Ντουντούκα
Θρύλε Θεέ, χρόνια πολλά, 100 χρόνια και δεν είναι αρκετά...

Κρίμα κι άδικο για τον ανώτερο Θρύλο, έχασε το νταμπλ με πέναλτι στο 122'...

Κρίμα κι άδικο για τον ανώτερο Θρύλο, έχασε το νταμπλ με πέναλτι στο 122'...
Σάββατο, 24 Μαΐου 2025 - 19:47

Ο ανώτερος Ολυμπιακός ηττήθηκε με 1-0 από τον ΠΑΟΚ και δεν κατάφερε να κάνει το νταμπλ, με τον διαιτητή Ματσούκα να παίζει ρόλο στην έκβαση του αποτελέσματος, με το πέναλτι στο 122' υπέρ των «ασπρόμαυρων» και το πέναλτι που κέρδισε ο Πνευμονίδης που έγινε… επιθετικό φάουλ στο 100’.

Η ομάδα του Ρομέν Πιτό ήταν ανώτερη, χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες και δίχως να είναι παρών στην προσπάθεια οι σημαντικοί Πρεκατές, Παναγάκος και Πλειώνης και δεν κατάφερε να κάνει το νταμπλ σε μία ιστορική χρονιά.

Μόνο υπερηφάνεια για αυτή την χρυσή ομάδα, η οποία τα τελευταία τρία χρόνια τα έχει σαρώσει στην Ελλάδα και πέρσι κατέκτησε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο σε επίπεδο συλλόγων.

Ο αγώνας ξεκίνησε καλά για τον Ολυμπιακό, καθώς είχε από την αρχή τον έλεγχο του ματς και δημιούργησε αρκετές προϋποθέσεις για γκολ προς την αντίπαλη εστία, με καλύτερη στιγμή αυτήν στο 17’. Ο Θεοδωρίδης έκανε την κάθετη πάσα στον Γιουσούφ, αλλά ο Νιγηριανός δεν μπόρεσε να νικήσει από κοντά τον Τσιντσόλη και στη συνέχεια της φάσης, ο Σιλά έπιασε μία κακή κεφαλιά που κατέληξε ψηλά άουτ. Στο 28’ ο ΠΑΟΚ σκόραρε με τον Χατζίδη αντικανονικά, καθώς στη αρχή της φάσης υπήρξε φάουλ πάνω στον Ρολάκη και χρειάστηκε η χρήση του VAR για να ακυρωθεί το τέρμα. Τελευταία καλή στιγμή για τον Θρύλο, ήταν ένα πλασέ του Τανούλη, το οποίο μπλόκαρε ο Τσιντσόλης.

Αντιθέτως, στο δεύτερο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν πιο αποφασισμένοι για να πάρουν το ματς και σε διάστημα τεσσάρων λεπτών, έφτασαν μία ανάσα από το 1-0. Στο 47’, ο Θεοδωρίδης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, αλλά ο Λιατσικούρας δεν μπόρεσε με μία κεφαλιά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Τέσσερα λεπτά μετά, ο Γιουσούφ έφυγε στην κόντρα και έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, αλλά ο Μπανταούλας πήρε τη μπουκιά από το στόμα του Σιλά στο δεύτερο δοκάρι. Στη συνέχεια, ο ΠΑΟΚ πήρε μέτρα στο γήπεδο, είχε δύο καλές στιγμές, οι οποίες δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Κουράκλη. Στο 78’, ο Δάμα έκανε λίγο πιο δυνατή σέντρα με τον Σιλά από εξαιρετική θέση να μην πιάνει την κεφαλιά όπως θα ήθελε και την μπάλα να φεύγει άουτ. Μετά από 90 λεπτά καμία ομάδα δεν μπόρεσε να σκοράρει με το 0-0 να στέλνει τον τελικό στην παράταση.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά στο πρώτο μέρος της παράτασης και είχαν την πρώτη καλή στιγμή τους στο 92’. Ο Φίλης έκανε ένα ξερό σουτ, έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και έφυγε ελάχιστα εκτός εστίας. Ο ΠΑΟΚ είχε μία καλή στιγμή με τον Χατσίδη πέντε λεπτά μετά, με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Στο 100’, ο διαιτητής Ματσούκας συνέχισε επίδειξη δύναμης κατά του Ολυμπιακού, πέραν των εις βάρος καρτών στους «ερυθρόλευκους», ακύρωσε το πέναλτι που κέρδισε ο Πνευμονίδης για… επιθετικό φάουλ. Συγκεκριμένα, ο Πνευμονίδης έκανε το σουτ η μπάλα βρήκε στο χέρι του Σνάουτσνερ και ο Ματσούκας έδωσε πέναλτι. Mετά από έλεγχο από το VAR, o διαιτητής από την Εύβοια, πήρε το πέναλτι πίσω για επιθετικό φάουλ στον Πολυχρόνη στο ξεκίνημα της φάσης. Στο 119’, ο Τουφάκης από πλεονεκτική θέση, μετά από αναμπουμπούλα, απέκρουσε ο Τσιντσόλης και ο Βασιλακόπουλος παίρνει το ριμπάουντ και πλασάρει, αλλά πάλι ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ αποκρούει ξανά. Στις καθυστερήσεις του δευτέρου ημιχρόνου της παράτασης, στο 121’, ο Δάμα ανέτρεψε στην περιοχή τον Μπέρδο και ο Ματσούκας έδωσε το πέναλτι μετά από έλεγχο στο VAR και απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον αμυντικό του Ολυμπιακού. Ο Κοσίδης ανέλαβε την εκτέλεση και διαμόρφωσε το τελικό 0-1.

Ολυμπιακός: Κουράκλης, Ρολάκης, Δάμα, Τανούλης, Θεοδωρίδης (68’ Καρκατσάλης), Αλαφάκης, Λιατσικούρας, Πλις (80’ Φίλης), Πνευμονίδης (106’ Βασιλακόπουλος), Γιουσούφ (68’ Τουφάκης), Σιλά (106’ Τζαμαλής).

ΠΑΟΚ: Τσιντσόλης, Πανικίδης, Πολυκράτης, Μπαταούλας, Κοσίδης, Αλμασίδης, Κεσίδης, Σνάουτσνερ, Μύθου, Μπαλντές, Χατσίδης.

Διαβάστε επίσης