Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τους έκανε «Γιο-Γιο»! (videos)

Τους έκανε «Γιο-Γιο»! (videos)
Κυριακή, 7 Απριλίου 2024 - 20:29

Σπουδαία πράγματα περιμένει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ από τον Στέβαν Γιόβετιτς και έχει αρχίσει να βλέπει κάποια από αυτά που του ζητάει.

Ο Μαυροβούνιος επιθετικός έχει δώσει - με την ανάληψη ενός πιο πολυσύνθετου ρόλου - στην 11άδα του Θρύλου μια πνοή που έλειπε από την «ερυθρόλευκη» επίθεση. Μια διαφορετική ματιά στο πώς μπορεί να αξιοποιηθεί ο εκάστοτε συμπαίκτης του που θα βρεθεί σε πλεονεκτική θέση η οποία θα του επιτρέψει να σκοράρει με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη άνεση. Άλλωστε, είναι τέτοια η ποιότητα που διαθέτει και τόσο υψηλό το ποδοσφαιρικό του IQ (η μεγάλη καριέρα του το μαρτυράει), που ο Βάσκος Στρατηγός γνώριζε πως στο πρόσωπό του θα βρει αυτό που θεωρούσε ότι λείπει από τον Θρύλο.

Ο Γιόβετις, ή «Γιο Γιο» όπως τον φωνάζουν χαρακτηριστικά μόνο... σπαθιά δεν κατάπιε κόντρα στη Λαμία. Πέτυχε το πρώτο γκολ στο 22' ενεργώντας ως καθαρόαιμο σέντερ φορ, στη συνέχεια, τέσσερα λεπτά αργότερα κέρδισε το πέναλτι το οποίο αξιοποίησε ο Ελ Κααμπί και στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου θα πιστωνόταν άλλη μια ασίστ, αν ο Κυριάκος Παπαδόπουλος δεν προλάβαινε τον Μαροκινό φορ και έβαζε αυτογκόλ.

Τα σπουδαία πράγματα που θέλει να δει ο Βάσκος τεχνικός από τον Γιόβετιτς παίρνουν σάρκα και οστά. Ο Μαυροβούνιος αποτελούσε μια μόνιμη πηγή κινδύνου για την άμυνα της Λαμίας, αφού σε κάθε ευκαιρία είχε τον τρόπο να δημιουργεί και να τροφοδοτεί με τέτοιο τρόπο που οι γηπεδούχοι θα πρέπει να νιώθουν τυχεροί που το κοντέρ σταμάτησε στα πέντε γκολ.

Η εμφάνιση του «Γιο Γιο» έρχεται να «κουμπώσει» τόσο σε αυτή που πραγματοποίησε κόντρα στον Άρη, ξεκινώντας και πάλι ως βασικός, αλλά και στην OPAP Arena με την ΑΕΚ, όπου επίσης είχε καλές στιγμής στα11 λεπτά που αγωνίστηκε στη θέση του Φορτούνη.

Ο «Μέντι» αλλάζει τον Γιόβετιτς και ο «Γιο Γιο» προσφέρει στον Βάσκο τεχνικό στοιχεία που έρχονται και «κουμπώνουν» στον Θρύλο.

Διαβάστε επίσης