Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πρεμιέρα στο «κόκκινο»

Πρεμιέρα στο «κόκκινο»
Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013 - 23:39

Κοιτώντας τις αντιδράσεις του Μίτσελ από απόσταση αναπνοής (διπλά απ’ τον πάγκο) στην πρεμιέρα του Ολυμπιακού στο νέο πρωτάθλημα, διακρίναμε έναν άνθρωπο που ζούσε στο «κόκκινο» την αναμέτρηση απ’ το πρώτο έως το τελευταίο δευτερόλεπτο. Διότι γνώριζε πολύ καλά πως δεν επιτρέπονται απώλειες στον Ολυμπιακό, ακόμη και όταν το σχήμα που επιλέγει έχει πολλά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα του πρώτου της αγώνα στη Superleague. Επιπλέον, ήξερε ότι δεν φθάνουν τα θετικά αποτελέσματα, αφού ήρθε στο Λιμάνι προκειμένου να συνεισφέρει τα μέγιστα για τη βελτίωση της εικόνας των νταμπλούχων.

Μόνο που τούτο είναι μία περίπλοκη διαδικασία, η οποία απαιτεί πολλή δουλειά και στήριξη ώστε να αποδώσει καρπούς. Ο Μίτσελ θέλει οι παίκτες του να έχουν επιθετική φιλοσοφία στο παιχνίδι τους, ταχύτητα στις κινήσεις τους και συνολική συμμετοχή τόσο στο επιθετικό σκέλος του παιχνιδιού όσο και στο αμυντικό. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως απ’ τα πρώτα λεπτά υπενθύμιζε στην άμυνα να μένει ψηλά, με τους Χολέμπας και Σαλίνο να μετατρέπονται σε ακραίους χαφ για να αυξάνεται ο αριθμός των παικτών του Ολυμπιακού γύρω απ’ την αντίπαλη περιοχή.

Ιδιαίτερα απ’ τον Σαλίνο, έμοιαζε να είναι ικανοποιημένος, καθώς ανταποκρινόταν εξαιρετικά και στα αμυντικά καθήκοντά του, χάρη στις γρήγορες επιστροφές του. Ομως, περισσότερο από όλα τον προβλημάτιζε η κυκλοφορία της μπάλας απ’ τον άξονα και ιδιαίτερα απ’ τον Φέσια και τον Ντομίνγκες. Τους ζητούσε, λοιπόν, να ζητούν μπάλα και να την περνούν γρήγορα μπροστά. Ιδιαίτερα απ’ τον Ντομίνγκες απαιτούσε να βρίσκεται πιο κοντά στον Σέρβο (και όχι στον Σαβιόλα) στην εκκίνηση των επιθέσεων του Ολυμπιακού προκειμένου να του δίνει στήριγμα στην κυκλοφορία της μπάλας

Μάλιστα, στις λανθασμένες πάσες χωρίς πίεση αντιπάλου, η δυσφορία του ήταν μεγάλη και οι παρατηρήσεις του εντονότατες. Εφθανε δε συχνά έως τα όρια της περιοχής μπροστά απ’ τον πάγκο (ενίοτε τα ξεπερνούσε) για να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Συχνά, ζητούσε ταχύτητα στις κινήσεις των παικτών του, αλλά και γρήγορη σκέψη.

Απ’ την άλλη πλευρά, έμοιαζε ικανοποιημένος απ’ το πάθος που έβγαζαν στις προσωπικές μονομαχίες και στην πίεση την οποία ασκούσαν στους παίκτες της Καλλονής όποτε έπαιρναν εκείνοι την μπάλα στην κατοχή τους. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως η ομάδα τη Μυτιλήνης αδυνατούσε να την κρατήσει, κάνοντας γρήγορα λάθη στις μεταβιβάσεις.

Εν κατακλείδι ο προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδας θα επιχειρήσει στα ματς που απομένουν στο πρωτάθλημα (με Ατρόμητο, Λεβαδειακό και Ξάνθη) έως και την έναρξη της φάσης των ομίλων του Champions League, να δέσει τον κορμό της ομάδας του, προκειμένου να αποκτήσουν «χημεία» οι παλαιοί και οι πολλοί νέοι παίκτες. Αλλά και αυτοπεποίθηση, θα προσθέταμε εμείς, αφού κάθε αρχή είναι και δύσκολη. Και η αυτοπεποίθηση έρχεται μόνο μέσα απ’ τα θετικά αποτελέσματα. Το πρώτο με την Καλλονή σίγουρα θα βοηθήσει τον Μίτσελ και τους παίκτες του για να βελτιωθούν στη συνέχεια.

Δυνατά

Δευτερόλεπτα πριν απ’ τη σέντρα, ο Μίτσελ έφθασε έως τη γραμμή του πλαγίου άουτ για να υπενθυμίσει στους ποδοσφαιριστές του να μπουν δυνατά στο ματς. Μάλιστα, έκανε σχετικές συστάσεις προς τον Βλάντιμιρ Βάις, τον παίκτη που βρισκόταν πλησιέστερα προς τον πάγκο των πρωταθλητών Ελλάδας, με τον Σλοβάκο να γνέφει καταφατικά προς τον Ισπανό τεχνικό.

Στημένα

Το κεφάλι του Σιόβα έψαχνε κυρίως ο Τσόρι στα στημένα του Ολυμπιακού. Λογικό, καθώς ο κεντρικός αμυντικός είναι ιδιαίτερα καλός στο ψηλό παιχνίδι. Παράλληλα, ο Μίτσελ είχε ζητήσει απ’ τον Κάμπελ είτε να βγαίνει στο δεύτερο δοκάρι είτε να κινείται κοντά στον Αργεντινό μεσοεπιθετικό προκειμένου να του δίνει στήριγμα.

Γραμμή

Ο Βάις όφειλε να κινείται στα όρια της γραμμής του πλαγίου άουτ όταν οι συμπαίκτες του άρχιζαν οργανωμένες επιθέσεις. Του το υπενθύμιζε διαρκώς ο τεχνικός των Πειραιωτών, ζητώντας του παράλληλα να κάνει κίνηση προς την πλάτη του αριστερού μπακ της Καλλονής, προκειμένου να δημιουργεί ρήγματα. Κάτι που δεν είδε ο Μίτσελ, με αποτέλεσμα να τον αντικαταστήσει στο ημίχρονο.

Απαγορεύονται

Ο Μίτσελ θέλει τα στόπερ του να έχουν ενεργό συμμετοχή στην κυκλοφορία της μπάλας. Μάλιστα, του αρέσουν οι βαθιές διαγώνιες «τριαντάρες» μπαλιές προς τα ακραία χαφ. Απαγορεύονται, όμως, οι βαθιές μπαλιές προς τον φορ που βρίσκεται ανάμεσα στα στόπερ. Μία τέτοια επιλογή έκανε την Κυριακή το βράδυ ο Καρλ Μετζανί, με αποτέλεσμα να ακούσει εντονότατες παρατηρήσεις απ’ τον προπονητή του.

Νωρίς

Βλέποντας τους παίκτες του να «χαμηλώνουν τις στροφές στη μηχανή τους» μετά το πρώτο ημίωρο, ο Μίτσελ άρχισε να τους δίνει με μεγαλύτερη συχνότητα αλλά και ένταση οδηγίες για τον χώρο που ήθελε να τους βλέπει. Μάλιστα, διακρίνοντας δυσλειτουργία στο δημιουργικό σκέλος του παιχνιδιού, σήκωσε νωρίς τον Φετφατζίδη για ζέσταμα. Τελικώς, τον πέρασε στο ματς με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Μάλιστα, ο «Φέτφα» ουκ ολίγες φορές εισέπραξε τα εύσημα απ’ τον πάγκο για την εικόνα του.

Ξέσπασμα

Ποιος είδε τον Μίτσελ και δεν τον φοβήθηκε στη μεγάλη (και μοναδική) ευκαιρία της Καλλονής, λίγη ώρα μετά την επίτευξη του γκολ απ’ τον Μανιάτη. Απ’ τις φωνές και τις αντιδράσεις του, μπορούσε εύκολα να καταλάβει κάποιος πως ο προπονητής των πρωταθλητών είχε διακρίνει χαλαρότητα, ή αν προτιμάτε έλλειψη συγκέντρωσης των παικτών του.

Κάν’ το όπως ο Σαβιόλα

Αν κάποιος παίκτης του Ολυμπιακού δεν άκουσε κουβέντα απ’ τον πάγκο, αυτός ήταν ο Σαβιόλα. Ο τρόπος με τον οποίο προσπαθούσε να ξεφύγει απ’ τα στόπερ της Καλλονής, αλλά και η απλότητά στις κινήσεις του, άρεσαν στον Μίτσελ. Οπως και το γεγονός πως γύριζε έως και τη μεσαία γραμμή για να βοηθήσει στην κυκλοφορία της μπάλας. Ετσι θέλει ο Ισπανός τον φορ της ενδεκάδας. Και γι’ αυτό προτιμήθηκε ο Αργεντινός απ’ τον (στατικό) Μήτρογλου.

Διαβάστε επίσης

«Είμαι καλά εδώ»

«Είμαι καλά εδώ»

Ο Πάουλο Μασάντο δήλωσε ότι δεν έχει κάποια πρόταση, αλλά δεν πρόκειται να πει «όχι» σε κάποια αρκετά ικανοποιητική.

Στον Βρετανό Πρέσβη!

Στον Βρετανό Πρέσβη!

Εντυπωσιασμένος από το ήθος και την προσωπικότητα του Ρόι Κάρολ δήλωσε ο Βρετανός Πρέσβης στην Ελλάδα, Τζον Κίτμερ.

«Ευκαιρία ο Ολυμπιακός»

«Ευκαιρία ο Ολυμπιακός»

Ο Γκαετάν Μπονγκ είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού. Διαβάστε αναλυτικά όλες τους τις δηλώσεις.