Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η γνώση του… ρισκαδόρου Μεντιλίμπαρ

Η γνώση του… ρισκαδόρου Μεντιλίμπαρ
Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 - 18:21

Ο... ρισκαδόρος Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ξέρει πολύ καλύτερα από τον καθένα την ομάδα του. Ξέρει ανά πάσα ώρα και στιγμή τι μπορούν να του προσφέρουν οι παίκτες του, τι μπορεί να πάρει από τον καθένα και πώς μπορεί να τους αξιοποιήσει για χάρη της ομάδας. Αυτήν υπηρετεί και ο Βάσκος Στρατηγός, αυτή προσπαθεί να διαμορφώσει με τη δουλειά του και τη φιλοσοφία του. Χτίζει καθημερινά κάτι καλό ο τεχνικός του Θρύλου στις εγκαταστάσεις του Ρέντη και προς τέρψη των οφθαλμών του κόσμου, ο κόπος τόσο ο δικός του όσο και των παικτών του αποδίδει.

Με οκτώ αλλαγές σε σχέση με την 11άδα που παρέταξε κόντρα στη Φενέρ στο «Σουκρού Σαράτσογλου», ο Ολυμπιακός δεν παρουσιάστηκε αλλαγμένος προς το χειρότερο. Αντίθετα, ήταν απόλυτα έτοιμος να κυριαρχήσει και πάλι στο γήπεδο, απέναντι σε έναν αντίπαλο κουρασμένο μεν, ποιοτικό δε. Με έμφαση στο πρέσινγκ και την ταχύτητα ο Βάσκος έχει έτοιμους όλους τους «ερυθρόλευκους». Έχει βρει τον τρόπο να τους κρατάει στην τσίτα και να παρουσιάζονται έτοιμοι πνευματικά και σωματικά.

Υπό αυτή τη λογική, ίσως μόνο στο μυαλό όσων είναι εκτός ομάδας οι επιλογές του Μεντιλίμπαρ να μοιάζουν πως εμπεριέχουν – σε κάποιες περιπτώσεις υψηλό - ρίσκο. Αντίθετα, στο μυαλό του Βάσκου τεχνικού μοιάζει να είναι απόλυτα λογικό και να αλλάξει όλη την άμυνα, να επαναφέρει τον Ναβάρο στην αρχική ενδεκάδα, να αφήσει εκτός αποστολής Ροντινέι, Κάρμο και Φορτούνη και εκτός αρχικού σχήματος τον αναντικατάστατο Έσε. Ίσως, και να έχει ως ένα σημείο μια άγνοια κινδύνου.

Ο Μεντιλίμπαρ κατάφερε μέσα σε δύο μήνες, χωρίς προετοιμασία και παίκτες της επιλογής του, με το μαχαίρι στο λαιμό και ματς – φωτιά στο πρόγραμμα, να καταφέρει ότι δεν κατάφεραν άλλοι προπονητές που τους δόθηκε περισσότερος χρόνος. Να μάθει το ρόστερ του, να το δουλέψει παράλληλα, να κερδίσει την εμπιστοσύνη όλων των παικτών του και να σκορπίσει χαρά στον κόσμο του Θρύλου την ώρα που όλα έμοιαζαν μαύρα.

Και αν αξίζει ένα τεράστιο μεγάλο «μπράβο» στον Ντάρκο Κοβάσεβιτς του οποίου εισήγηση ήταν ο 63χρονος Βάσκος, ακόμη μεγαλύτερη αξία έχει η οξυδέρκεια που επέδειξε ο Βαγγέλης Μαρινάκης που έσπευσε και επέκτεινε τη συμφωνία με τον Μεντιλίμπαρ μέχρι το καλοκαίρι του 2025. Ειδικά, μετά από μια βαριά ήττα με 1-4 στο «Γ. Καραϊσκάκης» από τη Μακάμπι. Και ο «Μέντι» ήδη ανταποδίδει αυτή την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο ηγέτης του Θρύλου.

Διαβάστε επίσης