Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Νέα εποχή: Ξεκινά η κάθαρση στην ΕΠΟ, μεγάλη ευκαιρία για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ

Νέα εποχή: Ξεκινά η κάθαρση στην ΕΠΟ, μεγάλη ευκαιρία για Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ
Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2024 - 16:16

Τελειώνει η ΕΠΟ με τη μορφή που ξέραμε. Το έκτρωμα που αποκαλούσαν ομοσπονδία ποδοσφαίρου γυρίζει σελίδα, μετά το Βατερλό των Μελισσανίδη, Γιαννάκη καθώς η ΑΕΚ δεν κατέβασε υποψήφιο πρόεδρο ενόψει των εκλογών της 22ας Ιουλίου. Η προθεσμία εξέπνευσε και το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.

Για την ΕΠΟ, που βούλιαξαν όσο δεν πάει, ξεκινά νέα εποχή. Σε πρώτο πλάνο θα βρίσκεται η κάθαρση και είναι μεγάλη ευκαιρία για τους Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ να οδηγήσουν την ΕΠΟ σε μια εποχή παρόμοια με την κατάσταση στις ομοσπονδίες των προηγμένων χωρών της Ευρώπης, χωρίς παραποδόσφαιρο, νταραβεριτζίδες, μακριά από τη μπόχα και τη δυσωδία.

Στις εκλογές που θα γίνουν στις 22 Ιουλίου μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος θα είναι ο Μάκης Γκαγκάτσης. Οι Μελισσανίδης, Γιαννάκης ήθελαν να βάλουν υποψήφιο τον επίτιμο εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο ο οποίος έκανε πίσω καθώς διαπίστωσε ότι οι ενώσεις γύρισαν τη πλάτη στο μπλοκ του νότου και δεν είχε ελπίδες εκλογής.

Πιο αναλυτικά οι εξαγγελίες από τον Μάκη Γκαγκάτση για τον επόμενο αρχιδιαιτητή και εκτελεστικό διευθυντή: «Θα στείλουμε στον κ. Ροσέτι (σ.σ. αρχιδιαιτητής της ΟΥΕΦΑ) απευθείας επιστολή να μας υποδείξει υποψήφιους για την θέση του αρχιδιαιτητή στην ΚΕΔ. Έναν, δύο, όσους νομίζει ο ίδιος πως είναι κατάλληλοι για αυτήν την θέση. Ο συγκεκριμένος επικεφαλής της ΚΕΔ, ο οποίος θα επιλεγεί από την Επιτροπή Επαγγελματικού ποδοσφαίρου και εν συνεχεία θα εγκριθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή, θα πλαισιωθεί από τους συνεργάτες που ο ίδιος θα επιλέξει.

Για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου θα γίνει ανοιχτός διαγωνισμός. Και από εκεί θα ζητήσουμε και για αυτήν την θέση, την στήριξη της UEFA, είναι πολύ σημαντικό να κατατεθούν βιογραφικά. Και η Εκτελεστική Επιτροπή μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες να πάρει την καλύτερη απόφαση για την αναβάθμιση της ΕΠΟ».

Ακόμη, πρόσθεσε: «Πραγματικά μόνο αν πορευτούν και οι τέσσερις μεγάλοι μαζί, θα μπορέσουν να αναβαθμίσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Φέτος, στο country ranking με την κατάκτηση του τροπαίου από τον Ολυμπιακό πήγαμε στην 15η θέση, αυτό αυτομάτως έφερε μία αναβάθμιση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού από την επόμενη σεζόν, θα έχουμε πέντε εκπροσώπους στην Ευρώπη». Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε ότι αν εκλεγεί δεν θα γίνει ξανά τελικός Κυπέλλου χωρίς κόσμο.

Διαβάστε επίσης