συμφωνία με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μέχρι το καλοκαίρι του 2025, βλέποντας στο πρόσωπο του Βάσκου τον άνθρωπο που θα αναγεννήσει τον Ολυμπιακό.

Αλλά και ο Μεντιλίμπαρ θα πρέπει να βρει τον τρόπο να δώσει στους παίκτες του να καταλάβουν πως τα πάντα εξαρτώνται από τους ίδιους. Γιατί, μπορεί το 48ο πρωτάθλημα από τη μια στιγμή στην άλλη να ξεθώριασε, όμως ακόμα υπάρχει μια χαραμάδα ανοιχτή. Πολύ μικρή, δυσδιάκριτη. Αλλά υπάρχει! Και στη δεδομένη στιγμή, αν οι παίκτες πιστέψουν πως όλα έχουν τελειώσει, τότε η κατάσταση θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη. Κυνηγώντας τις ελάχιστες - όπως εξελίσσεται η κατάσταση - πιθανότητες για τον τίτλο, ο Ολυμπιακός μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει. Ναι, έπεσε, όμως οφείλει να σηκωθεί, όπως κάνουν και τα εκατομμύρια των ΓΑΥΡΩΝ που με δύο σερί sold out έδειξαν πως δεν έχουν σκοπό να αφήσουν μόνη της την ομάδα, έστω και αν δεν τη βλέπουν όπως ονειρεύονται!

Διαβάστε επίσης