Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τι ζούμε, Θρύλε! Στη Φιλαδέλφεια ερχόμαστε, να το σηκώσουμε!

Τι ζούμε, Θρύλε! Στη Φιλαδέλφεια ερχόμαστε, να το σηκώσουμε!
Παρασκευή, 10 Μαΐου 2024 - 00:01

ΦΕΡΤΕ ΜΑΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΟ!!! Ο Θρύλος της Ευρώπης έκανε το θαύμα του, διέλυσε με 2-0 (6-2 συν. σκορ) την Άστον Βίλα στο καμίνι του Καραϊσκάκη με πρωταγωνιστή των Αγιούμπ Ελ Κααμπί και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του σε ευρωπαϊκό τελικό και συγκεκριμένα του Conference League, μέσα στην OPAP Arena!

H αρμάδα του Μεντιλίμπαρ έγραψε ιστορία ΜΑΓΚΙΚΑ με μπαλάρα στέλνοντας στο σπίτι τους, τους Άγγλους και πάει στον τελικό της 29ης Μαϊου με αντίπαλο την Φιορεντίνα, με στόχο να γίνει η πρώτη ομάδα που κατακτάει ευρωπαϊκό στην Ελλάδα!

Αυτή ήταν η ενδεκάδα της πρόκρισης

Στον ιστορικό ευρωπαϊκό ημιτελικό με τους «χωριάτες» στον Ναό, ο «στρατηγός» Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ «κατέβασε» τον Θρύλο με την ίδια επιθετική φιλοσοφία και με μία διαφοροποίηση στο αριστερό άκρο της άμυνα λόγω των προβλημάτων.

Ο Τζολάκης βρέθηκεκάτω από τα δοκάρια, με τους Κάρμο και Ρέτσο μπροστά του και τους Ροντινέι - Κίνι στα άκρα. Οι Έσε, Ιμπόρα και Τσικίνιο αποτελούσαν την τριάδα του άξονα, με Φορτούνη - Ποντένσε στα επιθετικά "φτερά" και τον Ελ Κααμπί στην κορυφή.

Το πρώτο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός μπήκε με την ίδια επιθετική φιλοσοφία και στη ρεβάνς και θέλησε να επιβάλλει τον ρυθμό του από την αρχή και να βρει ένα γρήγορο γκολ που θα άνοιγε τον δρόμο για την πρόκριση. Μόλις στο 2’, ο Τσικίνιο μπήκε ωραία στην περιοχή, αλλά το πλασέ του πέρασε ελάχιστα άουτ, προειδοποιώντας τον Μαρτίνεζ για το τι θα ακολουθήσει. Οκτώ λεπτά μετά, ο Ποντένσε πάτησε στην περιοχή από τα αριστερά. Είδε την κίνηση του Κίνι εξωτερικά, τον τροφοδότησε, εκείνος γύρισε στον Ελ Κααμπί προς το δεύτερο δοκάρι που με το δεξί έκανε το 1-0. Το 31ο του Μαροκινού με τα «ερυθρόλευκα» φέτος. Στη συνέχεια, οι Άγγλοι πίεσαν ψηλά, είχαν την κατοχή της μπάλας, θέλοντας να βγάλουν αντίδραση και να ξαναμπούν στην διεκδίκηση της πρόκρισης. Απείλησαν σε δύο περιπτώσεις, αλλά εκεί ήταν ο Τζολάκης με τις εκπληκτικές επεμβάσεις του. Στο 37’, ο Ολυμπιακός βγήκε μπροστά και έφτασε κοντά στο 2-0. Ο Ποντένσε γύρισε υπέροχα την μπάλα στο ύψος της περιοχής και ο Φορτούνης σούταρε με τη μία, αλλά ο Μαρτίνεζ απόκρουσε. Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου μέρους, οι Άγγλοι πίεζαν ασφυκτικά τον Θρύλο, ο οποίος κατάφερε να αντέξει και να πάει στα αποδυτήρια με προβάδισμα του 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο

Ο Θρύλος συνέχισε με τον ίδιο τρόπο, όπως και στο πρώτο ημίχρονο, δηλαδή το παιχνίδι προσήλωσης και με τρομερό πάθος για να κρατήσει όχι μόνο πια την πρόκριση αλλά και τη νίκη! Όσο και η Βίλα προσπαθούσε να βρει το γκολ ή ακόμα και να απειλήσει, η ατσάλινη άμυνα του Θρύλου άντεχε, με τον εξαιρετικό Ιμπόρα να στέλνει μήνυμα στους Άγγλους ότι δεν περνάνε στην επόμενη φάση. Οι Πειραιώτες διατηρούσαν το προβάδισμα και είχαν τον έλεγχο του ματς και δεν σταμάτησαν να πιέζουν για ένα δεύτερο γκολ, το οποίο βρήκαν στο 81’, ξανά με τον Ελ Κααμπί. Ο Μαροκινός φορ έφυγε στην πλάατη της άμυνας μετά από γέμισμα του Τζολάκη, βρέθηκε σε θέση τετ α τετ απέναντι στον Μαρτίνεζ, βρήκε δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ από τον βοηθό το VAR είχε διαφορετική άποψη. Ο Μαροκινός στράικερ το έκανε πάλι υπογράφοντας την εποποιία του Θρύλου και την πρόκριση στον τελικό του Conference League.

Ολυμπιακός (Μεντιλίμπαρ): Tζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Κίνι (77’ Αλεξανδρόπουλος), Ίμπορα (73’ Όρτα), Έσε, Τσικίνιο, Πόντενσε (64’ Μασούρας), Φόρτουνης, Ελ Κααμπί.

‘Αστον Βίλα (Έμερι): Μαρτίνες, Κας, Κάρλος, Τόρες, Ντιν, Κόνσα, Μακγκίν, Μπέιλι, Λουίζ, Ντιαμπί, Γουότκινς

Διαβάστε επίσης