Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το σχέδιο της Super League για τους αγώνες

Το σχέδιο της Super League για τους αγώνες
Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 - 22:20

Αναβολές, ανατροπές και αλλαγές στο πρόγραμμα της SuperLeague λόγω της πρόκρισης του Ολυμπιακού στους «4» του Conference League, καθώς τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου θα παίξει με την Αστον Βίλα στο Μπέρμπιγχαμ και στις 9 Μαΐου ακολουθεί η ρεβάνς στο Καραϊσκάκη. Όλα αυτά σημαίνουν ότι ο εξ αναβολής αγώνας της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός θα πρέπει να γίνει σε νέα ημερομηνία αντί την 1η Μαΐου, όπως θα αλλάξει και η 9η αγωνιστική με το ματς Ολυμπιακός-ΑΕΚ που ήταν ορισμένο για τις 8 Μαΐου. Σύμφωνα με πληροφορίες θέλουν να αλλάξει ολόκληρη η 9η αγωνιστική επειδή είναι η προτελευταία των πλέι οφ, κάτι που συμπαρασύρει και την 10η.

Ολο αυτό το «ντόμινο» δεν αποκλείεται να επηρεάσει και τον τελικό Κυπέλλου που έχει οριστεί για τις 18 Μαΐου. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΠΟ τηρούν στάση αναμονής και θα εξετάσουν σχετικό αίτημα αν υποβληθεί από τη Super League.

Η Super League μετά την πρόκριση των Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ απέστειλε προσχέδιο σε όλες τις ομάδες με όλα τα σενάρια, αν προκρινόταν και οι δυο ή μόνο ο ένας όπως έγινε τώρα με τον Ολυμπιακό. Πλέον οι ΠΑΕ καλούνται να τα μελετήσουν και αν συμφωνήσουν ομόφωνα θα γίνει πρακτικό δια περιφοράς, σε διαφορετική περίπτωση θα λάβει χώρα συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης.

Δεν υπάρχει καταληπτική ημερομηνία από την UEFA για να τελειώσει το πρωτάθλημα στις 12 Μαΐου, λόγω της τελικής φάσης του Euro 2024. Απόδειξη ότι ο τελικός του Europa League θα γίνει στις 22 Μαΐου, του Conference στις 29/5 και του Champions League την 1η Ιουνίου. Αρα, μετά την 1/6 θα πάνε οι διεθνείς στις ομάδες που συμμετέχουν στην τελική φάση του Euro 2024.

Αυτό είναι το σχέδιο

Όλα δείχνουν ότι ο αγώνας ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός θα διεξαχθεί στις 12 Μαΐου, ενώ η 9η αγωνιστική με τα ματς Ολυμπιακός-ΑΕΚ, ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός και Λαμία-Αρης θα διεξαχθεί στις 15 Μαΐου. Θα ακολουθήσει στις 19 Μαΐου η 10η αγωνιστική με τα παιχνίδια Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, Αρης-ΠΑΟΚ και ΑΕΚ-Λαμία. Αν γίνουν όλα αυτά θα έχουμε και μετάθεση του τελικού Κυπέλλου Αρη-Παναθηναϊκού και μια πιθανή ημερομηνία είναι η 25η Μαΐου.

Οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι τα παραπάνω είναι ένα από προσχέδια. Θα πρέπει να συμφωνήσουν οι ομάδες. Στη Λίγκα θα ήθελαν πολύ η απόφαση να είναι ομόφωνη. Ισως να είναι και λάθος που βιάστηκαν να βγάλουν πρόγραμμα.

Διαβάστε επίσης