Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Διαλύει» όλα τα κοντέρ ο Ελ Κααμπί, 32 γκολ με τον Ολυμπιακό, 15 σε μία σεζόν στην Ευρώπη! (video)

«Διαλύει» όλα τα κοντέρ ο Ελ Κααμπί, 32 γκολ με τον Ολυμπιακό, 15 σε μία σεζόν στην Ευρώπη! (video)
Παρασκευή, 10 Μαΐου 2024 - 15:06

Ο Ολυμπιακός κάνει «πράματα και θάματα» στην Ευρώπη, τη φετινή «τρελή» σεζόν! Την Πέμπτη (9/5), ο Θρύλος έζησε μία μυθική βραδιά, έγραψε την πιο «χρυσή» σελίδα στην ευρωπαϊκή του ιστορία (μέχρι την επόμενη), αφού με δύο γκολ του φοβερού και τρομερού Αγιούμπ Ελ Κααμπί, «τσάκισε» (2-0, 6-2) την «πανάκριβη» Αστον Βίλα στον δεύτερο ημιτελικό στο «Γ. Καραϊσκάκης» και προκρίθηκε πανάξια και θριαμβευτικά, στον τελικό του Conference League στην «Opap Arena» (29/5).

Στην ιστορική ρεβάνς της φάσης των «4» της διοργάνωσης στον Ναό, ο Μαροκινός επιθετικός του Θρύλου «βρήκε» και πάλι δίχτυα, δύο φορές, μετά τα τρία τέρματα που σημείωσε στον πρώτο ημιτελικό στην έδρα των «χωριατών» και «τρέλανε» όλη την Ευρώπη, ξανά!

Για να καταλάβετε, πέντε γκολ σε δύο ματς ημιτελικών Ευρώπης έχουν σημειώσει στην ιστορία, μόνο οι Κριστιάνο Ρονάλντο (Champions League, Ρεάλ Μαδρίτης-Μπάγερν Μονάχου) και Ράνταμελ Φαλκάο (Europa League, Πόρτο-Βιγιαρεάλ).

O Ελ Κααμπί είναι «on fire», δεν σταματάει να σκοράρει τη φετινή σεζόν και γράφει ιστορία με την ερυθρόλευκη φανέλα, όντας ο κορυφαίος σκόρερ σε ολόκληρο το Conference League.

Ο διεθνής επιθετικός μετράει, πλέον, 15 ευρωπαϊκά γκολ με τους Πειραιώτες (όσα και οι Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και Κώστας Μήτρογλου, 20 ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί), σε 18 ματς, από τα προκριματικά του Europa League (10, σε οκτώ ματς στο Conference). Ο Μαροκινός «σπάει» το ένα ρεκόρ μετά το… άλλο, αφού είναι ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού με τόσα τέρματα σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις (σε μία σεζόν), αλλά και ο μοναδικός ελληνικής ομάδας διαχρονικά, κάτι εντυπωσιακό!

Τη σεζόν 2023-24, ο Ελ Κααμπί είναι ο πρώτος σκόρερ του Θρύλου με 32 γκολ, σε 46 ματς (3.017 λεπτά) σε Ελλάδα και Ευρώπη!

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης