Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μεντιλίμπαρ: «Πήραμε μία μεγάλη πρόκριση»

Μεντιλίμπαρ: «Πήραμε μία μεγάλη πρόκριση»
Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2024 - 01:56

Η μεγαλειώδης πρόκριση του Θρύλου επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ είχε και τη σφραγίδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ που είδε τους παίκτες του να τα δίνουν όλα – όπως είχε ζητήσει - και να φτάνουν σε μια θρυλική, ιστορική πρόκριση. Ο Βάσκος τεχνικός του Ολυμπιακού αντιμετώπισε με απόλυτη ψυχραιμία τη μεγάλη επιτυχία τονίζοντας στις δηλώσεις του το πόσο δύσκολο ήταν το διάστημα που προηγήθηκε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βάσκου τεχνικού στην κάμερα της Cosmote:

«Ήρθαμε εδώ με πολύ δύσκολες συνθήκες. Η βραδιά τελείωσε, όμως, με τον καλύτερο τρόπο με μία πρόκριση. Μετά τα δύο τελευταία παιχνίδια που είχαμε πληγωθεί πολύ. Έπρεπε να δείξουμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε κάτι καλύτερο. Ακόμα και μετά το πέναλτι συνεχίσαμε να έχουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Ξέραμε ότι αν συνεχίσουμε έτσι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα για εμάς.

Μου αρέσει που έχουμε πετύχει κάτι τέτοιο. Δεν περάσαμε όμορφα. Ήρθαμε μέσα από δύσκολες στιγμές. Καταφέραμε να είμαστε καλύτεροι από τον αντίπαλο και το κάναμε και με ένα γκολ παραπάνω απ’ ότι χρειαζόμασταν. Σήμερα ήταν μία μεγάλη απόδειξη ότι όταν παίζουμε καλά και προσεκτικά μπορούμε να κερδίσουμε μέσα από δύσκολες συνθήκες. Μας έδειξαν αυτά τα παιχνίδια ότι αν δεν είμαστε προσεκτικοί μπορούμε να χάσουμε από οποιονδήποτε».

«Ήταν ανεξήγητο»

Πάντως, ούτε ο ίδιος ο Χοσε Λουίς Μεντιλίμπαρ περίμενε την πρόκριση με την επική ανατροπή. Ήθελε να μια καλή εμφάνιση, ήθελε τη νίκη, αλλά ο θρίαμβος που ακολούθησε ήταν κάτι το μοναδικό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βάσκου Στρατηγού του Θρύλου στη συνέντευξη Τύπου και η ντρίμπλα του όταν ρωτήθηκε για το συμβόλαιό του:

Αφού μας εξηγήσετε τι ακριβώς συνέβη σήμερα, τι τίτλο θα βάζατε σε πρωτοσέλιδο εφημερίδας αν ήσασταν διευθυντής εφημερίδας και όχι προπονητής;

Θέλω να σας πω ότι αν ασχοληθώ και με το επάγγελμά σας θα σας δυσκολέψω, όπως σας δυσκολεύω και ως προπονητής. Είναι ανεξήγητο. Πραγματικά πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να κάνουμε ένα καλό ματς και να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Δεν είχαμε μιλήσει για πρόκριση, αλλά στο μυαλό μας ήταν να δείξουμε μια καλή εικόνα και να πάρουμε ένα ωραίο αποτέλεσμα. Ξεκινήσαμε με μία αυτοπεποίθηση και όταν ήρθαν τα δύο και τρία γκολ ήμασταν γεμάτοι αυτοπεποίθηση. Όταν ήρθε η στιγμή του πέναλτι δυσκολευτήκαμε αρκετά, γιατί ξέραμε ότι κάναμε ένα καλό ματς και ότι μπορούσαμε να κάνουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Αλλά δεν σκεφτόμασταν την πρόκριση εκείνη τη στιγμή. Μετά ήρθε το τέταρτο γκολ και πήγε το ματς στην παράταση.

Ήταν το καλύτερο δώρο που σας έκαναν οι παίκτες για τα γενέθλιά σας; Και επίσης τι είπατε στους παίκτες πριν αρχίσει η παράταση;

Πραγματικά είναι το καλύτερο δώρο που έχω λάβει ποτέ. Δεν θα περίμενα ποτέ ότι θα λάμβανα στην ηλικία μου ένα τέτοιο δώρο. Είμαι πολύ ευτυχισμένος. Ήταν μία από τις ωραιότερες βραδιές που έχω ζήσει στο ποδόσφαιρο και είμαι χαρούμενος για όσα έζησα. Πριν από την παράταση είπα στους παίκτες ότι έπρεπε να συνεχίσουν να προσπαθούν με τον ίδιο τρόπο, να παίξουμε με τον ίδιο τρόπο και να μην πάμε προς τα πίσω, αλλά προς τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Με αυτόν τον τρόπο κάναμε ζημιά στον αντίπαλο. Ευτυχώς όλοι ακολούθησαν τις οδηγίες και τα καταφέραμε.

Αν δει κάποιος το ματς της περασμένης εβδομάδας και τον επαναληπτικό, τότε θα λέει ότι δεν πρόκειται για την ίδια ομάδα. Πώς το εξηγείτε ποδοσφαιρικά αυτό;

Πραγματικά είναι ανεξήγητο. Δεν μπορεί κανείς να το καταλάβει. Και ο αντίπαλος προπονητής θα σκέφτεται ακριβώς αυτό. Σίγουρα όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, και οι δύο ομάδες έχουν κάνει άσχημα παιχνίδια και στα δύο ματς. Σίγουρα μία από τις ομάδες έχουν βγει από τα συνηθισμένα τους όρια.

Από την πρώτη απάντηση καταλαβαίνουμε ότι όταν υπάρχει ένα τεράστιο «πρέπει» παίζει ο Ολυμπιακός άναρχα. Σήμερα σαν να έπαιξαν απελευθερωμένα και έβγαλαν μία τέτοια εικόνα.

Έχουμε δει στα προηγούμενα ματς πριν από το 1-4 της Μακάμπι, ότι δυσκολευτήκαμε αρκετά να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα σε ματς πρωταθλήματος. Για να το καταφέρουμε αυτό έπρεπε να ξαναμπούμε σε καλό κλίμα και να προσπαθήσουμε να γυρίσουμε. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχουν καλή ψυχολογία για να φέρνουν τα αποτελέσματα. Είδαμε απέναντι σε ομάδες μικρότερες ότι έπρεπε να στριμωχτούμε για να ξαναμπούμε στο παιχνίδι.

Οι υπογραφές για το νέο συμβόλαιο πότε θα πέσουν;

(γέλια) Αντίο!

Διαβάστε επίσης