Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θέλει να σπάσει το κοντέρ ο Ελ Κααμπί με τον Θρύλο

Θέλει να σπάσει το κοντέρ ο Ελ Κααμπί με τον Θρύλο
Σάββατο, 6 Απριλίου 2024 - 12:07

Οι επιδόσεις του Αγιούμπ Ελ Κααμπί με τη φανέλα του Ολυμπιακού είναι κάτι περισσότερο από αξιομνημόνευτες. Ο Μαροκινός φορ σκοράρει κατά ριπάς, ειδικά από τη στιγμή που επέστρεψε από την τελική φάση του Κόπα Άφρικα.

Ήδη έχει φτάσει τα 26 γκολ σε 38 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις και αν είχε σκοράρει και με το πέναλτι κόντρα στον Άρη – με την έμπνευση να εκτελέσει αλά Πανένκα να ήταν κάτι παραπάνω από ατυχής χαρίζοντας στον Κουέστα την πιο εύκολη επέμβαση από τα 11 μέτρα που θα μπορούσε να ονειρευτεί – θα είχε ξεπεράσει το προσωπικό του ρεκόρ.

Ο ΕΛ Κααμπί είχε άλλη μια φορά στην καριέρα τον ίδιο αριθμό τερμάτων (και 5 ασίστ), με τη φανέλα της Γουιντάντ Καζαμπλάνκα την περίοδο 2020-21 σε 43 αγώνες, μετρώντας 18 στο πρωτάθλημα, όπου είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ.

Φέτος με τον Θρύλο έχει 16 γκολ στη Super League και δείχνει ικανός να τερματίσει στην κορυφή της σχετικής λίστας, μπροστά από τον Λορέν Μορόν του Άρη που έχει 15.

Το εντυπωσιακό με τον «ερυθρόλευκο» φορ είναι πως έχει ποσοστό 33% στις εκτελέσεις του (1 στις 3 ευκαιρίες), ενώ στο διάστημα από την επιστροφή του από το Κόπα Άφρικα και μετά, αυτό το ποσοστό έχει ανέβει κοντά στο 40% με το 51,7% των προσπαθειών του για τελική να είναι προς την εστία.

Με αυτά τα δεδομένα, όλα δείχνουν πως ο Μαροκινός φορ μπορεί να φτάσει ή ακόμα και να ξεπεράσει τα 30 γκολ φορώντας τα «ερυθρόλευκα».

Διαβάστε επίσης