Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Απ' τις καλύτερες άμυνες

Απ' τις καλύτερες άμυνες
Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012 - 13:51

Ο Θρύλος είναι μία από τις οκτώ ομάδες στην Ευρώπη που συνεχίζουν το αήττητο στα πρωταθλήματά τους, καθώς έχει 10 νίκες και 2 ισοπαλίες τις δώδεκα πρώτες αγωνιστικές.

Οι άλλες επτά ομάδες είναι: η Μπαρτσελόνα (12-1-0), η Μάντσεστερ Σίτι (8-5-0), η Πόρτο (8-2-0), η Μπενφίκα (8-2-0), η Ανόρθωση (10-1-0), η ΑΕ Λεμεσού (6-4-0) και η αλβανική Σκεντερμπέου (9-3-0).

Ανάμεσα σ’ αυτούς τους συλλόγους, ο Ολυμπιακός έχει την δεύτερη καλύτερη άμυνα μαζί με την Πόρτο, την Μπενφίκα και την Ανόρθωση, καθώς έχει δεχτεί μόλις 6 γκολ. Οι «ερυθρόλευκοι» δηλαδή, έχουν καλύτερο παθητικό από την Μπαρτσελόνα και την Μάντσεστερ Σίτι. Οι «μπλαουγκράνα» έχουν δεχτεί 15 γκολ, ενώ οι πρωταθλητές Αγγλίας 10. Την καλύτερη αμυντική λειτουργία ανάμεσα σ’ αυτές τις οκτώ ομάδες, την κατέχει η Σκεντεμπρέου, η οποία έχει δεχτεί 5 γκολ.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δεχτεί μάλιστα, μόνο ένα γκολ στο Καραϊσκάκη (σ.σ.: στο 4-1 με τον Πανθρακικό) και μόνο ο Άρης έχει καταφέρει να του βάλει δυο γκολ σ’ έναν αγώνα.

Το εντυπωσιακό είναι πως ο Λεονάρντο Ζαρντίμ με την ατυχία να του… χτυπάει κάθε εβδομάδα σχεδόν την πόρτα έχει δοκιμάσει τέσσερις διαφορετικές επιλογές για το κέντρο της άμυνας. Κοντρέρας-Μανωλάς, Μανωλάς-Σιόβας, Κοντρέρας-Σιόβας και Σιόβας- Παπάζογλου.

Την περυσινή σεζόν την 12η αγωνιστική, ο Θρύλος έβλεπε το παθητικό του να γράφει 12 γκολ, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να έχει να διαχειριστεί το κεντρικό αμυντικό δίδυμο Αβραάμ Παπαδόπουλο και Μέλμπεργκ, έχοντας βέβαια και διαφορετικό επίπεδο οι υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος.

Διαβάστε επίσης

Συζήτησαν...

Συζήτησαν...

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης τα είπε με τον Αριέλ Ιμπαγάσα σε μια κουβέντα με πολύ βάθος...

Σκορ και θέαμα

Σκορ και θέαμα

Επειδή σήμερα προβλέπονται πολλά με λίγα στον Ναό, δείτε τα μεγαλύτερα σκορ του Θρύλου στο Κύπελλο.

Aνακοίνωση για τα επεισόδια

Aνακοίνωση για τα επεισόδια

Η αστυνομία της Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση για τα χθεσινά επεισόδια πριν την έναρξη του αγώνα, στην Τούμπα.

Στο +8, +16 και +24!

Στο +8, +16 και +24!

Καμία φοβία δεν έχει πιάσει τον Ολυμπιακό από το 1-1. Αντιθέτως, οι άλλοι τρέμουν συνεχώς.