Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στο ναδίρ οι Έλληνες διαιτητές από την UEFA!

Στο ναδίρ οι Έλληνες διαιτητές από την UEFA!
Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2024 - 21:17

Κατά τα άλλα θέλουν να βάλουν Έλληνες διαιτητές στα ντέρμπι, το σχεδιάζουν για την επόμενη σεζόν, όταν οι διεθνείς είναι στα αζήτητα της UEFA. Απόδειξη ότι στα παιχνίδια για τους «8» του Youth League ορίστηκαν ρέφερι από το Ισραήλ, τη Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν, αλλά όχι οι Παπαδόπουλος, Μανούχος, Διαμαντόπουλος, Φωτιάς. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπολογίζουν πως κάποιος από τους προαναφερόμενους θα ανέβει κατηγορία, καθώς βρίσκονται στη δεύτερη (και τελευταία), ενώ θεωρούν ότι μπορεί να συμβεί με τους ρέφερι από το Ισραήλ, τη Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν.

Το παιχνίδι (12/3) Μπάγερν-Ολυμπιακός σφύριξε ο 32χρονος Ισραηλινός Ιγκαλ Φριντ, ο οποίος είναι διεθνής από το 2018. Το καλοκαίρι σφύριξε ένα παιχνίδι για τα προκριματικά του Champions League και δυο για το Conference League. Επίσης, πάντα την τρέχουσα σεζόν, έχει σφυρίξει δυο παιχνίδια μεταξύ Εθνικών ομάδων Κ 19. Παράλληλα, στη χώρα του διαιτήτευσε 13 αγώνες για το πρωτάθλημα. Επίσης, ο Φριντ στην μέχρι τώρα καριέρα του διαιτήτευσε τρία παιχνίδια Εθνικών ομάδων της Γερμανίας Κ 18 και ένα της Εθνικής Κ 17, ενώ σφύριξε μόνο ένα Εθνικής ομάδας Κ 19.

Στο άλλο παιχνίδι της Τρίτης (12/3) Ναντ-Κοπεγχάγη, από όπου προέκυψε η αντίπαλος του Ολυμπιακού, ορίστηκε ο Αζέρος Ελτσιν Μασίγεφ, ο οποίος είναι διεθνής από το 2021.Κι αυτός είναι 32 ετών.

Την Τετάρτη (13/3) έπαιξαν Μάιντς-Πόρτο και το ματς σφύριξε ο Γεωργιανός Γκόγκα Κικακχισβίλι ο οποίος είναι διεθνής από το 2020 και είναι ηλικίας (κι αυτός!) 32 ετών. Και μην πει κανένας ότι δεν ορίστηκε Ελληνας λόγω Ολυμπιακού, καθώς το άλλο ματς της Τετάρτης (13/3) Μίλαν-Ρεάλ Μαδρίτης διαιτητής ήταν ο Γερμανός Σβεν Γιαμμπλόνσκι, αν και η Μάιντς συμμετέχει στους «8» του Youth League.

Από τους προαναφερόμενους Έλληνες ο Φωτιάς είχε σφυρίξει στη φάση των «16» τον αγώνα Ρεάλ Μαδρίτης-Λειψία. Και οι προαναφερόμενοι ρέφερι είναι της β' κατηγορίας της UEFA.

Διαβάστε επίσης