Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Τυφώνας» στα Γιάννενα!

«Τυφώνας» στα Γιάννενα!
Κυριακή, 22 Απριλίου 2012 - 04:48

Εντυπωσιακός ο Ολυμπιακός στα Γιάννενα, δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλό του, τον οποίο συνέτριψε με 4-0. Όλα τα τέρματα μπήκαν στο δεύτερο μέρος, όπου έγιναν οι αλλαγές από τον Βαλβέρδε και οι παίκτες πιο σοβαροί. Εξαίσιος ο Κάρολ, ο Θρύλος κινδύνεψε μόλις μια φορά. Ανεπανάληπτος ο Φέτφα, πέτυχε και γκολ. Επέστρεψε ο Τζιμπούρ στο σκοράρισμα, έβαλε δύο και έδωσε συνέχεια μετά το 7-2 επί του Αστέρα Τρίπολης. Τα 20 έφτασε ο Μιραλάς φέτος. Καλή μπάλα από τον Ολυμπιακό στο δεύτερο μέρος, πήρε τους πόντους, έφτασε τους 70 και πλέον περιμένει τον Ατρόμητο σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Στα πρώτα στάδια ήταν καλός...

Λίγες φάσεις σημειώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον ΠΑΣ, αλλά φάνηκε ξεκάθαρα πως ό,τι και να γινόταν, ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που αύξανε ή μείωνε τον ρυθμό. Όπως συνηθίζεται εδώ και αρκετούς αγώνες, οι παίκτες ξεκίνησαν καλά το παιχνίδι και μπορεί να μην έδωσε εν τέλει ευκαιρίες ο Βαλβέρδε, ο Θρύλος ήταν καλός, πάντως. Κάρολ, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Χολέμπας, Ορμπάιθ, Μανιάτης, Φουστέρ, Αμπντούν, Μιραλάς και Τζιμπούρ ξεκίνησαν τον αγώνα, με τη μοναδική ευκαιρία να δίνεται στον Βορειοϊρλανδό πορτιέρο.

Μόλις στο 6' έγινε απειλητικός ο Ολυμπιακός, όταν ο Αμπντούν προσπάθησε να πλασάρει τον Κηπουρό, αλλά οι αντίπαλοι αμυντικοί έδιωξαν, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση, ξανά μια σύγχυση απέφερε κόρνερ για τον Θρύλο. Στην εξέλιξη, η μπάλα έφτασε στον Ορμπάιθ που σούταρε δυνατά, αναγκάζοντας τον Κηπουρό να αποκρούσει δύσκολα. Ο Ολυμπιακός συνέχισε σε αυτούς τους ρυθμούς, είχε ξανά ένα καλό σουτ του Μιραλάς στο 18', αλλά και πάλι ο Κηπουρός ήταν εκεί.

Όσον αφορά σε μια από τις τελευταίες ευκαιρίες του πρώτου μέρους, ο Μπεσέρα βρήκε ελεύθερο χώρο, σούταρε, αλλά ο Κάρολ κατάφερε να μπλοκάρει. Εκεί που παραλίγο πήγε να γίνει το έλα να δεις ήταν στο 26'. Σε μια από τις σπάνιες αντεπιθέσεις του ΠΑΣ, ο Κυριάκος σέντραρε συρτά από τα δεξιά και από πολύ κοντινή απόσταση, ο Βίλα έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Ευτυχώς που ο Κάρολ είχε τον έλεγχο της φάσης, χωρίς αυτό να σημαίνει πως αν η μπάλα πήγαινε στο τέρμα, δεν θα προβληματιζόταν.

Στο 30' μετά από μπαλιά τρύπα του Φουστέρ, αν ο Μιραλάς δεν έχανε το κοντρόλ, τότε θα γινόταν σίγουρα το 0-1, ενώ συν τοις άλλοις υπήρχε και ένα άδικο οφσάιντ που δόθηκε λανθασμένα σε επίθεση του Ολυμπιακού.

Από εκεί και πέρα, σιγή ιχθύος. Ο Θρύλος κατέβασε ταχύτητα και μαζί άλλαξε όλο το παιχνίδι. Καμία φάση μπροστά από τις δύο εστίες και απλά ένα παιχνίδι στο οποίο ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να φτάσει στο γκολ, χωρίς, πάντως, να τα καταφέρνει, καθώς οι αντίπαλοι δεν άφηναν πολλούς χώρους κενούς. Όσον αφορά στην άμυνα, λίγα τα λάθη και τέλειος ο Κάρολ, ο οποίος σε κάθε φάση έδειχνε πως η ομάδα έχει ισάξιους τερματοφύλακες.

Έπαιξε όπως έπρεπε...

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός ήταν πολύ πιο σοβαρός και φρόντισε να τελειώσει το παιχνίδι από την αρχή. Ο Βαλβέρδε δεν έκανε κάποια αλλαγή αρχικά, αλλά οι παίκτες μπήκαν πιο αποφασισμένοι και πίεσαν την αντίπαλη εστία, καταφέρνοντας να κάνουν πράξη τον στόχο τους. Ναι μεν στο 48' ο Ζαμπρέλα σούταρε για να μπλοκάρει ο Κάρολ, αλλά από εκείνο το σημείο και μετά, ο Ολυμπιακός δεν πιανόταν.

Στο 51' ο Μιραλάς σέντραρε για να γυρίσει ωραία ο Μαρκάνο, με την μπάλα να κοντράρει στα αντίπαλα σώματα, αλλά στο 53' τα πράγματα εξελίχτηκαν διαφορετικά. Ο Αμπντούν σέντραρε από τα δεξιά και πάνω στην κίνηση μέσα από την περιοχή, ο Μιραλάς κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Από εκεί και πέρα, στο 61' ο Φουστέρ έστειλε την μπάλα άουτ από σέντρα του Τοροσίδη, ενώ στο 64' έγινε το 0-2. Ο Τζιμπούρ άλλαξε την μπάλα με τον Μιραλάς, μπήκε στην περιοχή και σούταρε, δίχως ο Κηπουρός να μπορεί να κάνει κάτι.

Ο ίδιος παίκτης στο 71' έκανε το 0-3 μετά από ωραίο σουτ μέσα στην περιοχή και κόρνερ του Φουστέρ, ενώ το 0-4 διαμόρφωσε ο Φετφατζίδης. Ο νεαρός κινήθηκε έξω από την περιοχή στο 75ο λεπτό, άλλαξε την μπάλα με τον Φουστέρ και το αριστερό του σουτ δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Κηπουρό. Στο 77' ο Φέτφα θα μπορούσε να κάνει το 0-5, αλλά οι αμυντικοί έδιωξαν πάνω στη γραμμή, τη στιγμή που άτυχος στάθηκε και ο Μιραλάς. Στο 84' πέρασε τον Κηπουρό, αλλά βρισκόταν σε πλάγια θέση και έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι.

Ήταν μια πολύ καλή εμφάνιση στο δεύτερο μέρος για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έδωσε και κατάλαβε στους αντιπάλους πως όταν παίζει σοβαρά, δεν υπάρχει απολύτως καμία ομάδα να τον κοντράρει. Το 0-4 φανέρωσε πως η ομάδα δεν ξέχασε να παίζει και πως το 0-1 από την Κέρκυρα ήταν απλά μια κακή στιγμή. Πλέον, απομένουν δύο παιχνίδια ενάντια στον Ατρόμητο. Το ένα είναι για το πρωτάθλημα και μετά ακολουθεί το δεύτερο για το Κύπελλο.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΣ Γιάννινα
: Κηπουρός, Πάντος, Ντάσιος, Βάντερσον, Μιχαήλ, Τόμας (78' Πατσατζόγλου), Μπεσέρα, Γεωργίου, Ζαμπρέλα (78' Γιάχος), Κυριάκος (59' Τζάνης), Βίλα

Ολυμπιακός: Κάρολ, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Χολέμπας, Ορμπάιθ, Μανιάτης (76' Φέισα), Φουστέρ, Αμπντούν (72' Φετφατζίδης), Μιραλάς, Τζιμπούρ (78' Ντιόγκο)

Διαβάστε επίσης