Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ονειρική πόρεια μέχρι το AHTTHTO ευρωπαϊκό! (videos)

Η ονειρική πόρεια μέχρι το AHTTHTO ευρωπαϊκό! (videos)
Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 - 09:20

Οι «δαφνοστεφανωμένοι» έφηβοι του Θρύλου υπέταξαν και τη Μίλαν για να κατακτήσουν του Youth League ΑΗΤΤΗΤΟΙ και να γράψουν τα ονόματά τους με χρυσά γράμματα στη βίβλο του Ολυμπιακού και του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Η πορεία του μέχρι τον τελικό όμως… καθόλου εύκολη. Όχι όμως ακατόρθωτη. Τα... μωρά του Συλαϊδόπουλου έπρεπε να αποκλείσουν κατά σειρά τις Λέτσε, Καμπάλα, Ίντερ, Λανς, Μπάγερν Μονάχου και Ναντ, μέχρι να φτάσουν στον τελικό και να επικρατήσουν και της Μίλαν στη Νιόν της Ελβετίας και να πάρουν το τρόπαιο.

Πάμε, όμως, να τα πάρουμε από την αρχή και να διηγηθούμε αυτό το υπέροχο «παραμύθι» των «διαμαντών» της ομάδας του Πειραιά.

Η αρχή έγινε στις 4 Οκτωβρίου 2023. Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τη Λέτσε σε διπλούς τότε αγώνες πήρε την πρόκριση με συνολικό σκορ 6-2.

Επόμενο «θύμα» η Γκαμπάλα. Στις 8 Νοεμβρίου στο Αζερμπαϊτζάν, οι Πειραιώτες νίκησαν άνετα 3-0. Ο επαναληπτικός στις 29 Νοεμβρίου επιβεβαίωσε την ανωτερότητα του Ολυμπιακού, καθώς με ένα άνετο 4-0 και συνολικό σκορ 7-0, ήρθε ακόμη μια πρόκριση.

Στη συνέχεια, ήρθε το πρώτο «μεγαθήριο» που υποκλίθηκε στην ανωτερότητα τους. Ένα «βήμα» πριν τους «16», ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την Ίντερ σε μονό αγώνα στο Καραϊσκάκη. Το 0-0 «οδήγησε» τις δύο ομάδες στη «ρώσικη ρουλέτα», όπου με σκορ 6-5 «πέταξε» στους «16» του θεσμού.

Η μοίρα έφερε ξανά τους «ερυθρόλευκους» να παίρνουν ξανά την πρόκριση από την «ρώσικη» ρουλέτα. Αυτή την φορά αντίπαλος ήταν Λανς. Χορταστικό ματς, με δύο γκολ για κάθε ομάδα και τον Ολυμπιακό να επιστρέφει από το 0-2. Οι ΜΑΓΚΕΣ του Συλαϊδόπουλου ήταν πιο ικανοί και με 4-2 σκορ άφησαν εκτός συνέχειας τη γαλλική ομάδα.

Μία… ανάσα από το Final-4 του UEFA Youth League, η ομάδα του Συλαϊδόπουλου καλέστηκε να κάνει την υπέρβαση κόντρα στη Μπάγερν. Σε ένα μαγικό πρώτο ημίχρονο, όχι διέλυσε τους Βαυαρούς πετυχαίνοντας τρία γκολ, υπό το βλέμμα του Τόμας Τούχελ και πήρε το «εισιτήριο» για Νιόν, εκεί που τέλειωσε εντυπωσιακά το ταξίδι της.

Στον απόηχο της ιστορικής πρόκρισης της πρώτης ομάδας μέσα στην Τουρκία, με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντή Τζολάκη που έβγαλε τρία πέναλτι, είχαμε κάτι ανάλογο και στον ημιτελικό των Νέων με τη Ναντ. Ο Άντζελο Σίνα με τις σωτήριες επεμβάσεις του στη διαδικασία των πέναλτι, έδωσε την πρόκριση ξανά, αυτή την φορά στον τελικό, έπειτα από το 0-0 της κανονικής διάρκειας.

Το παραμύθι των «λιονταριών» του Θρύλου είχε oνειρικό happy end. Τρία γκολ αντί τουλάχιστον 5 κόντρα στην ισχυρή Μίλαν, με τους Μουζακίτη, Παπακανέλλο και Μπακούλα, αλλά και τον Σίνα, να φέρνουν το πρώτο ευρωπαϊκό στην Ελλάδα και μάλιστα αήττητο.

Διαβάστε επίσης