Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ιστορικές νίκες του Θρύλου

Ιστορικές νίκες του Θρύλου
Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011 - 11:22

21 Οκτώβριου του 1992. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο Μονακό για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα στην οποία προπονητής είναι ο Βενγκερ και έχει παίκτες στη σύνθεσή της όπως ο Κλίσνμαν και ο Τζορκαέφ. Πρώτος αγώνας του δευτέρου γύρου του Κυπέλλου κυπελλούχων και ο Ολυμπιακός έχοντας αποκλείσει την Τσερνομόρετς με συνολικό σκορ 3-1 στον προηγούμενο γύρο πάει να… χτυπήσει με όποιον τρόπο μπορεί σε μια έδρα «κόσμημα».

Ο Ολυμπιακός σίγουρα δεν ήταν το φαβορί αλλά με θράσος και με το κεφάλι ψηλά πήγε στο Μονακό για να πάρει ότι καλύτερο μπορούσε. Προπονητής του Θρύλου, ο Ολεγκ Μπλαχίν. Μπροστά σε 8.000 θεατές ο Ολυμπιακός δεν είχε τίποτα να χάσει από αυτή την αναμέτρηση. Σε όλο το ματς ο Θρύλος στάθηκε εξαιρετικά και κοίταξε στα μάτια την ομάδα του Βενγκέρ την οποία και υπέταξε με τον «ήρωα» Γιώργο Βαϊτση να σφραγίζει στο 86’ μία από τις μεγαλύτερες νίκες που έχει σημειώσει ποτέ ελληνική ομάδα.

Ο Μπατίστα ζάλισε τους αντίπαλους απέφυγε τον Τουράμ και τον Ντουμάς σέντραρε παράληλλα στο ύψος της μικρής περιοχής και ο Γιώργος Βαΐτσης με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και χιλιάδες ΓΑΥΡΟΥΣ στα ουράνια. Το ματς έληξε και ο Ολυμπιακός έφυγε από το πριγκιπάτο με το «τρίποντο». Δύο εβδομάδες μετά πραγματοποιήθηκε στο Καραϊσκάκη ο επαναληπτικός. Δεν θα μπορούσε παρά να προκριθεί ο Ολυμπιακός. Ο αγώνας έληξε 0-0 και ο Θρύλος πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Εκεί βρήκε την Ατλέτικο Μαδρίτη από την οποία αποκλείστηκε.

Αυτό το γκολ στο Μονακό όμως θα μείνει για πάντα χαραγμένο στην μνήμη όλων. Η ιστορία γράφει και τα γραπτά μένουν. Και ο Θρύλος εκείνο το βράδυ έγραψε την καλύτερη… έκθεση στο χορτάρινο τετράδιο του «Λουι ΙΙ».

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Μονακό (Αρσέν Βενγκέρ): Ετορί, Ντουμάς, Τουράμ, Σόνορ, Βαλέρι, Ντιμπ, Νιακό, Πέρεζ, Κλίνσμαν, Λουίς Ενρίκε, Τζορκαέφ

Ολυμπιακός (Ολεγκ Μπλαχίν): Μύρτσος, Παχατουρίδης, Καραταΐδης, Μητσιμπόνας, Βλάχος (Σαββίδης 62’),Τσαλουχίδης, Λιτόφτσενκο, Τσιαντάκης, Καραπιάλης (40’ Μπατίστα), Χαντζίδης, Βαΐτσης,

Διαβάστε επίσης