Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Παρασκήνιο: «Τελειωμένος» θεωρείται ο Μάνταλος

Παρασκήνιο: «Τελειωμένος» θεωρείται ο Μάνταλος
Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2024 - 20:40

Οι αποφάσεις έχουν ήδη παρθεί και κάποιες έχουν αρχίσει να διαρρέουν, επειδή μυστικό που ξέρουν περισσότεροι από δυο δεν είναι μυστικό. Είναι δεδομένο ότι το καλοκαίρι, στις εκλογές που θα γίνουν τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο (κατά πάσα πιθανότητα αρχές Ιουνίου) η ΕΠΟ θα αλλάξει σκυτάλη και θα αναλάβει το μπλοκ του βορρά που στηρίζεται από τον ΠΑΟΚ, με τον αντιπρόεδρο Μάκη Γκαγκάτση να είναι φαβορί για την προεδρία.

Μετά από αυτή τη διαδικασία θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ Σταύρος Μάνταλος και οι συνεργάτες του Γιάννης Σπυρόπουλος, Αντώνης Καρατζίκας και Ελένη Λαμπαδαρίου δεν πρόκειται να μείνουν στην ΚΕΔ. Ηδη το νέο άρχισε να κυκλοφορεί στην ποδοσφαιρική πιάτσα και για κάποιους δεν αποτελεί έκπληξη επειδή ο Μάνταλος είναι επιλογή της υπάρχουσας κατάστασης, του μπλοκ του νότου που στηρίζεται από την ΑΕΚ.

Ετσι γίνεται, όταν αλλάζει η σκυτάλη, είπαμε ότι είναι σκάνδαλο που η ΕΠΟ δεν είναι ανεξάρτητη, αλλάζουν και τα πρόσωπα. Μάλιστα, όσον αφορά στους διαδόχους τους ήδη άρχισαν να κυκλοφορούν τα ονόματα των Μιχάλη Κουκουλάκη (Ηρακλείου) και Χρήστου Δαγκλή (Μακεδονίας), ενώ δεν αποκλείεται και η περίπτωση του Θανάση Μπριάκου (Ηπείρου). Πάντως, μόνο ένας παράγοντας της ΚΕΔ θα είναι επιλογή από το μπλοκ του νότου, όμως δεν θα είναι κάποιος από τους υπάρχοντες.

Παρελθόν από την ΚΕΔ αναμένεται να αποτελέσουν και οι Σουηδοί Πίτερ Φρόιντφελντ και Λιφ Λίντμπεργκ. Εχουν συμβόλαια που λήγουν το καλοκαίρι και δεν πρόκειται να ανανεωθούν παρά την οψιόν ανανέωσης.

Οι ξένοι διαιτητές δεν πρόκειται να κοπούν. Αντίθετα, θα ψάξουν να βρουν έναν ξένο αρχιδιαιτητή που θα μπορεί να εγγυηθεί ότι θα ορίζει αλλοδαπούς ρέφερι στα ντέρμπι και όχι σαν τώρα που στέλνει επιστολές και απλά περιμένουν.

Οσο κι αν το θέλει η πλευρά της ΑΕΚ δεν πρόκειται να κοπούν ή να περιοριστούν οι ξένοι διαιτητές. Αλλωστε, είδαμε ότι η ΑΕΚ συμφώνησε με τον Αρη να σφυρίξει Ελληνας διαιτητές (ο Σιδηρόπουλος) το μεταξύ τους παιχνίδι, όμως δεν έγινε το ίδιο και με τον ΠΑΟΚ, καθώς το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης στην Τούμπα διαιτήτευσε ο Σλοβένος Ομπρένοβιτς.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ Σταύρος Μάνταλος σύμφωνα με πληροφορίες πιέζει από τώρα για την πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου του, του δικού του και των Σπυρόπουλου, Καρατζίκα, Λαμπαδαρίου, με την αιτιολογία να ετοιμάσουν από τώρα τους πίνακες και τα σεμινάρια. Όμως, μόνο γελάνε όσοι τα ακούνε αυτά, καθώς για όλα αυτά προετοιμάζονται και οι διάδοχοί τους.

Διαβάστε επίσης