Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σίνα: Ο «φύλακας άγγελος» των «λιονταριών» του Θρύλου! (videos)

Σίνα: Ο «φύλακας άγγελος» των «λιονταριών» του Θρύλου! (videos)
Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 - 01:06

Γράφει ο Αντώνης Αντωνίου

Η ομάδα νέων του Ολυμπιακού έκανε αυτό που καμία άλλη ελληνική ομάδα δεν έχει καταφέρει. Κατέκτησε έναν ευρωπαϊκό τίτλο, το τρόπαιο του UEFA Youth League. Νίκησε τη Μίλαν με 3-0 και «στέφθηκε» πρωταθλητής Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία του. Σε όλη αυτή την πορεία των «ερυθρόλευκων» λιονταριών έως την κούπα, έπαιξε κομβικό ρόλο ο Άντζελο Σίνα, ο οποίος κατέβασε «ρολά» σε όλα τα ματς, αλλά ειδικότερα στο Final-4 του Youth League.

Μεγάλες επεμβάσεις κόντρα στην πρωτοπόρο του ιταλικού πρωταθλήματος, Ίντερ, όσο και απέναντι στη Λανς. Στα προημιτελικά δε και μέσα στο Μόναχο, κράτησε όρθιους τους «ερυθρόλευκους» στην πίεση της Μπάγερν για να χαρίσει το εισιτήριο για τα ημιτελικά στην ομάδα του με τη Ναντ. Όπου εκεί, έγινε ήρωας στη «ρώσικη» ρουλέτα, πιάνοντας το ένα από τα τρία χαμένα πέναλτι της γαλλικής ομάδας και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» αναδείχθηκαν νικητές και προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό με αντίπαλο την Μίλαν.

Τι απέμενε ακόμα για τον συγκλονιστικό Σίνα; Να ορθώσει το ανάστημά του και στον τελικό του UEFA Youth League, να βάλει το χεράκι του να το πούμε καλύτερα και παρέα με τους συμπαίκτες του να ανέβουν στην κορυφή της Ευρώπης. Το τι έγινε, το είδε και θαύμασε όλη η Ευρώπη και του αξίζουν πολλά μπράβο του ΜΑΓΚΑ.

Θυμηθείτε τις επεμβάσεις του:

Διαβάστε επίσης