Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ήρεμο καλοκαίρι μετά από χρόνια!

Ήρεμο καλοκαίρι μετά από χρόνια!
Κυριακή, 2 Ιουνίου 2024 - 10:26

Τίποτα δεν είναι τυχαίο στη ζωή, αλλά και για τον φετινό Ολυμπιακό. Η κατάκτηση της ευρωπαϊκής κορυφής είναι μονάχα το επιστέγασμα της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται μέσα στο σύλλογο.

Ο Θρύλος είναι τεράστιος παντού. Το είπε και ο ηγέτης του. Οι μικροί δεν είναι και τόσο μικροί, σύμφωνα με το Βαγγέλη Μαρινάκη, μετά και την κατάκτηση του Champions League, κάτω των 19 ετών. Ο διόσκουρος της κούπας των Ανδρών, που «σφραγίζει» μία μοναδική επιτυχία και, παράλληλα, τον επαγγελματισμό που υπάρχει στις τάξεις του Ολυμπιακού, ο οποίος διαφαίνεται και μέσα από τις δηλώσεις του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ.

Στις 29 Μαΐου στην «ΟPAP Αrena», ο Ολυμπιακός απέναντι στη Φιορεντίνα κατέκτησε μια θέση στον… ήλιο με τον Στρατηγό «Μέντι» να βάζει την σφραγίδα του. Εκεί όπου ο Ολυμπιακός εκτός από την απόλυτη επιτυχία τού να γίνει η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκό τίτλο, «παίζει» κι ένα πολύ καλύτερο ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη σεζόν και θα είναι η πιο μεγάλη επιτυχία μετά την κατάκτηση της Κούπας, μετά από μια πολύ ιδιαίτερη χρονιά.

Μαζί με την ανεπανάληπτη επιτυχία της κατάκτησης του Conference League πήρε και απευθείας εισιτήριο για την league stage του Γιουρόπα Λιγκ! Ένα τεράστιο κέρδος για τους «ερυθρόλευκους» καθώς μετά από χρόνια θα περάσουν ένα ήρεμο καλοκαίρι έχοντας εξασφαλισμένη την συμμετοχή τους στην Ευρώπη έως και τα τέλη του Ιανουάριου!

Θυμίζουμε πως πλέον το σύστημα των ευρωπαϊκών διοργανώσεων αλλάζει, δεν υπάρχουν όμιλοι αλλά κοινή βαθμολογία και 8 αγώνες, 4 εντός και 4 εκτός με 8 διαφορετικές ομάδες βάσει γκρουπ δυναμικότητας.

Ο Ολυμπιακός με την τρελή πορεία που έκανε στο Conference League και τους βαθμούς που μάζεψε είναι στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Το καλό για τους παίκτες είναι πως μετά από χρόνια θα κάνουν «γεμάτες» διακοπές. Η ομάδα ξεκίνησε πέρσι στα τέλη Ιουνίου προετοιμασία και έκλεισε την χρονιά 29 του Μάη. Τώρα άπαντες θα πάνε διακοπές, θα έχουν περισσότερες μέρες να ξεκουραστούν και δεν θα υπάρχει από νωρίς η πίεση των αγώνων.

Διαβάστε επίσης