Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Ήθελα Ολυμπιακό και πήγα!»

«Ήθελα Ολυμπιακό και πήγα!»
Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2011 - 21:20

Μία ημέρα σαν τη σημερινή, πριν από ακριβώς 20 χρόνια, ένας από τους μεγαλύτερους Ελληνες ποδοσφαιριστές όλων των εποχών «ζωγράφισε» τον Δαφνοστεφανομένο Εφηβο στο στήθος του. Εκείνη τη 15η Ιουλίου του 1991, ο ανυπέρβλητος Βασίλης Καραπιάλης έβαλε την υπογραφή του σε ένα συμβόλαιο ζωής με τον μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας. Ο Βασίλης δεν αποτέλεσε ποτέ παράδειγμα αθλητή, κατά πολλούς δεν είδαμε όλα όσα του χάρισε απλόχερα η «ανώτερη δύναμη», σε ταλέντο, τεχνική και ποδοσφαιρικό μυαλό. Αλλά αυτός ο «αγύμναστος» τύπος, έκανε τους ΓΑΥΡΟΥΣ να τον ζωγραφίσουν για πάντα στην ψυχή τους και τη μνήμη τους. Και αγωνιστικά, έδειξε τι σημαίνει ΓΑΥΡΟΣ. Πέταξε στα μούτρα της διοίκησης του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ τα εκατομμύρια που του έστρωναν στα πόδια, μόνο και μόνο για την «τρέλα» του.

«Από τη στιγμή που η Λάρισα μπήκε στη διαδικασία να με πουλήσει, η μόνη ομάδα που με ενδιέφερε ήταν ο Ολυμπιακός», θυμάται για λογαριασμό του «ΓΑΥΡΟΥ» ο Καραπιάλης και συνεχίζει: «Τότε είχα μιλήσει με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ, αλλά τους είχα πει ότι ήθελα να πάω στον Ολυμπιακό. Αυτό ήταν που ήθελα. Αυτό φανταζόμουν από μικρό παιδί. Το πρώτο μου όνειρο είχε γίνει πραγματικότητα. Φόρεσα τη φανέλα της ΑΕΛ. Ήθελα, όμως, να εκπληρώσω και το... άλλο. Η Λάρισα ήθελε τα περισσότερα λεφτά, αλλά εγώ ήθελα να πάω στον Ολυμπιακό. Και δεν γινόταν να μην πάω».

«ΥΠΕΓΡΑΨΑ ΣΤΙΣ 03:00...»

Επαναφέροντας στο μυαλό του την ημέρα της υπογραφής του στον Ολυμπιακό, μας περιγράφει: «Φύγαμε νωρίς το μεσημέρι το μεσημέρι από τη Λάρισα και όταν φτάσαμε στα γραφεία του Σαλιαρέλη, από έξω υπήρχε χιλιάδες κόσμου. Είχαν μάθει ότι πάω να υπογράψω και είχαν έρθει να με καλωσορίσουν. Σε ένα άλλο αυτοκίνητο, πίσω από το δικό μας ήταν οι παράγοντες της Λάρισας, οι οποίοι είχαν έρθει να μιλήσουν με τον Σαλιαρέλη. Αλλά οι διαπραγματεύσεις δεν ήταν εύκολες. Εγώ είχα συμφωνήσει σε όλα από την πρώτη στιγμή, όμως η ΑΕΛ ήθελε περισσότερα λεφτά, αλλά και κάποιους παίκτες δανεικούς, ενώ ήθελε και τα λεφτά να είναι μετρητά. Κάποια στιγμή εγώ έφυγα από τα γραφεία και πήγε στο ξενοδοχείο, στο "Χανδρής", γιατί η ιστορία θα πήγαινε ως αργά. Τελικά, στις 3 τα ξημερώματα με πήραν τηλέφωνο, πήγα στα γραφεία και υπέγραψα. Ακόμη υπήρχε κόσμος έξω...»!

«ΑΚΟΜΗ ΜΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΓΑΠΗ»

Ζητήσαμε από τον Βασίλη Καραπιάλη να μας πει τι κέρδισε από τον Ολυμπιακό. Τι κρατάει μετά από τόσα χρόνια. Και η απάντησή του, αν μη τι άλλο, δείχνει περί τίνος πρόκειται.

«Παρότι έπεσα στα δύσκολα χρόνια του Ολυμπιακού, στο τέλος δικαιώθηκα για την επιλογή μου. Και επειδή πήρα τίτλους, αλλά και γιατί φόρεσα αυτή τη φανέλα, με αυτό το σήμα στην καρδιά. Είναι σημαντικό πράγμα στη ζωή να καταφέρνεις αυτά που θέλεις. Εγώ το έκανα και δεν έχω μετανιώσει για τίποτα. Έκαναν αυτό που ονειρευόμουν από μικρό παιδί και όταν ήρθε η ώρα, έφυγα γεμάτος από το ποδόσφαιρο. Έστω και αν κάποιοι είπαν ότι ήμουν μικρός ακόμη...», ανέφερε σχετικά ο μεγάλος Καραπιάλης και συμπλήρωσε: «Αν με ρωτάτε τι κέρδισα από τον Ολυμπιακό, θα πω μόνο αυτό: Μετά από 11 χρόνια που έχω σταματήσει το ποδόσφαιρο, έρχεται κόσμος και με χαιρετάει, μου δείχνουν αγάπη. Από την πρώτη μέρα που πήγα στον Πειραιά, ως και σήμερα που μένω στο Χαλάνδρι, αυτό δεν έχει αλλάξει. Αυτό δεν μπορεί να μου το πάρει κανείς και δεν το αλλάζω με τίποτα. Μακάρι να το ζήσουν και άλλοι ποδοσφαιριστές αυτό».

* Ο Βασίλης, Ολυμπιακός ήταν πάντοτε. Αλλά την ημέρα της υπογραφής του, έδειξε ότι έχει την τρέλα, την καρδιά και τα... καρύδια που απαιτούνται για να φοράς αυτή την τόσο βαριά φανέλα.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΟΥ

Στα 9 χρόνια που τίμησε την «ερυθρόλευκη», ο Βασίλης Καραπιάλης πέτυχε πολλά. Εκτός από τις 276 συμμετοχές, τα 64 γκολ, τις αμέτρητες ασίστ και τη μαγεία που προσέφερε με την ασύλληπτη τεχνική του, κατάφερε να φύγει από το ποδόσφαιρο με 4 «ερυθρόλευκα» πρωταθλήματα (1997, 1998, 1999, 2000), 2 Κύπελλα (1992, 1999) και 1 Σούπερ Καπ (1992).


Διαβάστε επίσης

Ενημέρωση για τα διαρκείας

Ενημέρωση για τα διαρκείας

Ξεκινάει την Πέμπτη από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης» η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας για τις θύρες VIP και 33.

Λίβερπουλ για Καλδέλη

Λίβερπουλ για Καλδέλη

Στόχο της Λίβερπουλ αποτελεί ο γκολκίπερ της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού, Κωνσταντίνος Καλδέλης, σύμφωνα με όσα γράφονται στην Αγγλία.