Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Θρύλος της Ευρώπης άγγιξε το τέλειο!

Ο Θρύλος της Ευρώπης άγγιξε το τέλειο!
Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2024 - 12:17

Η ιστορική πρόκριση, η επική ανατροπή ήρθε μετά από ένα σχεδόν τέλειο παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση. Αυτό που είχε απασχολήσει περισσότερο από κάθε άλλο στοιχείο τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ήταν η συνολική αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού στα προηγούμενα, αλλά και τα χαμηλά ποσοστά της εκμετάλλευσης των ευκαιριών που δημιουργούσαν οι παίκτες του κατά τη διάρκεια των αγώνων. Ο Βάσκος τεχνικός είχε αναφερθεί στην ευστοχία που θα έπρεπε να έχουν στα τελειώματα οι ποδοσφαιριστές του, ώστε να «καθαρίζουν» πιο εύκολα τα παιχνίδια.

Στα 120 λεπτά του κανονικού αγώνα και της παράτασης κόντρα στους Ισραηλινούς στην Τόπολα οι «ερυθρόλευκοι» όχι απλά ήταν δημιουργικοί, αλλά εκμεταλλεύτηκαν στον μέγιστο βαθμό όσες ευκαιρίες τους παρουσιάστηκαν.

Στο πρώτο ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός είχε συνολικά 20 τελικές, από τις οποίες οι έξι ήταν στην εστία σκοράροντας όμως μόλις μία φορά, ενώ είχε και ένα δοκάρι.

Στη συγκλονιστική ρεβάνς της Σερβίας ο Θρύλος είχε 19 τελικές από τις οποίες 8 ήταν στην ισραηλινή εστία και οι έξι έγιναν γκολ με ποσοστό ευστοχίας στο 75% σε όσες προσπάθειες πήγαν προς το τέρμα και 31% στο σύνολο.

Σαφώς καλύτερο από το 1/7 (14%) με το οποίο ταξίδεψαν οι «ερυθρόλευκοι» στην Τόπολα.

Διαβάστε επίσης