Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Του πήρε τα υπάρχοντα η «αλεπού του Θαλδίβαρ»!

Του πήρε τα υπάρχοντα η «αλεπού του Θαλδίβαρ»!
Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 - 09:45

Γράφει ο Αντώνης Αντωνίου

Είναι σε άλλο επίπεδο πια, ο Θρύλος. Σε άλλη τροχιά. Απέναντι σε κάθε αντίπαλο, έχει καταφέρει να δώσει και από μία διαφορετική παράσταση, μία διαφορετική ποδοσφαιρική πανδαισία… Ο Ολυμπιακός του Μεντιλίμπαρ έχει κάνει το ποδόσφαιρο… δική του υπόθεση. Δίνει τον τόνο και όλοι οι άλλοι προσπαθούν απλώς να… ακολουθήσουν.

Χαίρεσαι να τον βλέπεις, χαίρεσαι να τον ζεις. Δεν είναι απλώς η άνετη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ, που βέβαια τον αδικεί το σκορ . Τέτοιες νίκες όπως την χθεσινή μπορεί να έρθουν, σε ένα ματς στο οποίο μια ομάδα θα υπερβάλει εαυτόν και θα της βγουν όλα. Αλλά αυτό το οποίο συμβαίνει με τον Ολυμπιακό είναι… κάτι άλλο. Κάτι διαφορετικό… Κάτι ξεχωριστό… Ο Ολυμπιακός έχει τη δική του ταυτότητα, την οποία του έχει δώσει ο προπονητής του. Και αυτή η ταυτότητα γράφει επάνω «ΝΙΚΗΤΗΣ». Απλά τα πράγματα…

Δεν είναι οι νίκες. Δεν είναι οι προκρίσεις, τα σερί… Είναι η συνολική εικόνα, μιας ομάδας, η οποία πλέον… δεν ξέρει πως είναι να μην παίζει καλό ποδόσφαιρο. Ναι, μπορεί να ηττηθεί, μια στο τόσο, σποραδικά… Αλλά αυτό πλέον θα συνιστά έκπληξη.

Αυτό που έκανε χθες στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, η «αλεπού του Θαλδίβαρ», όπως είναι και το παρατσούκλι του Μεντιλίμπαρ, θα πρέπει να διδάσκεται σε σεμινάρια στις σχολές των νέων προπονητών. Πήρε την ταυτότητα – πορτοφόλι και κλειδιά του Λουτσέσκου με το μαεστρικό κουτσάρισμα του!

Η πειραματική… ενδεκάδα που κατέβασε ο Μεντιλίμπαρ στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, τελικά μόνο… πειραματική δεν ήταν.

Άκρως διαβασμένοι οι παίκτες του Ολυμπιακού, τηρούσαν και εφάρμοζαν στο έπακρο τα «θέλω» του Βάσκου τεχνικού στο χ. Σα να… έπαιζαν οι βασικοί, ένα πράγμα για τον Ολυμπιακό, ενδεικτικό της δουλειάς που κάνει ο Μεντιλίμπαρ στο Ρέντη και γιατί δεν έχει πρόβλημα να αλλάξει οκτώ παίκτες σε παιχνίδι τίτλου με τον ΠΑΟΚ. Γιατί είναι ο «Μέντι» και μπορεί.

Το σχέδιο του Μεντιλίμπαρ ήταν απλό. Πίεση. Πίεση στο τρίτο επιθετικό κομμάτι του γηπέδου κι όταν αυτό δεν ήταν εφικτό, πίεση στο δεύτερο κομμάτι του γηπέδου . Από το πρώτο λεπτό του ματς, ο Ολυμπιακός έδειξε τη διάθεσή του σε αυτό. Αν και στην αρχή, οι γηπεδούχοι στην προσπάθειά τους να προσαρμοστούν στις ανάγκες, άφησαν κάποιους χώρους, κυρίως λόγω λάθος συγχρονισμού.

Μάλιστα, αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί να ήταν οι παίκτες του Ολυμπιακού στο οφ σάιτ θα ήταν διαφορετικό το σκορ και όχι μόνο 1-0 στο πρώτο ημίχρονο, θα έγραφε πολλά στο κοντέρ. Το ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο ημίχρονο, που ένα λάθος της άμυνας του Ολυμπιακού έδωσε στον ΠΑΟΚ την δυνατότητα να μειώσει το σκορ.

Χωρίς έμπνευση ο Λουτσέσκου, κατέβασε την ίδια ενδεκάδα με το 2-4 του αγώνα πρωταθλήματος, με τον Μαρτίνεθ στον «ερυθρολεύκων», όμως δεν είναι… ίδια η συνθήκη, γιατί εδώ μίλησε ο νόμος του Μεντιλίμπαρ.

Αυτός ο Ολυμπιακός που είδαμε χθες, λοιπόν ήταν εξαιρετικός και φαινόταν σαν μια πολύ καλά δουλεμένη ορχήστρα που δεν είχε παραφωνίες. Μια δεύτερη ενδεκάδα, λοιπόν, από αυτή που συνηθίζει να χρησιμοποιεί ο Μεντιλίμπαρ, αγωνίστηκε σα να είχε παίξει μαζί πολλά ματς.

Η «αλεπού του Θαλδίβαρ», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στην συνέντευξη τύπου μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ είναι «διψασμένος» για όλα.

«Έχω ανανεώσει το συμβόλαιό μου για έναν ακόμη χρόνο και αυτό που θέλω είναι να ολοκληρωθεί το συμβόλαιό μου. Αυτήν τη στιγμή διεκδικούμε δύο τίτλους και θέλω να δουλεύω κάθε μέρα για να πάρουμε και τους δύο. Ειλικρινά πιστεύω ότι μπορούμε να το κάνουμε και είμαι σίγουρος ότι θα το κάνουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Μέχρι τέλους, λοιπόν, θα το πάει σε Ελλάδα και Ευρώπη, παίζοντας την πιο δυνατή ζαριά του για να γράψει ιστορία στο Λιμάνι.


Διαβάστε επίσης