Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Έχουμε τον μικρό... Μέσι»

«Έχουμε τον μικρό... Μέσι»
Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012 - 23:21

Για το όραμα που έχει ο Ολυμπιακός στην ακαδημία του, μίλησε ο υπεύθυνος της σχολής των «ερυθρόλευκων» στην Αυστραλία, Κυριάκος Τοχούρογλου. Ο πρώην τερματοφύλακας του Θρύλου μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Libero 107,4» και αναφέρθηκε στον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος ενδιαφέρεται αρκετά για την ακαδημία του συλλόγου και το μέλλον των μικρών παιδιών της ομάδας.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Τοχούρογλου τόνισε ότι στη σχολή του έχει έναν πιτσιρικά 9 ετών, τον ο οποίο ο ίδιος φωνάζει «μικρό Μέσι!»:

«Παίζω ακόμη μπάλα στην Αυστραλία, ενώ είμαι και υπεύθυνος των ακαδημιών του Ολυμπιακού εκεί, ήρθα τώρα στην Ελλάδα γιατί έχω ένα ραντεβού με τον Ολυμπιακό και με την ευκαιρία είπα να επισκεφτώ τους δικούς μου ανθρώπους στη Δράμα, ήμουν επίσης στη Θεσσαλονίκη και είδα το ΠΑΟΚ – Άρης. Σε 2 εβδομάδες πάντως κλείνω έναν χρόνο στην Αυστραλία».

Για την ενασχόληση με τις Ακαδημίες: «Πριν από 1 χρόνο μίλησα με τον κ. Μαρινάκη, που ήξερε ότι είμαι από την Αυστραλία και επειδή ήθελε να ανοίξει Ακαδημίες, ζήτησε να με δει και μου πρότεινε να δουλέψω εκεί. Έχω δίπλωμα προπονητή, ήμουν βοηθός του κ. Μαντζουράκη στην Ξάνθη, αλλά μετά έμεινα άνεργος για ένα μεγάλο διάστημα. Τότε αποφάσισα να πάω στην Αυστραλία, δεν πήγαινε άλλο εδώ, ήταν δύσκολα τα πράγματα και είχα αποφασίσει να πάρω την οικογένειά μου και να επιστρέψω στην Αυστραλία. Εγώ εκεί γεννήθηκα και έμεινα εκεί μέχρι τα 13 μου χρόνια. Εκείνο το διάστημα έγινε η πρόταση από τον Ολυμπιακό, συναντήθηκα με τον κ. Μαρινάκη και συμφωνήσαμε σε 1,5 ώρα, μετά έμενε να ρυθμιστούν μόνο οι λεπτομέρειες. Ανέπτυξα στον κ. Μαρινάκη το σκεπτικό μου για τις Ακαδημίες και μου έδωσε εν λευκώ την διοίκηση. Παράλληλα με τις Ακαδημίες, παίζω και μπάλα ακόμη, στην 3η κατηγορία με την Γκλέιντσβιλ, είναι η ομάδα στην οποία είχα ξεκινήσει την καριέρα μου, η πρώτη μου ομάδα και θα είναι η τελευταία, αν και δεν σκοπεύω να σταματήσω σύντομα».

Για την απόφασή του να επιστρέψει στην Αυστραλία: «Θα πήγαινα ούτως ή άλλως, είχα σκοπό να ανοίξω μαγαζί, γυράδικο ή κάτι τέτοιο, δεν ξέρω ακριβώς, πάντως στο Σίδνεϊ που γεννήθηκα και μένω έχει 450.000 Έλληνες. Στην αρχή όταν είπα ότι θα έφευγα με έβριζαν, αλλά τώρα με την κρίση βλέπω ότι είχα πάρει την σωστή απόφαση. Η πρόταση, λοιπόν, του Ολυμπιακού ήρθε την κατάλληλη στιγμή για μένα. Μίλησα πολύ με τον κ. Μαρινάκη και κατάλαβα ότι έχει τρέλα με τις Ακαδημίες ο πρόεδρος και θέλει να γίνεται πολύ καλή δουλειά σε κάθε επίπεδο».

Για τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού: «Είμαι υπεύθυνος για όλα στις Ακαδημίες, έχω καθημερινή επαφή με τον Ολυμπιακό στην Ελλάδα, συντονίζω τους προπονητές εδώ και τα παιδιά ακολουθούν το ίδιο ακριβώς πρόγραμμα με τα παιδιά στην Ελλάδα. Τώρα τον Απρίλιο θα έρθουν από την Ελλάδα άνθρωποι του Ολυμπιακού για να ελέγξουν τα πράγματα εδώ και να δουν παίκτες. Ο Ολυμπιακός έχει Ακαδημίες στο Σίδνεϊ και στο Σικάγο, εδώ έχουμε 80 παιδάκια αυτή την στιγμή, όχι μόνο Έλληνες. Είναι παιδιά από 6 έως 18 ετών, ενώ υπάρχει και ένας 9χρονος που εντυπωσίασε τους ανθρώπους του Ολυμπιακού που τον είδαν, «μικρό Μέσι» τον φωνάζω, καθώς είναι μεγάλο ταλέντο. Ο Ολυμπιακός έχει επίσης διαλέξει 6 ακόμη μικρά παιδιά, έχει μιλήσει μαζί τους και τους είπε να προπονούνται στις Ακαδημίες εδώ και θα τους ξαναδεί σε παιχνίδια στην Ελλάδα σε 2 χρόνια, όταν γίνουν 15 ετών τα παιδιά».

Για τους Έλληνες του εξωτερικού: «Οι Έλληνες εδώ πονάνε πολύ την Ελλάδα, στενοχωριούνται με όσα γίνονται στην χώρα. Είναι περισσότερο Έλληνες από εμάς όσοι ζουν εδώ, πονάν πιο πολύ για την πατρίδα».

Για τη συνέχεια του εγχειρήματος: «Τώρα ετοιμαζόμαστε να ανοίξουμε Ακαδημία του Ολυμπιακού και στην Μελβούρνη, ενώ είμαι και στο τμήμα σκάουτινγκ του Ολυμπιακού, βλέπω παίκτες που ίσως ενδιαφέρουν την ομάδα και μιλάω με τον Κοβάσεβιτς. Οι εγκαταστάσεις είναι πολύ καλές, έχουμε 5 γήπεδα, 4 για προπόνηση και 1 για τους αγώνες. Είναι ουσιαστικά οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Σίδνεϊ, μάλιστα στο γήπεδο που παίζουμε έγινε ο τελικός του χόκεϊ το 2000 και τις έχουμε «κλείσει» από τον δήμο. Μάλιστα, ο Ολυμπιακός έχει φροντίσει και έχει βρει χορηγούς, που πληρώνουν για τις εγκαταστάσεις, με σωστή και οργανωμένη δουλειά όλα γίνονται, ο Ολυμπιακός δεν δίνει τίποτε για τις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιεί. Υπάρχει πολύ ταλέντο στην Αυστραλία και τα παιδιά ασχολούνται όλα με τα σπορ, είναι λογικό να συμβαίνει αυτό πάντως, καθώς εδώ κάθε δήμος έχει 6-8 γήπεδα με χόρτο στην διάθεση των πολιτών και τα παιδιά είναι όλη μέρα στο σχολείο και μετά αθλούνται σε καθημερινή βάση».

Διαβάστε επίσης