Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αναβλήθηκε για το απόγευμα η ΓΣ της Super League

Αναβλήθηκε για το απόγευμα η ΓΣ της Super League
Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2024 - 12:34

Αναβλήθηκε για το απόγευμα, ώρα 15.30 η έκτακτη ΓΣ της Super League. Θα συζητηθεί το νέο φορμάτ στο πρωτάθλημα, με βασικές αλλαγές τα πλέι οφ με αντίπαλες τις τέσσερις πρώτες ομάδες (αντί των έξι πρώτων), «όμιλος» 5-8 και πλέι άουτ (9-14).

Πιο αναλυτικά:

Βασικό θέμα της έκτακτης ΓΣ είναι η έγκριση της νέας προκήρυξης, για τη σεζόν 2023/24, η οποία περιλαμβάνει δομικές αλλαγές, όσον αφορά στη διεξαγωγή του πρωταθλήματος. Η Super League γίνεται ανταγωνιστική και ελκυστική με νέο format, με σκοπό να μην υπάρχουν αδιάφορες ομάδες.

Ετσι τη σεζόν 2024-25 θα έχουμε πλέι οφ με συμμετοχή των ομάδων που θα τερματίσουν στις θέσεις 1-4, μάχη για τις θέσεις 5-8 και πλέι άουτ μεταξύ των ομάδων των θέσεων 9-14. Η συνέχεια θα γίνεται με τη βαθμολογία της κανονικής περιόδου. Τις αλλαγές ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει μέχρι και ο Αρης, αν και αρχικά είχε αντιδράσει, πιθανόν «ναι» να πει και ο Παναθηναϊκός. Για να περάσουν απαιτούνται τα ¾ των ψήφων.

Τα πλέι οφ μέχρι τώρα είχαν εξελιχθεί σε μια παρωδία. Με τη συμμετοχή των ομάδων 1-6 υπήρχαν αδιάφορες ομάδες. Να προσθέσουμε ότι οι ομάδες που θα συναγωνιστούν στο γκρουπ των θέσεων 5-8 θα διεκδικούν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Οσο για τα πλέι άουτ, εκτός του ότι θα συμμετέχουν λιγότερες ομάδες (θέσεις 9-14, αντί για 7-14) δεν αλλάζει κάτι, ενώ σύμφωνα με την προκήρυξη θα υποβιβάζονται οι δυο τελευταίες.

Επίσης, αύριο (11/7) η Super League θα συνεδριάσει για θέματα κλήρωσης αλλά και για το πρόγραμμα της σεζόν, όπως και το αναλυτικό των τριών πρώτων αγωνιστικών.

Διαβάστε επίσης

Μπάλα με το «καλημέρα»! (video)

Μπάλα με το «καλημέρα»! (video)

Αυτές είναι οι πρώτες εικόνες από την προετοιμασία του Ολυμπιακού, στο Ρέντη! Από την πρώτη προπόνηση της σεζόν 2024-25!