Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι πρώτες σκέψεις για την ενδεκάδα...

Οι πρώτες σκέψεις για την ενδεκάδα...
Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2024 - 15:36

Η υπόθεση της πρόκρισης στα προημιτελικά του Conference League έχει ξεθωριάσει στον μέγιστο βαθμό για τον Ολυμπιακό. Η νίκη της Μακάμπι με 4-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» την περασμένη Πέμπτη (7/3) μοιάζει αδύνατο να ανατραπεί, τουλάχιστον με τις υπάρχουσες προϋποθέσεις και συνθήκες. Το ζητούμενο για τη ρεβάνς της Πέμπτης (14/3, 20:00) στην Τόπολα της Σερβίας είναι η νίκη. Για λόγους τόσο ψυχολογικούς, όσο και αντικειμενικούς, αφού κάθε βαθμός μετράει στην ευρωπαϊκή κατάταξη και πρέπει επίσης να αποτελεί στόχο για την ομάδα.

Για να έρθει, όμως, η νίκη, υπάρχουν σημαντικά προβλήματα να λυθούν, με κυριότερο αυτό της αμυντική συμπεριφοράς συνολικά.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει μιλήσει ήδη αρκετές φορές στους παίκτες του τονίζοντας σε έντονο ύφος πως δεν είναι δυνατόν άλλα να δουλεύονται στις προπονήσεις και άλλα να γίνονται κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Η σκέψη που υπήρξε πριν από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ήταν ακόμα και για χρησιμοποίηση τριάδας στην άμυνα. Μια σκέψη που δεν προχώρησε και δεν υλοποιήθηκε στο συγκεκριμένο ματς, αλλά ίσως και να μην έχει εγκαταλειφθεί τελείως.

Ωστόσο, οι πιθανότητες που συγκεντρώνει η προοπτική χρησιμοποίησης τριών στόπερ στην «ερυθρόλευκη» άμυνα είναι εξίσου μικρές με εκείνες που είχε κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Τα... κουκιά είναι μετρημένα για την «ερυθρόλευκη» 11άδα που αναμένεται να παραταχθεί κόντρα στους Ισραηλινούς.

Ο Πασχαλάκης που έχει κάποιες ενοχλήσεις στον ώμο, είναι συνυποψήφιος με τον Τζολάκη για τη θέση κάτω από τα δοκάρια, Ροντινέι Ορτέγκα στα άκρα της άμυνας και Κάρμο με Ρέτσο στα στόπερ. Στη μεσαία γραμμή η τριάδα Έσε, Όρτα και Τσικίνιο δύσκολα θα «σπάσει», ενώ η αντίστοιχη τριάδα μπροστά θα αποτελείται λογικά από Φορτούνη, Ποντένσε και Ελ Κααμπί.

Διαβάστε επίσης

Δίλημμα στον άσο

Δίλημμα στον άσο

Δίλημμα στον Ολυμπιακό: Οι ενοχλήσεις του Πασχαλάκη μπορεί να δώσουν θέση βασικού στον Τζολάκη.