Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι ξεχωριστοί ΓΑΥΡΟΙ!

Οι ξεχωριστοί ΓΑΥΡΟΙ!
Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012 - 00:57

ΔΙΠΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΕΡΜΕΛΟ: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΒΕΡΒΕΛΕΣ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Οι ρομαντικές εποχές του ποδοσφαίρου έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Οι διαφημιστικές εταιρείες, οι μεγάλες αθλητικές εταιρείες έχουν μπει δυναμικά στον χώρο του δημοφιλέστερου αθλήματος στον κόσμο. Έχουν μείνει ελάχιστοι ρομαντικοί, που ακόμα βλέπουν διαφορετικά τον «βασιλιά των σπορ». Οι οπαδοί προσπαθούν να μείνουν μακριά από όλο αυτό που γίνεται, αλλά πλέον δεν έχουν κανέναν σύμμαχο στην εν λόγω προσπάθειά τους. Οικονομικοί κολοσσοί έχουν κάνει πλέον την εμφάνισή τους και στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Αυτό συμβαίνει με όλους τους τρόπους. Με τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τις διαφημιστικές πινακίδες, τους χορηγούς, ακόμα και με τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές. Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν ξεφύγει από τα δεδομένα και από τον πραγματικό τους ρόλο. Έχουν γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης των εταιρειών και των χορηγών. Ακόμα και όσοι δεν έχουν φθάσει σε τέτοιο επίπεδο, δεν έχουν καταφέρει να μην μπουν στο… τριπάκι. Μέχρι και τα ρούχα που φορούν δεν είναι τυχαία, αφού αυτό γίνεται κατόπιν συμφωνίας με αθλητική εταιρεία.

Για τον ποδοσφαιριστή, ωστόσο, το «εργαλείο» του για να βγάλει το ψωμί του είναι το παπούτσι. Με αυτό δουλεύει, αυτό είναι το όπλο του και πλέον μπορούμε να δούμε πολλά και διάφορα υποδήματα. Τρομερά σχέδια, σύγχρονα παπούτσια, που λανσάρουν αθλητικές εταιρείες με τη βοήθεια των ποδοσφαιριστών που τα φορούν. Είναι ένας τρόπος και αυτός για να διαφημίσουν το προϊόν τους. Ακόμα και οι πρωταγωνιστές θέλουν να κάνουν τη διαφορά με το ποδοσφαιρικό τους παπούτσι. Από τον μεγαλύτερο αστέρα, έως τον ταλαντούχο που κάνει τα πρώτα του βήματα στον χώρο.

Στη διάρκεια και της φετινής προετοιμασίας, υπήρξαν αρκετοί παίκτες που έκλεψαν την παράσταση και με τα παπούτσια που φορούσαν. Ο «ΓΑΥΡΟΣ» σάς παρουσιάζει την 11άδα που έκανε τη διαφορά και σε αυτόν τον τομέα. Τους παίκτες, δηλαδή, που έχουν τρέλα με τα παπούτσια τους, πάνω στα οποία αναγράφεται το όνομά τους ή έχει τυπωθεί η σημαία της χώρας τους.

ΙΒΑΝ ΜΑΡΚΑΝΟ


Νέο μεταγραφικό απόκτημα ο Ισπανός μπακ, ο οποίος πήρε θέση στην ενδεκάδα με τα παπούτσια που ξεχώρισαν. Το μαύρο Adidas με τις κόκκινες ρίγες έκανε τη διαφορά και ευχή όλων είναι να αποδειχθεί και γούρικο. Να τον βοηθήσει τον Ιβάν να πάει καλά και να κάνει αντίστοιχα καλά παιχνίδια. Αυτό είναι που ενδιαφέρει περισσότερο απ’ όλα τον κόσμο.

ΦΡΑΝΤΣΙΣΚΟ ΧΑΒΙΤΟ


Παπούτσι της εταιρείας με την οποία συνεργάζεται ο Ολυμπιακός φοράει ο Ισπανός μέσος. Το άσπρο Puma είναι από αυτά που έκαναν εντύπωση στο Ζέεφελντ. Μπορεί να είναι από τα πιο απλά, αλλά έχει και αυτό κάτι που το κάνει και συγκεντρώνει πάνω του το βλέμμα όλων. Αυτό που θέλουμε όλοι, όμως, είναι να τον βοηθήσει να βγάλει καλές σέντρες με το δεξί πόδι, να σκοράρει και να βοηθήσει και εκείνος με τη σειρά του την ομάδα που τον εμπιστεύτηκε και τον απέκτησε.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΛΕΡΙΑΝΟΣ


Έχει τρέλα ο νεαρός αριστερός μπακ του Ολυμπιακού με τα ποδοσφαιρικά παπούτσια. Και πέρσι έκανε τη διαφορά, ενώ το εντυπωσιακό F50 της Adidas ήταν από εκείνα που έθελξαν από την πρώτη στιγμή. Αν μη τι άλλο, πρόκειται για ένα πανέμορφο παπούτσι.

ΑΛΕΞΑΝΤΑΡ ΚΑΤΑΪ


Ήρθε στον Πειραιά ως ταλέντο, με στόχο να αποδείξει την αξία του και η αλήθεια είναι ότι έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε, αλλά από την αρχή φάνηκε ότι ακόμα θέλει πολλή δουλειά για να μπορέσει να μείνει στον Πειραιά. Το παπούτσι του, πάντως, έκανε τη διαφορά. Μαύρο με κίτρινη ρίγα στο πλάι.

ΜΑΡΚΟ ΠΑΝΤΕΛΙΤΣ


Από τους αγαπημένους ποδοσφαιριστές της «ερυθρόλευκης» κερκίδας ο Σέρβος. Ο «φονιάς» έχει τρέλα με τον Ολυμπιακό και την πατρίδα του και το έδειξε και στο Ζέεφελντ. Κατακόκκινο παπούτσι, με τη σημαία της Σερβίας χαραγμένη πάνω του!

ΟΛΟΦ ΜΕΛΜΠΕΡΓΚ


Ένας από τους αστέρες του Ολυμπιακού είναι ο Ολοφ Μέλμπεργκ. Ο Σουηδός αμυντικός φυσικά και δεν θα μπορούσε να μην έχει ασχοληθεί και με το θέμα του ποδοσφαιρικού παπουτσιού του. Έχει, μάλιστα, χαραγμένο και το όνομά του πάνω.

ΚΕΒΙΝ ΜΙΡΑΛΑΣ


Άλλαξε παπούτσι φέτος ο Βέλγος παικταράς. Κάτι ανάλογο είχε κάνει και στα μέσα της περασμένης σεζόν. Το άσπρο με τις κόκκινες πινελιές Nike ελπίζουμε να αποδειχθεί το ίδιο γούρικο με το περσινό παπούτσι του Βέλγου, ώστε να βάλει και περισσότερα από 14 γκολ.

ΑΡΙΕΛ ΙΜΠΑΓΑΣΑ


Λατρεύει τον γιο του ο Αργεντινός μαέστρος του Ολυμπιακού. Ο «Κάνιο» στα παπούτσια που φοράει έχει αναγραμμένο το όνομα του… διαδόχου του. «Ιάγκο 7» γράφουν τα παπούτσια στο πλάι και αυτό είναι το όνομα του γιου του.

ΑΒΡΑΑΜ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ


Δεν είναι μόνον ο διεθνής αμυντικός που έχει δύο ζευγάρια παπούτσια. Συμβαίνει με πολλούς ποδοσφαιριστές αυτό. Ο Αβραάμ, άλλωστε, έχει συμβόλαιο με τη συγκεκριμένη εταιρεία και πριν από μερικούς μήνες είχε βρεθεί και στην παρουσίαση ενός νέου μοντέλου της.

ΑΛΜΠΕΡΤ ΡΙΕΡΑ


Θα περιμένατε κάτι το εντυπωσιακό από τον Ισπανό μέσο, αλλά εκείνος προτίμησε να είναι πιο απλός. Ο Ριέρα με τα άσπρα με μαύρες ρίγες παπούτσια του φιλοδοξεί φέτος να κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή των αντιπάλων του.

ΡΑΦΙΚ ΤΖΙΜΠΟΥΡ


Είτε το θέλει κάποιος είτε όχι, το μάτι του θα πέσει πάνω στο παπούτσι που φοράει ο Αλγερινός επιθετικός. Κίτρινο στο μεγαλύτερο μέρος του με πράσινες πινελιές. Από τα πιο περίεργα παπούτσια που φορούν ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Διαβάστε επίσης