Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Άλωσε» και τη Μόσχα!

«Άλωσε» και τη Μόσχα!
Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012 - 12:09

Ένας Ολυμπιακός από άλλον πλανήτη παρατάχθηκε στο "Λουζνίκι". Οι "ερυθρόλευκοι" τίμησαν τη φανέλα που φορούσαν και πήραν μια μεγάλη νίκη με γκολάρα του Φουστέρ στο 71ο λεπτό. Λίγο αργότερα, ο Μέγιερι έκανε πέναλτι στον Καραντενίζ και αποβλήθηκε, ενώ ο τεράστιος Κάρολ κατάφερε να αποκρούσει την εκτέλεση του Νάτσο. Ήταν μια πανάξια νίκη για τον Ολυμπιακό, ο οποίος πήρε κεφάλι στην πρόκριση, που δεν θα τη χάσει, αν στο δεύτερο παιχνίδι παρουσιαστεί έτσι.

"Παγοθραυστικό" ο Θρύλος

Πολύ ωραία στάθηκε ο Ολυμπιακός στον αγωνιστικό χώρο του "Λουζνίκι" και από την αρχή του αγώνα μπόρεσε να απειλήσει την αντίπαλη εστία, η οποία ήταν τυχερή που δεν παραβιάστηκε. Αν έβλεπε κανείς το πρώτο μέρος, θα έλεγε πως ο Ολυμπιακός έχει συνηθίσει να παίζει σε τέτοιες συνθήκες και όχι η Ρούμπιν. Ήταν καταπληκτικό το πρώτο μέρος του Θρύλου, που ξεκίνησε το ματς με τους Μέγιερι, Τοροσίδη, Χολέμπας, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Μανιάτη, Μακούν, Ορμπάιθ, Φουστέρ, Μιραλάς και Τζιμπούρ.

Η ποιότητα των παικτών του Θρύλου ήταν εκείνη που έκανε τη διαφορά και η πολιορκία του 4ου λεπτού, ήταν αρκετή για να καταδείξει τι θα συνέβαινε στο πρώτο μέρος. Οι μόνες φάσεις που η Ρούμπιν έκανε αισθητή την παρουσία της ήταν στο 14' με ένα σουτ του Βαλντέζ και ένα φάουλ στο 34' του Νάτσο. Και στις δύο περιπτώσεις, ο Μέγιερι ήταν εκεί για να μπλοκάρει την μπάλα. Όλες οι υπόλοιπες φάσεις, ανήκουν στον Ολυμπιακό και απαριθμούμε τις καλύτερες, γιατί αν γραφτούν όλες, τότε θα χρειαστεί... εγκυκλοπαίδεια.

Στο 15' ο Μανιάτης, που ήταν μέσα σε πολλές φάσεις, έκανε ένα σουτ άουτ, ενώ στο 17' ο Χολέμπας έχασε κι αυτός μια μεγάλη ευκαιρία, καθώς το σουτ του πέρασε λίγο έξω από τα δοκάρια του Αρλάουσκις. Στο 19' πάλι ο Χολέμπας σέντραρε, αλλά ο Φουστέρ δεν μπόρεσε να προλάβει, ενώ στο 26' ο Μιραλάς σέντραρε και μετά δυσκολίας ο αντίπαλος πορτιέρο μπόρεσε να αποσωβήσει τον κίνδυνο.

Από εκεί και πέρα, στο 31', αν ο Μανιάτης ήταν λίγο πιο γρήγορος και έδινε την πάσα, τότε ο Φουστέρ λογικά θα είχε κάνει το 0-1, ενώ στο 39', ο Τζιμπούρ σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά δεν κατάφερε να γράψει το όνομά του στον φωτεινό πίνακα.

Όπως βλέπουμε, ο Ολυμπιακός ήταν στο γήπεδο και καμία άλλη ομάδα. Απλά υπήρχαν οι παίκτες της Ρούμπιν, οι οποίοι δεν μπορούσαν να σταματήσουν τους παίκτες μας. Η μοναδική άτυχη στιγμή, ήταν η σύγκρουση του Μέγιερι με τον Μέλμπεργκ, κάτι που είχε αργότερα συνέπεια να γίνει αλλαγή ο Σουηδός και τη θέση του να πάρει ο Παπάζογλου.

Έγιναν όλα στο δεύτερο

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε ξανά λίγο πιο μετρημένος στις κινήσεις του και όχι όπως στο πρώτο, που ήταν εκρηκτικός. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γίνει μια καλή ευκαιρία από τη Ρούμπιν στο 48ο λεπτό, με τον Μέγιερι να αποκρούει δύσκολα σουτ του Βαλντές. Ο Ολυμπιακός, πάντως, ανέβασε ταχύτητα λίγο αργότερα και από το 70' και μετά ήταν εξαιρετικός.

Ό,τι δεν έκανε από το 46' έως και το 69', το έκανε από το 70' και έκτοτε. Ούτως ή άλλως, εκεί παίχτηκε όλο το ματς. Στο 70' ο Ορμπάιθ εκτέλεσε φάουλ διαγώνια έξω από την περιοχή και ο Τοροσίδης πετάχτηκε και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Αρλάουσκις. Στο κόρνερ, πάντως, η μπάλα έφτασε στον Φουστέρ, που με σκαστό σουτ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Ολυμπιακού.

Και εκεί που τα χαμόγελα των ανθρώπων του Θρύλου είχαν γίνει πιο ζεστά, ήρθε το πέναλτι που έκανε ο Μέγιερι στον Καραντενίζ. Μετά από κάθετη μπαλιά και αδράνεια της άμυνας του Ολυμπιακού, ο Καραντενίζ πέρασε τον Μέγιερι, ο Ούγγρος τον ανέτρεψε και αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή. Μέσα σε λίγα λεπτά, κινδύνεψε να χαθεί, ότι με κόπο είχε χτιστεί.

Κι όμως, ο Κάρολ, που πήρε τη θέση του Φουστέρ, αναγκαστικά, αλλά στην ουσία του Μέγιερι, έπεσε στην αριστερή του γωνία και κατάφερε να αποκρούσει το καλά εκτελεσμένο πέναλτι του Νάτσο.

Αυτό ήταν! Ο Ολυμπιακός δεν έχανε αυτόν τον αγώνα και τον κέρδισε, όπως ήταν φυσιολογικό. Τώρα, με τη ρεβάνς στον Ναό, μια καλή και προσεκτική εμφάνιση, θα είναι καλή για να δώσει στον Θρύλο την πρόκριση στις "16" καλύτερες ομάδες του Europa League.

Μπράβο στα παιδιά και μπράβο σε όλους που σε τέτοιες αντίξοες καιρικές συνθήκες, μπόρεσαν να εξασφαλίσουν μια τρανή νίκη, όπως τρανός είναι και ο Θρύλος.

Ρούμπιν: Αρλάουσκις, Κουζμίν, Νάβας, Μποκέτι, Σαρόνοφ, Ριατσάντσεφ (83' Κασάεφ), Νέμοφ, Καραντενίζ, Νάτσο, Βαλντέζ (81' Μάρτινς), Ντιαντιούν (46' Ανσάλντι)

Ολυμπιακός: Μέγιερι, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μέλμπεργκ (32' Παπάζογλου), Μαρκάνο, Μανιάτης, Μακούν, Ορμπάιθ, Φουστέρ (74' Κάρολ), Μιραλάς, Τζιμπούρ (81' Μοντέστο)


Διαβάστε επίσης

Λαχτάρισαν και οι Σουηδοί!

Λαχτάρισαν και οι Σουηδοί!

Η ψυχή των Σουηδών πήγε στην… Κούλουρη μετά τον τραυματισμό και την αναγκαστική αλλαγή του Όλοφ Μέλμπεργκ.

ΠΟΥ; ΤΣΑΡΟΣ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ!

ΠΟΥ; ΤΣΑΡΟΣ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ!

Τρένο για το Βουκουρέστι πήρε τη μισή πρόκριση. Διπλή αφίσα με τους θριαμβευτές και τον Κάρολ στον «ΓΑΥΡΟ»!

«Αγαπώ τον Ολυμπιακό»!

«Αγαπώ τον Ολυμπιακό»!

Τη συμπαράστασή του στην Ελλάδα «πόσταρε» ο Μάγος, που έγραψε και για την αγάπη του για τον Θρύλο!

Όλοφ, ο ηγέτης!

Όλοφ, ο ηγέτης!

Οι εμφανίσεις του Μέλμπεργκ, δεν περνούν απαρατήρητες από τους συμπατριώτες του.