Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Γιόβετιτς: «Αν σκοράρω στον τελικό του Conference δεν θα πανηγυρίσω»

Γιόβετιτς: «Αν σκοράρω στον τελικό του Conference δεν θα πανηγυρίσω»
Τρίτη, 14 Μαΐου 2024 - 11:21

O Ολυμπιακός θα συναντήσει την Φιορεντίνα στον τελικό του Conference League που θα διεξαχθεί στις 29/5 στην «Opap Arena».

Η ομάδα του Πειραιά και η Φιορεντίνα δεν έχουν αγωνιστεί ποτέ ξανά σε επίσημο παιχνίδι αλλά στο ρόστερ των Πειραιωτών υπάρχει ένας παίκτης που έγραψε τεράστια ιστορία με τους «Βιόλα» και συνδέει τα δύο κλαμπ.

Είναι ο Στέφαν Γιόβετιτς ο οποίος στα 34 του παίζει στον Ολυμπιακό και στον τελικό της 29ης Μαϊου θα βρει απέναντι του την παλιά του ομάδα, από την οποία και θα θέλει να «αρπάξει» την κούπα. Το 2008 η Φιορεντίνα έδωσε 10,8 εκαρ. ευρώ για να αποκτήσουν τον Μαυροβούνιο στράικερ από την Παρτίζαν. Έπαιξε εκεί έως το 2013 και είχε συνολικά 135 ματς και 40 γκολ.

Ο Γιόβετιτς στη Φιορεντίνα έπαιξε τα περισσότερα χρόνια της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Μιλώντας στην εφημερίδα La Repubblica εξέφρασε την αγάπη και την ευγνωμοσύνη του για τους "βιόλα", δηλώνοντας πως αν σκοράρει στον τελικό του Conference League στις 29 Μαΐου δεν θα το πανηγυρίσει, σεβόμενος την άλλοτε ομάδα του.

Για το πώς νιώθει που θα αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του: "Όμορφα. Πράγματι, πολύ όμορφα. Ένα ματς όπως αυτό με τη Φιορεντίνα "μου" θα είναι πραγματικά συναρπαστικό".

Για το αν έχει ξεκινήσει ήδη να σκέφτεται το ματς: "Ας πούμε ότι ετοιμάζομαι. Σιγά σιγά βέβαια, αλλά το να το σκέφτεσαι είναι φυσιολογικό και μόνο έτσι θα μπορούσε να είναι".

Για το αν σκοπεύει να δυσαρεστήσει τους οπαδούς της Φιορεντίνα: "Θέλω να είμαι ειλικρινής. Αν έβαζα γκολ δεν θα πανηγύριζα. Είναι μια πόλη που μου έχει δώσει πολλά.

Κι η Φιορεντίνα είναι μια ομάδα που έκανε το ίδιο. Πέρασα πέντε υπέροχα χρόνια με τη μωβ φανέλα. Κάποιος σαν εμένα δεν τα ξεχνά όλα αυτά.

Παρακολουθώ πάντα τους αγώνες της Φιορεντίνα. Είναι μια δυνατή ομάδα και όταν τη βλέπω να παίζει καλά, είμαι πολύ χαρούμενος.

"Γνωρίζω τη δύναμή τους και τις ικανότητές που θα πρέπει να περιορίσουμε. Οι παίκτες έχουν υπέροχα προσόντα. Ο Βιντσέντσο Ιταλιάνο είναι πραγματικά καλός, ή μάλλον δυνατός, όπως θα έλεγε κανείς για έναν ποδοσφαιριστή".

Για το ποια είναι τα δυνατά σημεία του Ολυμπιακού: "Τα κρατάμε για τον εαυτό μας. Καλύτερα να μην πω τίποτα. Ελπίζουμε να τα δείξουμε στο παιχνίδι".

Διαβάστε επίσης