Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σιδηρόπουλος: Τον απαξίωσαν και τον... διώχνουν!

Σιδηρόπουλος: Τον απαξίωσαν και τον... διώχνουν!
Τρίτη, 14 Μαΐου 2024 - 21:59

Τέτοια κατάντια! Δεν θέλουν ούτε οι ίδιοι στον πίνακα των διαιτητών της Super League τον Τάσο Σιδηρόπουλο και επιχειρούν να τον «τελειώσουν», οι πρώην και νυν φίλοι του, με αφορμή ότι έκανε τον κύκλο του στην Ευρώπη. Ο τελευταίος ευρωπαϊκός αγώνας του διεθνή ρέφερι της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, σε επίπεδο διασυλλογικών διοργανώσεων ήταν σκέτη απογοήτευση. Στις 22 Φεβρουαρίου σφύριξε τη ρεβάνς Μπόντο Γκλιμτ-Αγιαξ 1-2 για τα νοκ άουτ του Conference League και είναι πολλές οι πιθανότητες οι Νορβηγοί όχι μόνο να μην τον έχουν ξεχάσει αλλά και να μνημονεύουν τη διαιτησία του ως παράδειγμα προς αποφυγή!

Κανονικά ο Σιδηρόπουλος έπρεπε να αποβάλει αμέσως με κόκκινη κάρτα τον Σούταλο του Αγιαξ στο 46' καθώς ήταν εξόφθαλμη παράβαση. Τον έσωσε ο Ευαγγέλου που τον κάλεσε το VAR. Στο 50' ο Σιδηρόπουλος κλήθηκε πάλι στο VAR για να δώσει πέναλτι σε χέρι του Σόσα αλλά «είδε» ανύπαρκτο επιθετικό φάουλ στον γκολκίπερ του Αγιαξ Ραμάι από τον Μπρέντε Μο! Ο ορισμός του ανύπαρκτου επιθετικού φάουλ! Ετσι, κακώς, αντί για πέναλτι και κόκκινη έδωσε επιθετικό φάουλ!

Στο 66' ο διεθνής... ελίτ ρέφερι απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον Γκρονμπάεκ για φάουλ στον Ταχίροβιτς, αφήνοντας και τη Μπόντο Γκλιμτ με δέκα παίκτες.

Ο Σιδηρόπουλος, στους ομίλους του Champions League έχει να οριστεί από τις 13/9/22 (Πόρτο-Μπριζ 0-4). Από τότε τον πήρε η κατηφόρα, με χαρακτηριστική απόδειξη ότι την τρέχουσα σεζόν ορίστηκε σε άλλα δυο παιχνίδια των ομίλων του Conference League, συγκεκριμένα Βικτόρια Πλζεν-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 1-0 και Ολίμπια Λιουμπλιάνα-Σλόβαν Μπρατισλάβας 0-1.

Αποκορύφωμα ότι δεν επιλέχθηκε για την τελική φάση του Euro 2024. Είναι διεθνής ελίτ διαιτητής αλλά δεν έχει πάει σε μεγάλη διοργάνωση!

Ο Σιδηρόπουλος είναι ηλικίας 45 ετών. Αν δεν ήταν ελίτ ρέφερι θα έπρεπε να είχε βγει από τον πίνακα, όμως έχει δικαίωμα να παραμείνει. Πάντως, αυτοί που τον αποθέωναν ως δήθεν «κορυφαίο», αλλά εκτέθηκαν επειδή η πορεία του όχι μόνο δεν τους δικαίωσε αλλά τους εξέθεσε, πλέον τον σπρώχνουν προς την έξοδο.

Δεν το θέλει κανείς για να σφυρίζει αγώνες. Εξαίρεση αποτελεί μόνο η ΑΕΚ, άντε και ο Αρης, όλοι οι υπόλοιποι φωνάζουν. Παραμένει άγνωστο αν θα τους... ακούσει, ώστε να κρεμάσει τη σφυρίχτρα του αλλά σίγουρα αυτό «δείχνει» τι κάνει η... εξυγίανση στα παιδιά της όταν δεν τα έχει ανάγκη.

Ο ίδιος, ο Σιδηρόπουλος, είχε ζητήσει από τον Μπαλτάκο να αλλάξει ο κανονισμός για να μπορούν να σφυρίζουν στη Super League και ρέφερι άνω των 45 ετών που είναι το όριο ηλικίας. Κάτι ανάλογο έχει γίνει στο παρελθόν για να παραμείνει ο Μπίκας στον πίνακα των παρατηρητών.

Τέλος, ο Ιταλός Ορσάτο σταμάτησε στα 48του χρόνια, μετά τη διαιτησία του στον ημιτελικό του Champions League Παρί Σεν Ζερμέν-Ντόρτμουντ.

Διαβάστε επίσης