Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Σφράγισε» το σκάνδαλο με τον Αλμέιδα!

«Σφράγισε» το σκάνδαλο με τον Αλμέιδα!
Τετάρτη, 8 Μαΐου 2024 - 20:48

Το σκάνδαλο με τον Ματίας Αλμέιδα «σφραγίστηκε». Και αυτό, διότι η ΔΕΑΒ (Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας) εξέθεσε τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ, τιμωρώντας τον Αργεντινό προπονητή των «κιτρινόμαυρων» με 20.000 ευρώ. Εκτέθηκε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ, Σπυρόπουλος, καθώς δεν άσκησε στον τεχνικό της ΑΕΚ πειθαρχική δίωξη, για επίθεση και χειροδικία σε αστυνομικό της ΥΑΒΑΧ, στο φινάλε του πρόσφατου ματς πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Μάλιστα, η ΔΕΑΒ ανέφερε ότι είδε το βίντεο και διαπίστωσε, πως ο Αλμέιδα «χειροδίκησε σε βάρος αστυνομικού με πολιτική περιβολή». Τόσο ξεκάθαρη είναι η πράξη του κόουτς των «κιτρινόμαυρων», όμως ο Σπυρόπουλος δεν έκανε το καθήκον του.

Η ΔΕΑΒ, πάντως, έριξε στα... μαλακά τον Αλμέιδα, αφού με 20.000 ευρώ τιμώρησε και τον ΠΑΟΚ για το πανό.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΔΕΑΒ

«Με την υπ’ αριθμ. 26/2024 Απόφασή της, επιβλήθηκε διοικητική κύρωση (πρόστιμο) ύψους είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000€) σε βάρος του MATIAS JESUS ALMEYDA, προπονητή της ΠΑΕ ΑΕΚ, για φαινόμενα βίας που σχετίζονται με τον αθλητισμό και έλαβαν χώρα εντός αγωνιστικού χώρου του γηπέδου Τούμπας Θεσσαλονίκης μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα ΠΑΕ ΠΑΟΚ - ΠΑΕ ΑΕΚ, στις 28-4-2024 για τα Play Offs του πρωταθλήματος της Super League 1, περιόδου 2023-2024.

Ειδικότερα, όντας προπονητής της ΠΑΕ ΑΕΚ, μετά τη λήξη του συγκεκριμένου αγώνα χειροδίκησε σε βάρος αστυνομικού με πολιτική περιβολή, όπως προκύπτει και από το ηλεκτρονικό σύστημα εποπτείας (κάμερες) του γηπέδου.

Εφαρμογή του άρθρου 9 του ν. 5085/2024».

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης