Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με ηρεμία, νοοτροπία νικητή και γκολ στην Πόλη ο Ολυμπιακός

Με ηρεμία, νοοτροπία νικητή και γκολ στην Πόλη ο Ολυμπιακός
Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024 - 10:55

Το γεγονός πως σε όλους του τόνους ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν σταματάει να λέει πως ο τρόπος που θα παίζει ο Ολυμπιακός δεν θα αλλάζει ανάλογα τον αντίπαλο, οδηγεί εύκολα στο συμπέρασμα πως στο «Şükrü Saracoğlu» δεν θα δούμε μια «κουμπωμένη» ομάδα.

Χωρίς να μειώνεται η αξία της τουρκικής ομάδας, τα όσα έδειξε στο «Γ. Καραϊσκάκης» τη Πέμπτη (11/4) στον πρώτο προημιτελικό του Conference League δεν μπορούν να φοβίσουν τον Θρύλο.

Ο Βάσκος δεν υποτιμάει τις δυνατότητες της Φενέρ, ειδικά μπροστά, όμως γνωρίζει πολύ καλά ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν τις ευκαιρίες του μέσα στο ματς και το μόνο που μένει να φανεί είναι, αν θα αξιοποιηθούν κατάλληλα.

Αυτό που ενδιαφέρει τον «Μέντι» είναι να παραμείνουν οι παίκτες του ήρεμοι κάτω από την πίεση που σίγουρα θα δεχθούν. Οι Τούρκοι ψάχνουν το γρήγορο γκολ, αλλά ο Ολυμπιακός είναι αυτός που θα καθορίσει αν θα το βρουν.

Και οι «ερυθρόλευκοι» είναι αυτοί που θα πρέπει να αναζητήσουν επίσης το γκολ, αλλά με λελογισμένο και χωρίς υπερβολές, τρόπο. Με συγκέντρωση και προσήλωση στο πλάνο.

Με πέντε ημέρες να μένουν μέχρι τον μεγάλο αγώνα της Πέμπτης (18/4), είναι πολύ νωρίς για εκτιμήσεις της 11άδας που μπορεί να επιλέξει ο Μεντιλίμπαρ.

Σίγουρα, η επιστροφή του Ποντένσε του δίνει άλλη μια ποιοτική λύση μεσοεπιθετικά, αλλά όλα θα συνεκτιμηθούν βάσει του πλάνου που θα καταρτίσει ο Βάσκος «Στρατηγός» και θα ζητήσει να εκτελέσουν οι παίκτες του.

Και αυτό το πλάνο σίγουρα περιέχει και γκολ από τη μεριά του Ολυμπιακού, με την ελπίδα πως θα είναι περισσότερα από ένα.

Διαβάστε επίσης