Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι «ερυθρόλευκοι» πυλώνες Έσε και Τσικίνιο

Οι «ερυθρόλευκοι» πυλώνες Έσε και Τσικίνιο
Σάββατο, 6 Απριλίου 2024 - 14:45

Η συνεισφορά των Σαντιάγκο Έσε και Τσικίνιο στο αγωνιστικό πλάνο του Ολυμπιακού ολοένα και μεγαλώνει και το να έχουν καλό αγωνιστικό πρόσωπο οι δύο μέσοι αμέσως αφήνει θετικό αποτύπωμα και σε αυτό της ομάδας.

Ειδικά στα τελευταία πέντε παιχνίδια των «ερυθρόλευκων» που ο 22χρονος Αργεντινός και ο 28χρονος Πορτογάλος έχουν ξεκινήσει μαζί στην ενδεκάδα, το κέντρο του Ολυμπιακού έχει αποκτήσει άλλη υπόσταση.

Βέβαια, οι απαιτήσεις του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είναι πολύ μεγαλύτερες, καθώς καταλαβαίνει πως και οι παίκτες έχουν πολλά περισσότερα να προσφέρουν, και τις αποτύπωσε σε δηλώσεις του.

«Ζητάω περισσότερα. Ζητάω πολλά περισσότερα από αυτούς τους δύο παίκτες. Πραγματικά κάνουν πολύ καλή δουλειά αλλά νομίζω πως και οι δύο έχουν πολλά περιθώρια για να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο και να δώσουν κι άλλα πράγματα στο παιχνίδι μας. Ο Έσε είναι ένας παίκτης με εξαιρετική ποιότητα που μας δίνει πολλά, όμως νομίζω πως πρέπει να είναι πιο έξυπνος στην τοποθέτηση του όταν πρόκειται να πάρει την μπάλα. Ο Τσικίνιο επίσης μας δίνει πολλά με το παιχνίδι του, όμως και αυτός πρέπει να είναι πιο προσεκτικός όταν χάνει τη μπάλα, να βρίσκεται στη σωστή θέση για να την ξανακερδίσει. Και οι δύο μας βοηθάνε πολύ, όμως ζητάμε περισσότερα από αυτούς γιατί ξέρουμε πως μπορούν να τα δώσουν» είναι αυτά που ζητάει από Έσε και Τσικίνιο ο Βάσκος τεχνικός και σαφώς συμβουλεύει και δουλεύει πολύ μαζί τους για να τα επιτύχουν.

Παρά τα… «παράπονα» του Μεντιλίμπαρ, παίζοντας μαζί Έσε και Τσικίνιο, σε πέντε ματς είναι υπεύθυνοι για 38 αναχαιτίσεις αντίπαλων επιθέσεων και έχουν βγει νικητές από 95 μονομαχίες για τη μπάλα.

Μάλιστα, με εξαίρεση το ματς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, με Έσε και Τσικίνιο μαζί στα χαφ ο Ολυμπιακός έχει δεχθεί τρία γκολ σε επτά αγώνες.

Τα ματς που Έσε και Τσικίνιο έχουν παίξει μαζί:

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-4

Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός 0-1

Ολυμπιακός – Βόλος 3-0

Ολυμπιακός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 1-4

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ολυμπιακός 1-6

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-0

Ολυμπιακός – Άρης 3-0

Διαβάστε επίσης