Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μεντιλίμπαρ: «Nιώθω σαν να είμαι σπίτι μου, έχω βρει έξυπνους ανθρώπους στον Ολυμπιακό»

Μεντιλίμπαρ: «Nιώθω σαν να είμαι σπίτι μου, έχω βρει έξυπνους ανθρώπους στον Ολυμπιακό»
Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024 - 14:30

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ από το Θαλδίβαρ της Ισπανίας ήρθε αθόρυβα. Χωρίς πανηγυρισμούς και αποθεώσεις. Ήταν ο τρίτος προπονητής στη φετινή σεζόν. Αναλάμβανε… καμένη γη και την ομάδα, που έδειχνε παραδομένη σε μία χρονιά χαμένη και κατάφερε τρεις μήνες μετά, να σηκώσει τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο στην ιστορία του Συλλόγου.

O Iσπανός τεχνικός βρίσκεται στην πατρίδα του για διακοπές και απολαμβάνει όχι μόνο ξεκούραση, αλλά και την αναγνώριση από τους συντοπίτες του, μετά την κατάκτηση και του Europa Conference League. Μάλιστα, ο έμπειρος τεχνικός παραχώρησε συνέντευξη στο βασκικό μέσο «Eitb media» μιλώντας εκεί για την προσαρμογή του στην Ελλάδα και φυσικά και για τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά τα όσα είπε εκεί:

Για την εμπειρία του στην Ελλάδα:

«Μου άρεσε η εμπειρία στην Ελλάδα, ένα νέο πρωτάθλημα, μία νέα κουλτούρα και φυσικά η κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τίτλου της ομάδας. Στην αρχή φοβόμουν, καθώς ήταν η πρώτη φορά που έφυγα από την Ισπανία και δεν ήξερα τι θα έβρισκα. Όλα όμως πήγαν πολύ καλά. Από την αρχή μας βοήθησαν τα αποτελέσματα κι ο κόσμος κατάλαβε τι ζητούσαμε. Επίσης είμαστε πολύ τυχεροί και με τη γλώσσα, αφού είναι πολλοί που μιλάνε ισπανικά. Περισσότερα από τα 3/4 των ποδοσφαιριστών μιλούν ισπανικά, οπότε αυτό το γεγονός μας βοήθησε αρκετά».

Για την σημασία της γλώσσας στα αποδυτήρια:

«Η γλώσσα είναι σημαντική γιατί στο τέλος πρέπει να καταλαβαίνει ο ένας τον άλλον όταν μιλάμε, αλλά οι χειρονομίες είναι επίσης σημαντικές. Υπάρχουν φορές που κάνοντας μία χειρονομία ή με μία γκριμάτσα, σε καταλάβουν καλύτερα απ' ότι να μιλάς. Αυτή είναι η αίσθηση μου λοιπόν και θεωρώ ότι έχω βρει έξυπνους ανθρώπους στον Ολυμπιακό».

Για τις διαφορές Ελλάδας και Ισπανίας:

«Δεν μου φαίνεται πως έχω πάει στο εξωτερικό ή κάπου αλλού. Το στυλ δηλαδή είναι σαν να είμαι στο σπίτι μου, με αυτή την έννοια».

Για τους στόχους για τη νέα σεζόν:

«Στόχος σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Φέτος ξεκινάμε από την αρχή. Εδώ και λίγες μέρες έχουμε κάνουμε ανανεώσεις με ποδοσφαιριστές που θέλουμε να συνεχίσουν μαζί μας».

Διαβάστε επίσης