Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Γκολ να δουν τα μάτια σας!

Γκολ να δουν τα μάτια σας!
Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2014 - 17:25

Τα επτά κορυφαία γκολ επί του ΠΑΟΚ ανάρτησε στην ιστοσελίδα της η ΠΑΕ Ολυμπιακός, η οποία στο κλίμα των ημερών, υπενθυμίζει σε όλους πως ο Θρύλος κάνει ό,τι θέλει τον ΠΑΟΚ στον Ναό. Αυτή τη φορά βέβαια, αναρτά, όχι μόνο τις περιγραφές των γκολ και πότε μπήκαν, αλλά και τα βίντεο αυτών. Η αναφορά γίνεται στα τελευταία δέκα χρόνια και ξεχωρίζουν πολλά μεταξύ άλλων, όπως εκείνο του Ριβάλντο με το δεξί πάνω στην κίνηση στο 5-1, του Καστίγιο στο ίδιο παιχνίδι, του Τουρέ την επόμενη χρονιά με απευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά και άλλα πολλά τα οποία έκαναν τους ΓΑΥΡΟΥΣ να πανηγυρίσουν έξαλλα.

Ριβάλντο 2004/05

Ήταν το πρώτο ντέρμπι το οποίο φιλοξένησε το νεόδμητο τότε «Γ.Καραϊσκάκης». Ο Ολυμπιακός είχε υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ στις 30 Οκτωβρίου του 2004 και μετά από προσωπικό show του Ριβάλντο που πέτυχε 2 γκολ, είχε ... διαλύσει τον «δικέφαλο» με 5-1. Ήταν τα πρώτα τέρματα του Βραζιλιάνου σταρ με την «ερυθρόλευκη» φανέλα, με το πρώτο να είναι άκρως εντυπωσιακό. Σέντρα του Οκκά, στοπάρισμα με το στήθος και δεξί βολέ από τον Βραζιλιάνο, που δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Ατματσίδη.

Νέρι Καστίγιο 2004/05

Στην ίδια αναμέτρηση, ο Νέρι Καστίγιο είχε βάλει ένα πανέμορφο γκολ, τόσο σε ομαδικότητα όσο και σε εκτέλεση. Στις καθυστερήσεις του αγώνα, η συνεργασία Ζιοβάνι - Ριβάλντο... έκρυψε την μπάλα, την εμφάνισε ξαφνικά στην περιοχή, με τον Μεξικάνο επιθετικό να βάζει το «κερασάκι στην τούρτα» της μεγάλης νίκης του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ.

Γιάγια Τουρέ 2005/06

Στις 16/10/2005 οι Θεσσαλονικείς περνάνε νικηφόρα από το Φαληρικό γήπεδο, με τον νεαρό τότε Τουρέ να ανοίγει το σκορ με άπιαστο φάουλ. Όμορφη εκτέλεση από τον Ιβοριανό άσο, κατευθείαν στο παραθυράκι της εστίας, με τον Φερνάντεζ να μην μπορεί κάνει κάτι.

Ντάρκο Κοβάσεβιτς 2007/08

Δύσκολα θα ξέφευγε ο ΠΑΟΚ από το στόχαστρο του Σέρβου επιθετικού. Στη παρθενική του σεζόν στο Λιμάνι, ο Κοβάσεβιτς με δύσκολη κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Γκαλέτι από δεξιά και λάθος έξοδο του Φερνάντεζ, είχε δώσει την πολύτιμη νίκη στην ομάδα του.

Χρήστος Πατσατζόγλου 2008/09

Τον Οκτώβριο του 2008, οι δύο ομάδες ήταν κοντά στην κορυφή. Ωστόσο για ακόμα μια φορά ίσχυσε ο νόμος του Καραϊσκάκη. Ο Θρύλος πίεζε έντονα στο πρώτο ημίχρονο για να πάρει το προβάδισμα, με τον Χρήστο Πατσατζόγλου να λύνει τελικώς τον «γόρδιο δεσμό». Μετά από σέντρα ακριβείας του Τζόρτζεβιτς, ο Έλληνας μέσος με όμορφο σουτ στην κίνηση είχε βάλει σε θέση οδηγού τον Ολυμπιακό, για να έρθει ο Ντιόγκο στο δεύτερο ημίχρονο να διαμορφώσει το τελικό σκορ.

Κέβιν Μιραλάς 2010/11

Ο Βέλγος είχε κάνει πράγματα και θαύματα στις 21 Οκτωβρίου του 2010 όταν με δύο γκολ είχε βοηθήσει τον Θρύλο να επικρατήσει με 3-0. Ένα τέρμα σε κάθε ημίχρονο για τον επιθετικό, που είχε ανοίξει το σκορ στο 37', ενώ με ιδανικό τρόπο είχε νικήσει τον Κρέσιτς στο 72', πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα μετά από ασίστ του Ρόμενταλ.

Νταβίντ Φουστέρ 2011/12

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός χτυπάει πάντα στα κρίσιμα παιχνίδια. Αυτό είχε κάνει και με αντίπαλο τον «δικέφαλο». Τον Οκτώβρη του '11, ο Ολυμπιακός είχε υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ και ο Ισπανός είχε ισοφαρίσει με όμορφη κεφαλιά ψαράκι σε 1-1, πριν ο Τζιμπούρ δώσει το τρίποντο στον Θρύλο.

Δείτε το video με τα εφτά καλύτερα γκολ της ομάδας μας κόντρα στον ΠΑΟΚ, την τελευταία δεκαετία:

Διαβάστε επίσης

Θρυλική ανατροπή

Θρυλική ανατροπή

Ενόψει του αυριανού αγώνα με τον ΠΑΟΚ, το gavros.gr θα σας θυμίσει μερικές νίκες επί του ακέφαλου.