Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Θα... πετούν φωτιές

Θα... πετούν φωτιές
Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011 - 00:14

Ποδοσφαιριστές πολύ μεγάλης αξίας ήρθαν πέρσι το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό. Δύο από αυτούς ήταν οι Αλμπερτ Ριέρα και Μάρκο Πάντελιτς. Ο πρώτος ανάγκασε πάνω από 4000 ΓΑΥΡΟΥΣ μέσα στο καλοκαίρι και παρά την αφόρητη ζέστη να πάνε στο αεροδρόμιο και ο δεύτερος ήρθε έχοντας στην πλάτη του ήδη μία πολύ μεγάλη καριέρα. Ακούστηκαν πολλά κατά την διάρκεια της σεζόν και για τους δύο. Κάποιοι δεν έμειναν ικανοποιημένοι από την απόδοση του Ριέρα και του Πάντελιτς.

Πριν γράψουμε το οτιδήποτε απλά θα παραθέσουμε τους αριθμούς τους και όπως προκύπτουν από την στατιστική. Ο Ισπανός μέσος σκόραρε έξι φορές και μοίρασε οκτώ ασίστ. Ετσι για την… πλάκα του και «σβηστός» στην πρώτη του χρονιά στον Θρύλο. Ο Σέρβος από την πλευρά του σημείωσε δέκα γκολ στο πρωτάθλημα και είχε μία ασίστ. Και αυτός «σβηστός» αν πιστέψουμε όλα όσα ειπώθηκαν για τους δύο παικταράδες του Θρύλου. Πράγματι είναι η αλήθεια ότι Ριέρα και Πάντελιτς δεν έφθασαν το μάξιμουμ της απόδοσης τους.

Δεν έδειξαν στην πραγματικότητα τι μπορούν να κάνουν. Οι παραπάνω αριθμοί, πάντως, λένε πολλά. Όταν αυτοί οι δύο ποδοσφαιριστές έχουν τέτοιες επιδόσεις και είναι «σβηστοί» τότε τι θα κάνουν όταν ανεβάσουν στροφές; Και τι πρέπει να γίνει για να ανεβάσουν στροφές; Ριέρα και Πάντελιτς, δύο πολύ μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, πέρσι δεν έκαναν καθόλου προετοιμασία. Την περίοδο που η Λίβερπουλ έβαζε τις βάσεις για τη νέα αγωνιστική περίοδο ήταν σε εξέλιξη η μεταγραφή του Ριέρα στον Θρύλο. Ο Σέρβος από την πλευρά του έχει μείνει δύο χρόνια χωρίς να κάνει καθόλου προετοιμασία.

Και προσέξτε, δεν είναι ότι δεν προπονήθηκαν με τον Ολυμπιακό, αλλά δεν έκαναν καν προετοιμασία. Ο 32χρονος επιθετικός αυτό που λέει σε όποιον τον ρωτήσει είναι ότι περιμένει να πως και πως το φετινό καλοκαίρι. Θέλει πολύ να κάνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Ξέρει καλά και ο ίδιος ότι θα τον βοηθήσει αρκετά αυτό και θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο. Όλη την σεζόν δούλευε σκληρά. Πήγαινε πρώτος στο Ρέντη και έφευγε τελευταίος προκειμένου να καλύψει το χαμένο έδαφος. Όπως και να ‘χει, όμως, είναι αλλιώς να προπονηθείς το καλοκαίρι μαζί με την υπόλοιπη ομάδα.

Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τον Άλμπερτ Ριέρα. Και αυτός θέλει σαν τρελός να λάβει μέρος στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας του Ολυμπιακού. Με την σκληρή δουλειά το καλοκαίρι θα μπουν οι βάσεις για μία ακόμα πιο καλή και παραγωγική σεζόν. Και αν λέμε ότι αυτοί οι δύο δεν ήταν στα καλά τους και πέτυχαν τόσα πολλά τότε φανταστείτε την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο τι έχει να γίνει.

Από τους ποδοσφαιριστές που έχει ο Ολυμπιακός στο ρόστερ του τόσο ο Ριέρα όσο και ο Πάντελιτς θα εμφανιστούν πολύ καλύτεροι την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Είναι σίγουρο ότι θα πιάσουν το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους και οι δύο. Πρόκειται για παίκτες που κάθε ευρωπαϊκή ομάδα θα ήθελε να τους είχε στο ρόστερ της. Αμφότεροι θα ανεβάσουν επίπεδο τον πρωταθλητή Ελλάδας και φυσικά δεν θα πρέπει καν να συζητάμε να παραχωρηθούν αυτοί οι δύο. Ο ένας είναι από τους πιο δημιουργικούς μέσους και ο άλλος από τους πιο παραγωγικούς επιθετικούς.

(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 05/06/2011)

Διαβάστε επίσης

Μαγεία ο «Φέτφα»!

Μαγεία ο «Φέτφα»!

Χάρη σε γκολ του Γιάννη Φετφατζίδη, με πανέμορφο πλασέ, η Ελλάδα προηγήθηκε 1-0 της Μάλτας στον Ναό!

Αγώνας ανθρωπιάς

Αγώνας ανθρωπιάς

Οι παλαίμαχοι του Θρύλου αντιμετώπισαν εκείνους του ΠΑΣ Γιάννινα για φιλανθρωπικό σκοπό.