Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το νησί, η τρύπα και η κάμερα

Το νησί, η τρύπα και η κάμερα
Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2011 - 21:25

Το πρωί της Κυριακής η αποστολή των Βετεράνων του Ολυμπιακού επισκέφθηκε το νησάκι στη λίμνη των Ιωαννίνων και ξεναγήθηκε στο μουσείο του Αλή Πασά, εκεί όπου τον δολοφόνησαν. Μαζί με τους Πειραιώτες και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΠΑΣ, Χρήστο Τσάγκας, όπως και εκπρόσωποι από τους παλιούς άσους των Γιαννιωτών.

Ο κόσμος ήταν πολύ φιλόξενος και στο πέρασμα των παλαιμάχων από τα λιθόστρωτα σοκάκια μέχρι το μουσείο τους υποδέχθηκε με κεράσματα. Όλοι οι «ερυθρόλευκοι» επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ιστορία της δολοφονίας του Αλή Πασά και της τρύπας που υπήρχε στο πάτωμα (μέχρι αυτό να αντικατασταθεί) από την οποία έφυγε το θανατηφόρο βόλι.

Πλέον το πάτωμα έχει αντικατασταθεί όπως και κάποια άλλα πράγματα στο μουσείο, μετά από την πτώση δένδρου που προκάλεσε ζημιές. Κατά την ξενάγηση η ξεναγός υπέδειξε το σημείο στο οποίο υπήρχε η τρύπα, πάνω από το οποίο βρισκόταν ο Μπάμπης Σταυρόπουλος, που δεν έχασε την ευκαιρία να το… σχολιάσει, όπως θα δείτε στο βίντεο.

Πιο εντυπωσιασμένος από την επίσκεψή του στο νησί της Κυρά – Φροσύνης έδειξε ο προπονητής της ομάδας Νέων του Θρύλου, ο Σίνισα Γκόγκιτς. Ο «Γκόγκα» δεν άφησε στιγμή από χέρια του την κάμερα του, καθώς αποθανάτιζε όλα τα ιστορικά μνημεία και τα αξιοθέατα του νησιού. Μέσα στο μουσείο όλοι οι Βετεράνοι έβγαλαν φωτογραφίες στο δωμάτιο που δολοφονήθηκε ο Αλή Πασάς, οι περισσότεροι από αυτούς με φόντο τον πίνακα που απεικονίζει την παράδοση του κεφαλιού του πασά στον σουλτάνο.

Οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη ΠΑΣ που διοργάνωσαν το φιλικό και φιλοξένησαν τους «ερυθρόλευκους» από τη πρώτη στιγμή φρόντισαν για την καλύτερη διαμονή. Για αυτό και ο πρόεδρος του συνδέσμου Βετεράνων ήταν συνεχώς δίπλα στην αποστολή των Πειραιωτών. Μέχρι και η δεξίωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, στην οποία παραβρέθηκε ο περιφερειάρχης Ιωαννίνων Αλέξανδρος Καχριμάνης, ήταν με κάθε επισημότητα.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την επίσκεψη των Βετεράνων του Θρύλου στο νησί της λίμνης των Ιωαννίνων και από τη δεξίωση.

Διαβάστε επίσης

«Το βήμα παραπάνω»

«Το βήμα παραπάνω»

Ο «Ντίμι» Κωνσταντόπουλος μίλησε στον «ΓΑΥΡΟ» για την προοπτική μεταγραφής του στον Θρύλο!

«Στηρίζουμε όπως μπορούμε»

«Στηρίζουμε όπως μπορούμε»

Ο σκοπός των αγώνων είναι ιερός. Κάτι που συμφώνησε τόσο ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, όσο και ο Δημήτρης Μαυρογενίδης.